Apple knielt voor China


Bron artikel Jon Rappoport Blog: Apple kneels before China
Door Jon Rappoport 21-10-2019

“U hebt zich bemoeid met de oerkrachten van de natuur, mijnheer Beale, en ik wil dat niet hebben! Is dat duidelijk?! … Je bent een oude man die denkt in termen van naties en volkeren. Er zijn geen naties. Er zijn geen volkeren. Er zijn geen Russen. Er zijn geen Arabieren. Er zijn geen derde werelden. Er is geen West. Er is slechts één holistisch systeem van systemen, één uitgebreid en immens, verweven, interactief, multivariabel, multinationaal dollarheerschappij. Petro-dollars, electro-dollars, multi-dollars, reichmarks, rins, roebels, ponden en shekels. Het is het internationale valutasysteem dat de totaliteit van het leven op deze planeet bepaalt. Dat is de natuurlijke gang van zaken vandaag. Dat is de atomaire en subatomaire en galactische structuur van dingen vandaag! En je hebt je bemoeid met de oerkrachten van de natuur en -Jij zult je verzoenen-! ”

(Network, het filmmeesterwerk van 1976, scenario van Paddy Chayefsky)

“De bewuste en intelligente manipulatie van de georganiseerde gewoonten en meningen van de massa is een belangrijk element in de democratische samenleving. Degenen die dit ongeziene maatschappelijke mechanisme manipuleren, vormen een onzichtbare regering die de ware heersende macht van ons land is. ”

(Edward Bernays, de vader van public relations, 1928)

Geld, geld en meer geld.

Dit stuk is een vervolg op mijn recente artikel over de NBA, China en de tirannie van het globalisme.

Ter illustratie van MONEY FIRST policy is hier een korte quote van Deadspin.com:

“Leuk weetje: het bedrijf dat min of meer verantwoordelijk is voor de Opiumoorlogen en de annexatie van Hong Kong bestaat nog steeds, is nog steeds actief in China en is nu een conglomeraat van meerdere miljarden dollars dat hotels, gemakswinkels en rederijen beheert …”

Het Britse bedrijf is Jardine (Jardine Matheson).

Bloomberg:

“’It [Jardine] is vandaag nooit ver van de voorkant van het publieke geheugen in China” … Inderdaad, langs de rivier van Hong Kong op het vasteland, staren portretten van William Jardine en James Matheson neer van muren in het Opium War Museum in de industriële stad Dongguan. Onder hen staat een label: ‘Opium Smuggler.”

Het punt? Vergeet de ‘openbare Chinese herinnering’. Voor het geval iemand denkt dat het Chinese regime nog steeds een GELD wrok koestert voor de verwoestende 19e-eeuwse Opiumoorlogen, waarop de Britten, op aandringen van Jardine, gericht tegen China, om hen te dwingen lopende verzendingen te accepteren van opium, waarbij miljoenen mensen verslaafd zijn – de ‘gehate Jardine’ doet vandaag miljarden dollars aan zaken met China.

Principes eerst, totdat het geld aankomt.

En ook momenteel: MSN.com:

“In een nieuwe brief, mede geschreven door een tweeledige groep leden van het Congres, zeggen federale wetgevers dat ze” grote bezorgdheid “hebben met betrekking tot de recente acties van Apple in China. De brief, die is gericht aan CEO Tim Cook, komt eerder neer op het besluit van Apple eerder deze maand om HKMap te verwijderen, een pro-democratie / demonstratie-app in Hong Kong die werd gebruikt om de locatie van lokale wetshandhaving te volgen. “

“In de brief wordt Apple verder bekritiseerd vanwege zijn andere app-verwijderingen. Onder vermelding van gegevens van een organisatie genaamd GreatFire, zegt het: ‘Apple heeft ten minste 2.200 apps in China gecensureerd, waaronder Virtual Private Network-apps die worden gebruikt om de Chinese Grote Firewall te omzeilen, en apps gemaakt door en voor onderdrukte etnische minderheden, waaronder de Uyghur en Tibetaanse communities’.”

Ja, de leiders van Apple zitten echt op het snijvlak van verlichting, nietwaar? Superieur bewustzijn. Inzicht in de wereldwijde evolutie. We zitten allemaal in hetzelfde schuitje. Eenheid. Burgers van de wereld. Hemel naar Betsy, deze spirituele meesters zijn niet alleen maar kosmische onzin over zichzelf. Zeker niet.

“Ja, mijnheer, we zullen die app annuleren. Andere apps die we voor u kunnen wissen? Heb je nog andere gunsten nodig? We zijn dol op uw 1,4 miljard klanten zoals neven en nichten. Hebt u technische assistentie nodig voor welk doel dan ook? ‘

Buig het hoofd en buig de knie.

Big Tech-geleerden en nerds over de hele linie hebben blijkbaar nog steeds een papa nodig. Ze hebben nog steeds een schouderklopje nodig. Er zijn gewoon niet genoeg papa’s in Amerika. En ze hebben een strenge papa nodig in een plaats als China. Generalen in het ene leger verlangen er soms naar privé te zijn in een ander leger.

Maar maakt niet uit. Het geld zorgt ervoor dat de adrenaline stroomt.

Hier zijn een paar citaten van Tim Cook, de CEO van Apple:

“Ik denk niet dat je met onderbuik gevoel [instinct] bent geboren, een onderbuik gevoel rijpt en wordt met de tijd beter en beter, de strijd die de meeste mensen hebben is om ernaar te luisteren. Uitzoeken hoe je er op een of andere manier toegang toe kunt krijgen. Wat ik heb ontdekt, is dat hoewel ik een ingenieur en een analytisch persoon ben, de belangrijkste beslissingen die ik heb genomen hier niets mee te maken hebben. Ze waren altijd gebaseerd op intuïtie. ”

  • Ja, bijvoorbeeld het instinct om gewoon toe te geven aan het brutale Chinese regime. Dat was een persoonlijke openbaring.

“De landen die openheid omarmen, doen uitzonderlijk en de landen die dat niet doen, doen dat niet. Het gaat er niet om dingen van twee kanten te snijden. Ik ga aanmoedigen dat rustige hoofden zegevieren. “

— Ja, geef rustig toe aan het Chinese regime, omdat ze immers geen openheid omarmen, ze zullen opdrogen en weg geblazen worden zodat we ons geen zorgen meer over hen hoeven te maken.

“We verwerpen het excuus dat het maximale uit technologie halen betekent dat u uw recht op privacy verruilt. Dus kiezen we een ander pad, verzamelen we zo min mogelijk van uw gegevens, zijn we attent en respectvol wanneer het ons onder onze hoede heeft, omdat we weten dat het van u is. “

— Natuurlijk, wanneer de Chinese overheid elk mogelijk stukje privacy van hun 1,4 miljard mensen weghaalt, kies dan het versleten pad – kniel neer en pak het geld en help de mogelijkheid van communicatie tussen burgers te wissen.

“Het privacygedrag is volledig uit de hand gelopen. Ik denk dat de meeste mensen niet weten wie ze volgen, hoeveel ze worden gevolgd en wat voor soort grote hoeveelheden gedetailleerde gegevens er over hen zijn. “

— De Chinezen zijn op de hoogte. Maar er ligt heel veel geld op tafel, en alleen een dwaas zou het niet pakken. Als dat betekent dat we een monsterregime helpen en steunen, zullen alle partijen het begrijpen.

“Ik denk niet dat bedrijven alleen in commerciële zaken moeten handelen. Business is voor mij niets meer dan een verzameling mensen. Als mensen waarden hebben, dan zouden bedrijven dat moeten doen. ‘

— Aan de andere kant, als regeringen geen waarden hebben, maar wel geld, maak dan een deal. Wie zou dat niet doen?

Public relations is iets wonderbaarlijks. Op plaatsen als Cupertino, Mountain View, Seattle, Arlington, Menlo Park en zelfs de Chinese stad Dongguan in het Opium War Museum, is het een volwaardige religie geworden.

Jon Rappoport

The author of three explosive collections, THE MATRIX REVEALEDEXIT FROM THE MATRIX, and POWER OUTSIDE THE MATRIX, Jon was a candidate for a US Congressional seat in the 29th District of California. He maintains a consulting practice for private clients, the purpose of which is the expansion of personal creative power. Nominated for a Pulitzer Prize, he has worked as an investigative reporter for 30 years, writing articles on politics, medicine, and health for CBS Healthwatch, LA Weekly, Spin Magazine, Stern, and other newspapers and magazines in the US and Europe. Jon has delivered lectures and seminars on global politics, health, logic, and creative power to audiences around the world. You can sign up for his free NoMoreFakeNews emails here or his free OutsideTheRealityMachine emails here.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk