Gele hesjes protesten, week 51 alweer !!

Save as PDF 

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Vorige week was ik zelf in Frankrijk, binnendoor gereden via de “Route National” naar (bijna) het midden van het land de Morvan. Werkelijk nergens ook maar een spoor te ontdekken van iets wat wijst op protest. Geen spandoek nada noppes.

Op Twitter dit bericht over de pensioenen en een speciale manifestatie:

Ondanks het feit dat de CGT, FO, de FSU en Union Syndicale Solidaires pleiten voor een “eerste dag” van interprofessionele staking op 5 december, kondigde de Franse president op RTL zijn wil aan om “na deze hervorming te gaan. “.

Emmanuel Macron verzekert dat hij “geen enkele vorm van zwakte of zelfgenoegzaamheid” zal hebben in het licht van de mobilisaties tegen zijn pensioenhervorming, zelfs als deze hem “niet populair” zou maken, in een interview uitgezonden op 28 oktober door RTL.

“Ik wil na deze hervorming gaan, ik denk dat het noodzakelijk is voor het land, dus ik zal het verdedigen. Misschien maakt dat me impopulair, misschien zullen mensen zeggen: “het is ondraaglijk, dat alles voor dat”. Ik zal alles doen zodat er geen blokkades zijn, ik zal er alles aan doen om onze landgenoten te ondersteunen die geblokkeerd zijn, maar ik zal geen enkele vorm van zwakte of zelfgenoegzaamheid hebben, “zei het hoofd van de staat.

Het is dus volkomen duidelijk dat het buigen of barsten wordt voor de Gilets Jaunes. Macron gaat niet buigen na een jaar actie voeren van de gele hesjes

Deze zoektocht op Internet gaf over de laatste 24 uur “GiletJaunes acte 51”, slechts een enkel onbeduidend resultaat. De totale censuur in werking en enkele postings op twitter

11.53 uur en met GiletsJaunes acte 51 kan ik nog geen stream aankondiging vinden op YouTube

Momenteel zijn er acties overal in de wereld, maar de start, het begon allemaal 51 weken geleden in Frankrijk


Nu je toch hier bent …

… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk