“Extinction Rebellion” de weg naar “Klimaat Socialisme”


Originele titel: Klimaat “Extinction Rebellion” en het kind stalking paard

Bron artikel Gatestone Institude: Climate’s “Extinction Rebellion” and the Child Stalking Horse
Door: Andrew Ash

  • Hun “zaak”, goed of fout, lijkt van belang te zijn. Zelfs als ze worden aangemoedigd door liefhebbende ouders, politieke agitatoren en junk science, blijft het trieste feit dat zonnevlammen – blijkbaar de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering – geen geldbeurzen toekennen.
  • Hoewel het ongetwijfeld beter is om de wereld niet te verstikken met plastic, hebben de Israëli’s en anderen gelukkig verschillende soorten vezels uitgevonden die zo sterk zijn als plastic, maar zo oplosbaar als een sinaasappelschil – en naar verluidt vaak veilig eetbaar.
  • In plaats van enig licht te werpen op een moeilijk en complex probleem, lijken de klimaatdemonstranten slechts de steeds verdeelder wordende wereld waarin wij leven te voeden. Zoals de voormalige stafchef van de Amerikaanse vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez deze zomer toegaf, was de Green New Deal niet bedoeld als een poging om met klimaatverandering om te gaan, maar in plaats daarvan als een “hoe verander je de hele economie?” “.
  • Wat ze echter lijken te willen veranderen, is socialisme: overheidscontrole over de economie, inclusief de middelen voor productie en distributie. Historisch gezien heeft socialisme alleen maar geleid tot lagere levensstandaard en rantsoenering voor iedereen, om kosten te besparen. Hier in het VK, bij de National Health Service, willen gekwalificeerde mensen blijkbaar niet hard werken voor minder geld. Iedereen wordt armer en met diensten die willen … Wat nodig is, is groei: beter onderwijs en het creëren van meer banen … in plaats van de “rijken” [lees: middenklasse] aan te vallen en hen de schuld te geven voor ongelijkheden.
  • Wanneer de persoon die het dichtst bij een beroep komt, ooit door de werkplek van een andere persoon te bezetten, lijkt het recht om moraliteit te prediken een twijfelachtig recht.
lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Net toen je dacht dat het veilig was om weer naar Londen te reizen zonder verstrikt te raken in alweer een protest, organiseerden klimaatverandering activisten er twee protest weken, die op 7 oktober van start gingen.

“Extinction Rebellion UK” lijkt een vrijgevochten collectief van millenniale en post-middelbare leeftijd eco-krijgers, met drie gemeenschappelijke kenmerken – behoud, de liefde voor het geluid van hun eigen stemmen, en niet genoeg te doen hebben met hun vrije tijd.

Niet tevreden met het feit dat ze eerder in het jaar al chaos naar Londen hebben gebracht, of vorige maand Manchester tot stilstand hebben gebracht, of zelfs steden in het VK hebben verstoord tijdens de “staking” van 20 september – waar hun tegenhangers in de schoolleeftijd afsloegen voor de dag om hetzelfde te doen, is “XRUK” van plan om delen van centraal Londen te bezetten, zogenaamd “in een poging om de planeet te redden”.

De strategie van de demonstranten, een ongewone, is tot nu toe mislukt. In plaats van steun te krijgen van degenen wier leven ze belemmeren door hun doorgang naar het werk te belemmeren, verdrijven ze mensen die, althans stilzwijgend, hen anders zouden hebben gesteund. Hoe moet iemand serieus worden genomen wanneer hij de rest van de mensheid lijkt te haten; communiceren in emotioneel gedreven hyperbool en dan respect eisen – allemaal terwijl je een “Fuck Boris” T-shirt draagt?

Niet alleen Londen wordt getroffen. Naar verwachting zullen de protesten op Trafalgar Square, het Home Office en de Mall deel uitmaken van een “Internationale rebellie” met 60 steden over de hele wereld. De Londense Metropolitan Police – al overbelast dankzij een steeds toenemende dreiging van terrorisme en een epidemie van messencriminaliteit in de hoofdstad – zal van kracht zijn om te voorkomen dat demonstranten cruciale transportverbindingen, inclusief de belangrijkste bruggen en wegen, opnieuw blokkeren.

De demonstranten brengen heel Londen in gevaar door gebruik te maken van hun recht van protest. De chaos veroorzaakt door het blokkeren van drukke wegen, het spuiten van overheidsgebouwen of het superlijmen van zichzelf aan bruggen en poorten, laat één ding zien – dat het de demonstranten geen donder interesseert over de mensen in de wereld die ze beweren te koesteren.

In wat misschien wel het Jaar van het Kind Stalking Horse is, is hun affiche kind de 16-jarige Greta Thunberg. Met veel hulp van haar rijke ouders, vrienden en een “PR-goeroe”, evenals de alomtegenwoordige linkse miljardair George Soros, heeft Thunberg de weg gewezen voor op dezelfde manier getroffen, opgeklopte tieners en anderen met een voorliefde voor het volgen van de kudde. Deze ongelijksoortige groep niet-geïnformeerde middenklasse-pionnen beseft misschien niet eens dat ze niet-geïnformeerd zijn. Ze lijken geen idee te hebben van het wetenschappelijke faillissement van hun zaak: Moeder Aarde lijkt niet van plan te ‘luisteren’.

Hoewel het ongetwijfeld beter is om de wereld niet te verstikken met plastic, hebben de Israëli’s en anderen gelukkig verschillende soorten vezels uitgevonden die zo sterk zijn als plastic maar zo oplosbaar als een sinaasappelschil en vaak naar verluidt veilig eetbaar .

In plaats van enig licht te werpen op een moeilijk en complex probleem, lijken de klimaatdemonstranten slechts de steeds verdeelder wordende wereld waarin wij leven te voeden. Zoals de voormalige stafchef van de Amerikaanse vertegenwoordiger Alexandria Ocasio-Cortez deze zomer heeft toegegeven, werd de “Green New Deal” niet opgevat als een poging om met klimaatverandering om te gaan, maar in plaats daarvan als een “hoe verander je de hele economie ding “.

Wat ze echter lijken te willen veranderen, is socialisme: overheidscontrole over de economie, inclusief de middelen voor productie en distributie. Historisch gezien heeft socialisme alleen maar geleid tot lagere levensstandaard en rantsoenering voor iedereen, om kosten te besparen.

Hier in het VK, bij de National Health Service, willen gekwalificeerde mensen blijkbaar niet hard werken voor minder geld. Iedereen wordt armer en krijgt te weinig diensten.

In de VS is de geschiedenis van door de overheid gecontroleerde medische zorg voor veteranen een horrorshow geweest. De Trump-regering bood deze zomer eindelijk veteranen een privéoptie. Het openbaar onderwijs is ook ontoereikend bevonden: de meeste kiezers ondersteunen schoolkeuze. De Amerikaanse president Barack Obama stuurde zijn kinderen niet naar een door de overheid gerunde school. Wat nodig is, is groei: een vrije economie met beter onderwijs en het creëren van meer banen – “de taart groter maken” of een “tuin” laten groeien – in plaats van de “rijken” [lees: middenklasse] aan te vallen en hen de schuld te geven voor ongelijkheden.

Hoeveel van deze aarde minnende demonstranten denk je dat ze genoten hebben van een zomervakantie in het buitenland in een vliegtuig dat ozon vernietigt? Hoeveel zouden hun Europese uitstapje graag hebben geannuleerd of in hun tussenjaar in Azië hebben rondgetrokken ter wille van de planeet? Hoeveel zouden ‘wobblies’ op Twitter gooien als hun gekozen luchtvaartmaatschappij in staking was geweest, of hun hotels gedurende twee weken van hun verblijf waren gesloten vanwege een protest?

Hun “zaak”, goed of fout, lijkt van belang te zijn. Zelfs als ze worden aangemoedigd door liefhebbende ouders, politieke agitatoren en junk science, blijft het trieste feit dat zonnevlammen – blijkbaar de belangrijkste oorzaak van klimaatverandering – geen geldbeurzen toekennen.

Deze doodsbange, betraande demonstranten lijken echt te geloven dat ze iets nuttigs doen voor de mensheid, terwijl ze in feite vaak alleen worden gebruikt door machtshongerige politici en bottom-line hongerige bedrijven, die ervan dromen de economie omver te werpen om zichzelf rijk te maken en de rest van ons arm – het onveranderlijke patroon van socialisme, hetzij in Rusland, Cuba of Venezuela.

Deze beïnvloedbare zielen, wiens verbeelding kennelijk zijn gevangen, maken het leven eenvoudigweg moeilijker dan het moet zijn voor degenen onder ons die daadwerkelijk moeten gaan werken om de kost te verdienen. Wanneer de persoon die het dichtst bij een beroep komt ooit is door de werkplek van een andere persoon te bezetten, lijkt het recht om moraliteit te prediken een twijfelachtig recht.

Noot: bekijk ook de video van Nigel Farage

In een uitgebreide chat bespraken Sarah Lunnon en Nigel Farage van Extinction Rebellion de doelstellingen, methoden en een controversieel Citizen’s Assembly-voorstel van de organisatie.

Nigel begon het gesprek door te vragen hoe het werd gefinancierd. Sarah zei dat het “crowdsourced” is en “wordt gefinancierd door een enorme hoeveelheid individuele donoren”.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk