Vriendelijkheid als doel: een revolutie in Australische scholen?


Kindness on Purpose

Bron artikel Wake up world: Kindness on Purpose: A Revolution in Australian Schools?
Door: Nikki Harper

Wat als elk kind vanaf de vroege kinderjaren geleerd werd – op school, elke dag – om vriendelijk te zijn? Wat als die dagelijkse lessen en reflecties doorgaan tot aan de middelbare school? Wat voor effect zou dat hebben op de volgende generatie en zou het een revolutie teweegbrengen in onze niveaus van empathie ten opzichte van elkaar?

Katrina Cavanagh, een therapeut die werkt met kinderen en volwassenen die een trauma hebben opgelopen, denkt van wel. Wat meer is, ze heeft een ongelooflijk programma ontworpen en geïmplementeerd, dat momenteel in veel scholen in Australië wordt gebruikt en dat dit doel heeft. Het ‘Kindness on Purpose’-programma is bedoeld om de empathie bij kinderen te vergroten, waardoor pesten en agressie afnemen en het risico en de impact van angst en depressie bij kinderen en tieners verminderen.

Het Kindness on Purpose-programma, dat momenteel veel steun van beroemdheden krijgt en invloed heeft op kinderen in heel Australië, begint in de vroege kinderjaren. Kinderen krijgen dagelijkse lessen over hoe je vriendelijk kunt zijn en hoe je vriendelijke daden kunt kiezen en uitvoeren, en de verplichting om elke dag vriendelijk te zijn. Aan het einde van elke schooldag zijn er reflectiesessies waarin kinderen nadenken over hoe ze zich vriendelijk voelden en hoe iedereen zich voelde. Kinderen leren ook strategieën en technieken die hen helpen hun eigen emoties te reguleren – het uiteindelijke doel is om een ​​school te creëren waar iedereen zijn gevoelens veilig en adequaat kan uiten.

Cavanagh ontwikkelde het idee voor Kindness on Purpose toen ze zich realiseerde dat het schoolsysteem niet zorgde voor de emotionele intelligentie van de leerling. Dit zou een verstandige academische strategie zijn, omdat, zoals Cavanagh zegt: “We weten dat naarmate we de empathie bij studenten vergroten, hoe beter hun academische resultaten worden. Het is logisch omdat hersenen met pijn niet kunnen leren. ”Het algemene doel van het programma is echter zoveel meer dan academisch leren of resultaten. “Wanneer je empathie verhoogt, verlaag je het aantal depressies, angstgevoelens en pesten. Dat is het onderzoek van over de hele wereld ‘, zegt Kavanagh. “Dat is wat we doen met Kindness on Purpose.”

Veel van de huidige Kindness on Purpose-scholen hebben een aanzienlijk aantal leerlingen met een traumatische achtergrond, maar deze leerlingen worden niet uitgekozen of anders behandeld in het kader van het programma. In plaats daarvan is het allesomvattend, waarbij elk kind, elke leerkracht en elk lid van het ondersteunend personeel wordt betrokken. De scholen zijn verpakt in vriendelijkheid en empathie, en de kinderen worden aangemoedigd om vriendelijkheid en empathie thuis en in hun gemeenschappen te blijven oefenen.

Het Kindness on Purpose-programma van Cavanagh heeft al duizenden kinderen in heel Australië bereikt en ze hoopt een miljoen kinderen te bereiken – genoeg om een ​​generatieverschuiving in empathie te veroorzaken, hoopt ze. Met de eerste sessie Kindness on Purpose in 2005, begint het concept nu volwassen te worden, en het zal fascinerend zijn om te zien hoe deze kinderen de vriendelijkheid en empathie die nu hun tweede natuur vormen verder gaan. Dit ongelooflijke idee, om empathie centraal te stellen in het leerproces van onze kinderen, kan een vonk zijn om de zeeverandering aan te wakkeren die we allemaal zo graag zien.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Article sources:


Nu je toch hier bent …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk