Stel je eens voor dat: … ?


”We leven allemaal op dezelfde aarde maar ieder in een andere wereld.”

– Arthur Schopenhauer

Stel je eens voor, je geloofd er heilig in dat je een dikke vinger in de pap hebt, dat je invloed kunt uitoefenen op, … op de factor geluk hebben. Stel je eens voor dat jij de wijsheid wel impact hebt?

Imagination, de verbeelding, het verbeeldingsvermogen, de verbeeldingskracht, Jon Rappoport schrijft er regelmatig over in zijn nieuwsbrieven. Heb jij de verbeelding nog of is de kracht daarvan door het leven afgestompt, door je eigen overlopende referentiekader ondermijnt?

Durf je nog te dromen over wat je wilt? Durf je nog te vertrouwen op je eigen inzicht, je intuïtie te volgen?

De toekomst is mijns inzien aan hen die ook de verantwoording durven te nemen, zelf doen is het devies.

En ja, … ik schrijf elke week over de Gilets Jaunes op mijn website. Als je echter na een vol jaar protesteren nog bijna geen streep verder bent gekomen dan kan je jezelf afvragen; “Moet ik op deze weg verder gaan? Ik hoorde van iemand hier in Frankrijk dat de diesel na het begin van de protesten van 1.80 per liter 0.30 cent gezakt is. Maar daarmee ben je er nog lang niet.

Ik heb mijn ogen weer goed de kost gegeven en bij weinig huisjes een grote volkstuin ontdekt. Als je moeilijkheden hebt de eindjes aan elkaar te knopen en je hebt grond rond je huis liggen dan is de eigen voedselproductie toch het allereerste wat je zelf ter hand kan nemen. Dat werd ook bevestigd door iemand die ik gesproken heb in een gezaghebbende functie. Ik zag ook een dame hier in Frankrijk die de handen uit de mauwen stak om een wildernis om te gaan toveren naar een florerende volkstuin. Daar gaat best een tijd over heen voordat je zover bent, maar de beloning zal enorm zijn om straks met trots terug te kunnen kijken op je prestatie!!

Niets is belangrijker dan de voldoening van je eigen inzet, kijk nog eens naar de piramide van Maslov.

maslove piramide

Ik schrijf inmiddels zelf al meer als 15 jaar over de kracht van de verbeelding. Die permacultuur tuin waar ik al veel over geschreven heb gaat stap voor stap nu dichterbij komen. En de uiteindelijke doelstelling om gezond oud te worden en 100 jaar worden met kwaliteit van leven is geen geluk hebben maar kennis, actie ondernemen, zelfvertrouwen en voorstellingsvermogen. Dat vermogen wat dan ook steeds weer gevoed wordt door de dingen die je tegenkomt zoals de advertentie afgelopen week van een makelaar in Frankrijk. “Woning te koop met gezonde grond”. De vorige bewoonster van dit pand is 107 jaar geworden !! Mooi zo’n bericht denk ik dan, dat was speciaal voor mij bedoeld.

En dan Frankrijk, het land waar veel Nederlanders van zeggen; “Een mooi land, wel jammer dat er zoveel Fransen wonen”. Dat draai ik 100% om. Die makelaar die mij niet terug belde, of gewoon tijdens kantooruren de telefoon niet opnam? Waarom zou je jezelf ten alle tijden laten ‘regeren’ door dat kleine stukje techniek wat je ten alle tijden mag verstoren in je dagelijkse ritme. Ik weet het als koeriers als geen ander, je kan namelijk nooit meer eens iets van te voren plannen, nee zeggen is dodelijk voor je werk en inkomen. Dat gaat dus binnenkort allemaal veranderen, een verademing.

En ja de omgeving waar we een huisje gaan kiezen is uitermate belangrijk. Ergens iets op het platte land ver van de bewoonde wereld is niet iets dat wij gewend zijn. Een gezellig kroegje waar je kan communiceren met de lokale bevolking dat past bij ons, zeker als je al van jong af aan in de horeca hebt gewerkt.

Mijn vrouw is slechthorend, een nieuwe taal aanleren gaat dan ook wat langzamer, maar ik merk wel dat ze de Franse namen wel kent uit de Franse keuken. Dus dat gaat goed komen als we in een regio neerstrijken waar ook wat Hollanders vertoeven. Nou kom je die overal tegen waar voordeeltjes te behalen zijn dus geen gebrek in de Morvan. De huizen kunnen best goedkoop zijn mits je de handigheid hebt om zelf wat te creëren. Een familielid antwoordde op een huisje wat we lieten zien; “Dat lijkt wel een vakantiehuisje met zo’n badkamer”. Ik zei tegen mijn vrouw, antwoord maar dat dit klopt, we gaan immers nu 52 weken per jaar op vakantie. Niets moet meer maar alles mag, op de tijd dat het mij uitkomt en mijn toekomstige vrienden tijd hebben om te helpen. En je weet het, de ene dienst is de andere waard. Niets geeft meer voldoening als je ook een ander kan helpen, … met gesloten beurs!

En dit schrijfsel ontstond vandaag vanwege dat ene woord dat ik las in een nieuwsbrief van Jon Rappoport: “Imagination”.

La vie ce très simple

Noot: Dit weekend, vrijdag, zaterdag, zondag en vandaag worden geen van de artikelen verzonden via de RSS feed. Ik zie dat dan de bezoekers aantallen met 75% inzakken. Mensen komen dus pas kijken als ze een bericht krijgen dat er iets nieuws van hun gading te vinden is. Mijn RSS feed wordt gewoonlijk handmatig verstuurd wat ik nu niet kan op locatie. Je kan bij elke wordpress site ook zelf een feed maken met in mijn geval: https://gedachtenvoer.nl/feed/

Nog beter gaat met de telegram functie als je dat programma al gebruikt heb ik sinds deze week ontdekt. Zie de link rechts in de kolom, bijna bovenaan.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk