27 okt. Trump maakt vandaag ‘n Statement 09.00 uur. Vrede in Syrië (?)


Bron ZeroHedge: “Something Very Big Just Happened” – Trump To Make “Major Statement” Tomorrow Morning
Door: Tyler Durden | 26-10-2019

In een mysterieus open tweet vanavond heeft president Trump aangekondigd dat ‘er iets heel groots is gebeurd’.

Kort na de tweet zei woordvoerder Hogan Gidley van het Witte Huis dat de president van plan is om een “belangrijke verklaring” af te leggen in het Witte Huis om 9.00 uur EST.

Er zijn geen details met betrekking tot waar de tweet van de president of de verklaring betrekking op heeft, maar wat geratel over geruchten over een inval in Idlib die verband zou kunnen houden met de verovering van al-Baghdadi (opnieuw), of iets met betrekking tot de hoorzittingen met beschuldigingsonderzoek .

Dat was gisterenavond, …

Opmerkingen van president Trump over de situatie in Noord-Syrië

Donald Trump

De PRESIDENT: Nou, heel erg bedankt. Mijn mede-Amerikanen, ik groet u vanmorgen vanuit het Witte Huis om een ​​grote doorbraak aan te kondigen in de richting van een betere toekomst voor Syrië en het Midden-Oosten. Het is lang geleden.

In de afgelopen vijf dagen heb je gezien dat een staakt-het-vuren dat we langs de grens van Syrië hebben ingesteld, heeft gehandhaafd en dat het heel goed is verlopen, boven de meeste verwachtingen. Vanmorgen vroeg heeft de Turkse regering mijn regering laten weten dat ze de strijd en hun offensief in Syrië zouden stoppen en het staakt-het-vuren permanent zouden maken. En het zal inderdaad permanent zijn. Je zou het woord ‘permanent’ in dat deel van de wereld echter ook als enigszins twijfelachtig definiëren, dat begrijpen we allemaal. Maar ik geloof wel dat het permanent zal zijn.

Daarom heb ik de minister van Financiën opdracht gegeven alle sancties op te heffen die op 14 oktober zijn opgelegd als reactie op de oorspronkelijke offensieve acties van Turkije tegen de Koerden in de noordoostelijke grensstreek van Syrië. Dus de sancties worden opgeheven, tenzij er iets gebeurt waar we niet blij mee zijn.

Dit was een resultaat gecreëerd door ons, de Verenigde Staten, en niemand anders, geen andere natie. Erg makkelijk. En we zijn bereid om de schuld te nemen, en we zijn ook bereid om krediet te nemen. Dit is iets dat ze al vele, vele decennia proberen te doen. Sindsdien zijn er anderen gekomen om te helpen, en we verwelkomen hen om dit te doen. Andere landen zijn een stap verder gegaan, ze willen helpen en wij vinden dat geweldig. De landen in de regio moeten uiteindelijk de verantwoordelijkheid op zich nemen om Turkije en Syrië te helpen hun grens te bewaken. We willen dat andere landen meedoen.

We hebben de olie beveiligd en daarom zal een klein aantal Amerikaanse troepen in het gebied blijven waar ze de olie hebben. En we gaan het beschermen, en we zullen beslissen wat we ermee gaan doen in de toekomst.

Hoe dan ook, door de bewegingen die we hebben gedaan, bereiken we een veel vreedzamer en stabieler gebied tussen Turkije en Syrië, inclusief een veilige zone van 20 mijl breed. Een interessante term, ‘veilige zone’. Dat is de term die we gebruiken. Hopelijk wordt die zone veilig. Duizenden en duizenden mensen zijn in de loop van de jaren in die zone vermoord. Maar het is al vele, vele decennia gezocht en ik denk dat we iets hebben dat sterk zal zijn en stand zal houden.

Turkije, Syrië en alle vormen van de Koerden vechten al eeuwen. We hebben ze een geweldige service gedaan en we hebben het allemaal geweldig gedaan. En nu komen we vrij. Een lange tijd. We zouden daar 30 dagen zijn; dat was bijna 10 jaar geleden. Dus we zijn er 30 dagen en nu vertrekken we. Het was een zeer snelle hit en laten we eruit gaan. En het was een snelle hit, behalve dat ze bijna 10 jaar bleven. Laat iemand anders vechten om dit lang bloedige zand.

Ik wil vice-president Pence en staatssecretaris Pompeo bedanken voor het zo succesvol leiden van de Amerikaanse delegatie naar Turkije enkele dagen geleden, samen met de nationale veiligheidsadviseur O’Brien. Ik wil hen heel erg bedanken. De Amerikaanse delegatie onderhandelde over het oorspronkelijke vijfdaagse staakt-het-vuren waarmee Koerdische jagers veilig konden vertrekken. Het bracht hen zojuist dat ze eerlijk gezegd in staat waren. Het stelde hen in staat om eruit te gaan, om te gaan, echt, slechts een paar mijl in een iets andere richting. Dus dit stelde hen in staat om dit te doen.

Talloze levens worden nu gered als gevolg van onze onderhandelingen met Turkije – een resultaat bereikt zonder een druppel Amerikaans bloed te vermorsen. Geen verwondingen. Niemand schoot, niemand werd gedood.

Ik heb zojuist met generaal Mazloum gesproken, een geweldige man, de opperbevelhebber van de SDF-Koerden. En hij was buitengewoon dankbaar voor wat de Verenigde Staten hebben gedaan. Kon niet dankbaarder zijn geweest. Generaal Mazloum heeft me verzekerd dat ISIS onder zeer, zeer streng slot en grendel zit en dat de detentiefaciliteiten sterk worden onderhouden. Er waren er een paar die eruit kwamen – een relatief klein aantal – en ze zijn grotendeels heroverd.

Ik weet ook zeker dat hij binnenkort zijn eigen verklaring zal afgeven. We hebben een goed gesprek gehad. Maar we hebben de levens van vele, vele Koerden gered. Hij begrijpt dat. De oorlog zou wreed worden en waarschijnlijk niet erg lang. En ik ben erg blij dat ik erbij betrokken ben geweest, net als onze vice-president, onze staatssecretaris en alle andere mensen in ons team. Door dat staakt-het-vuren vast te houden, hebben we iets gedaan dat heel, heel bijzonder is. Maar door het staakt-het-vuren te krijgen na een enorme hoeveelheid echt zware oorlog gedurende een zeer korte periode van dagen, is dat iets heel bijzonders.

Onze troepen zijn veilig, en de pijn en het lijden van de driedaagse strijd die plaatsvond, was direct verantwoordelijk voor ons vermogen om een ​​overeenkomst met Turkije en de Koerden te sluiten die nooit zonder deze korte termijnuitbarsting had kunnen worden gesloten.

Als Turkije zijn verplichtingen niet nakomt, inclusief de bescherming van religieuze en etnische minderheden – wat ik echt geloof dat ze zullen doen – behouden we ons het recht voor verlammende sancties op te leggen, inclusief aanzienlijk verhoogde tarieven voor staal en alle andere producten die uit Turkije komen .

We zijn nu een economische grootmacht als nooit tevoren en, heel belangrijk, als geen ander. Onze economische macht is sterker dan ooit en onze concurrenten doen het niet zo goed.

We verwachten ook dat Turkije zich zal houden aan zijn verbintenis met betrekking tot ISIS. Als een back-up voor de Koerden die over hen waken, mocht er iets gebeuren, Turkije is er om hen te grijpen.

Verder smeken we Europese landen om die jagers die de VS hebben gevangen genomen terug te brengen naar hun landen voor opsluiting en voor proces. Tot voor kort reageerde Europa niet erg goed op wat ze al heel lang hadden moeten doen. Nu is hun kans om eindelijk te handelen.

Amerikaanse troepen versloeg de afgelopen twee jaar 100 procent van het ISIS-kalifaat. Wij danken de Syrische Democratische Krachten voor hun offers in deze inspanning. Ze zijn geweldig geweest. Nu moeten Turkije, Syrië en anderen in de regio ervoor zorgen dat ISIS geen enkel territorium terugkrijgt. Het is hun buurt; ze moeten het onderhouden. Ze moeten ervoor zorgen.

Er waren enkele politieke experts die reageerden op het offensief van Turkije in Syrië door op te roepen voor nog een Amerikaanse militaire interventie. Ik denk van niet. Maar het stoppen van de invasie door militaire troepen had tienduizenden Amerikaanse troepen moeten inzetten tegen Turkije – een NAVO-bondgenoot en een land waarmee de Verenigde Staten een zeer goede relatie hebben ontwikkeld, waaronder president Erdoğan.

Dezelfde mensen die ik heb bekeken en gelezen – die mij en de Verenigde Staten advies hebben gegeven – waren de mensen die ik jarenlang heb bekeken en gelezen. Zij zijn degenen die ons in de puinhoop van het Midden-Oosten hebben gebracht, maar nooit de visie of de moed hebben gehad om ons eruit te krijgen. Ze praten gewoon.

Hoeveel Amerikanen moeten er in het Midden-Oosten sterven te midden van deze oude sektarische en tribale conflicten? Nadat al het kostbare bloed en de schatten die Amerika in de woestijnen van het Midden-Oosten heeft gestort, ben ik vastbesloten een andere koers te volgen – een die leidt tot overwinning voor Amerika.

Door veel werk hebben we dingen gedaan waarvan iedereen zei dat het niet kon. De aankondiging van vandaag bevestigt onze manier van handelen met Turkije dat slechts een paar weken geleden werd geminacht, en nu zeggen mensen: “Wauw. Wat een geweldige uitkomst. Gefeliciteerd. “Het is te vroeg voor mij om te feliciteren, maar we hebben het goed gedaan. We hebben veel levens gered.

Het belangrijkste is dat we nog een kostbare militaire interventie hebben vermeden die tot rampzalige, verstrekkende gevolgen had kunnen leiden. Vele duizenden mensen konden zijn vermoord.

De laatste administratie zei: “Assad moet gaan.” Ze hadden dat resultaat gemakkelijk kunnen produceren, maar dat deden ze niet. In feite trokken ze een zeer krachtige rode lijn in het zand – u herinnert zich allemaal, de rode lijn in het zand – toen kinderen werden vergast en gedood, maar vervolgens hun verplichting niet nakwamen omdat andere kinderen op dezelfde vreselijke manier stierven. Maar ik heb mijn verplichtingen met 58 Tomahawks nagekomen.

Acht lange jaren na de noodlottige druk van president Obama op regime-verandering, zijn Amerikaanse troepen nog steeds op de grond in Syrië. Meer dan een half miljoen mensen zijn dood, honderdduizenden zijn vreselijk gewond en miljoenen meer Syriërs zijn ontheemd. Het is echt een nachtmerrie van ellende.

In het Midden-Oosten hebben we op kolossale schaal angst gezien. We hebben $ 8 biljoen uitgegeven aan oorlogen in het Midden-Oosten en wilden die oorlogen nooit echt winnen. Maar nadat al dat geld werd uitgegeven en al die levens verloren gingen, zijn de jonge mannen en vrouwen ernstig gewond – zoveel – het Midden-Oosten is minder veilig, minder stabiel en minder veilig dan voordat deze conflicten begonnen.

Dezelfde mensen die aandringen op deze oorlogen, zijn vaak degenen die eisen dat Amerika zijn deuren opent voor onbeperkte migratie uit door oorlog verscheurde regio’s, en het terrorisme en de dreiging van terrorisme rechtstreeks naar onze kust importeren. Maar nu niet meer. Mijn administratie begrijpt dat immigratiebeveiliging nationale veiligheid is.

Als kandidaat voor het presidentschap heb ik duidelijk gemaakt dat we een nieuwe benadering van het Amerikaanse buitenlands beleid nodig hadden, niet geleid door ideologie, maar door ervaring, geschiedenis en een realistisch begrip van de wereld.

We zijn bezig Amerika’s leger op te bouwen zoals nooit tevoren en investeren sinds mijn verkiezing $ 2,5 biljoen. Maar we zullen niet uitgeput raken. Dat zal niet meer gebeuren. Het zal niet meer gebeuren dat ons leger uitgeput is en vecht in gebieden van de wereld waar we niet zouden moeten zijn.

Wanneer we Amerikaanse troepen inzetten om te vechten, moeten we dit alleen doen wanneer een vitaal nationaal belang op het spel staat, en als we een duidelijk doel hebben, een plan voor overwinning en een weg uit het conflict. Dat is wat we moeten hebben. We hebben een overwinningsplan nodig. We zullen alleen winnen. Onze hele basis moet het juiste plan zijn, en dan zullen we alleen maar winnen. Niemand kan ons verslaan. Niemand kan ons verslaan.

Ik wil nogmaals iedereen in het Amerikaanse team bedanken die heeft geholpen het staakt-het-vuren in Syrië te bereiken, zoveel levens heeft gered, samen met president Erdoğan van Turkije – een man die ik heel goed heb leren kennen en een man die van zijn land houdt. En in zijn gedachten doet hij het juiste voor zijn land, en we kunnen elkaar in de zeer nabije toekomst ontmoeten.

Ik wil ook generaal Mazloum bedanken voor zijn begrip en voor zijn grote kracht en voor zijn ongelooflijke woorden vandaag voor mij – maar ik alleen als een vertegenwoordiger van de Verenigde Staten – omdat hij weet dat we tienduizenden Koerden hebben gered. En we praten niet op de lange termijn, we praten op de korte termijn. We hebben het over iets dat direct gaande was en eerlijk gezegd iets dat lang gepland was.

De taak van ons leger is niet om de wereld te bewaken. Andere landen moeten meer doen en hun deel doen. Dat heeft niet plaatsgevonden. De doorbraak van vandaag is een cruciale stap in die richting.

Heel erg bedankt, en God zegene Amerika. Dank je. Dank je.

Het is zondagmorgen zeven uur en ik kan nog niks, nada, noppes vinden in de Nederlandse media van dit wereldnieuws

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk