#GiletsJaunes Acte 52, een heel jaar niet aflatend protest, …

Save as PDF 

GiletJaunes acte 52

Gele vesten: minstens 3.000 veroordelingen en 400 gevangenisstraffen

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

GELE HESJES – Terwijl de beweging van gele vesten zijn eerste verjaardag viert op 17 november, presenteert Le Monde deze vrijdag 8 november numerieke indicatoren van de criminele reactie in Frankrijk op de verschillende excessen die plaatsvonden tussen 17 november 2018 en 30 Juni 2019.

Deze gegevens zijn afkomstig uit rapporten die de afgelopen maanden zijn verzonden naar het ministerie van Binnenlandse Zaken, alle parketten van Frankrijk.

De belangrijkste figuur die naar voren komt, is het aantal uitgesproken veroordelingen: 3.100, een record voor een sociale beweging.

Een ander cijfer om te onthouden: 400, als het aantal veroordelingen dat resulteerde in gevangenisstraffen met onmiddellijke gevangenisstraf.

Onder de andere indicatoren die zijn samengesteld door Le Monde, die geen rekening houden met de laatste vier maanden van protesten in het land, zijn er ook 10.000 politie hechtingen, waarvan 2200 gesloten zonder verdere actie, 2100 met gerechtelijke convocaties op een later tijdstip of 2000 met onmiddellijke verschijningen.

Meer dan 3.000 politieagenten in Parijs vandaag

Bovendien zijn sinds het begin van de mobilisatie van de gele vesten 212 onderzoeken naar feiten van politiegeweld toevertrouwd aan de Algemene Inspectie van de Nationale Politie (IGPN), de politie van de politie wiens onpartijdigheid regelmatig in twijfel wordt getrokken door de gele vesten.


Nu je toch hier bent, …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk