Twitter effent de weg voor Trump Ban met nieuwe content regels voor wereldleiders


Bron artikel Zerohedge: Twitter Paves Way For Trump Ban With New Content Rules For World Leaders
Door: Tyler Durden

Twitter heeft nieuwe regels aangekondigd die bepalen hoe ze nu de accounts van wereldleiders zullen behandelen, waarbij duidelijk wordt gemaakt dat bepaalde inhoud zal resulteren in “handhavingsmaatregelen”, volgens een persbericht van dinsdag.

“Er blijft een zinvol openbaar gesprek bestaan over hoe we over onze tweets van wereldleiders denken. We verwelkomen het gesprek en willen meer context delen over onze principes en processen voor het beoordelen van gerapporteerde tweets uit deze accounts”, luidt de verklaring.

Als het gaat om de acties van wereldleiders op Twitter, erkennen we dat dit grotendeels een nieuw terrein is en ongekend. We begrijpen de wens dat onze beslissingen “ja / nee” binaries zijn, maar het is niet zo eenvoudig. De acties die we ondernemen en het beleid dat we ontwikkelen zullen precedent scheppen rond online spraak en we zijn het de mensen die we dienen verschuldigd om weloverwogen en overwogen te zijn in wat we doen.

Onze missie is om een forum te bieden waarmee mensen kunnen worden geïnformeerd en hun leiders direct kunnen betrekken. We hebben ook een verantwoordelijkheid tegenover de mensen die Twitter gebruiken om beter uit te leggen waarom we de beslissingen nemen die we hier nemen.

-Twitter

Dat gezegd hebbende, moeten wereldleiders nog steeds veel meer speelruimte worden geboden dan de algemene bevolking, omdat zij stellen dat “de rekeningen van wereldleiders niet volledig boven ons beleid staan”.

De volgende gebieden bijvoorbeeld “leiden tot handhavingsacties voor elk account in onze service”, ongeacht wie het is:

  • Bevordering van terrorisme;
  • Duidelijke en directe bedreigingen van geweld tegen een individu (context is van belang: zoals hierboven opgemerkt, directe interacties met andere publieke figuren en / of commentaar op politieke en buitenlandse beleidskwesties zouden waarschijnlijk niet leiden tot handhaving);
  • Het plaatsen van privé-informatie, zoals een thuisadres of een niet-openbaar persoonlijk telefoonnummer;
  • Het plaatsen of delen van intieme foto’s of video’s van iemand die zonder hun toestemming zijn geproduceerd of verspreid;
  • Gedrag vertonen met betrekking tot seksuele uitbuiting van kinderen; en
  • Zelfbeschadiging aanmoedigen of bevorderen.

Twitter zegt dat in andere gevallen waarbij wereldleiders betrokken zijn, zij de fout zullen maken om inhoud achter te laten als er een “duidelijk openbaar belang bij is”.

“Met kritische verkiezingen en verschuivende politieke dynamiek over de hele wereld, erkennen we dat we in een steeds complexere en gepolariseerde politieke cultuur opereren. Dit zijn voortdurend evoluerende uitdagingen en we zullen ons beleid en onze aanpak op advies houden, vooral naarmate we meer leren over de relatie tussen tweets van wereldleiders en het potentieel voor offline schade.

Dit bericht is bedoeld om duidelijk inzicht te geven in hoe we vandaag content van wereldleiders op Twitter aanpakken en zal dienen als onze verklaring over de beslissingen die we nemen, in plaats van dat onze teams feedback geven over individuele Tweets en beslissingen. We hebben ook onze speciale Helpcentrum-pagina bijgewerkt om een ​​aanzienlijk gedetailleerder overzicht te geven van hoe we beslissingen nemen met betrekking tot het gebruik van de kennisgeving van openbaar belang.

Ons doel is om onze regels oordeelkundig en onpartijdig te handhaven. Daarbij willen we direct inzicht bieden in onze besluitvorming over handhaving, openbare gesprekken dienen en het recht van het publiek om van hun leiders te horen en aan te spreken beschermen. “

Dus hoe lang duurt het voordat Twitter sterk bewapend is door Schiff et al. om deze nieuwe regels te gebruiken om een van hun meest gevolgde gebruikers te verbieden?

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Noot: Maar wat als President Trump Twitter zelf de rug toekeert, hoeveel zullen er dan volgen, -of- er eindelijk maatregelen komen tegen de ongekende macht, en het machtsmisbruik van de ‘sociale’ media?

– HM

Update 18-10-2019
President Trump now has a Twitch account. The Dallas Trump rally is being live streamed there right now!
Link to Trump’s Twitch account: twitch.tv/donaldtrump/

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk