De grootste doorbraak van internetbeveiliging in decennia


afbeelding Pixabay

Bron artikel the Activist Post: The Biggest Internet Security Breakthrough in Decades
Door: George Gilder

De huidige internetinfrastructuur is gebouwd voor een eenvoudig doel: informatie delen.

De informatiesnelweg is gelanceerd door academici om onderzoekers van verschillende projecten over de hele wereld in staat te stellen samen te werken.

Maar zoals u weet, wordt internet nu veel meer gebruikt dan het delen van ideeën.

We sturen geld. We loggen in op bankrekeningen. We voeren onze sofi-nummers in. We voeren videovergaderingen met collega’s.

Het is duidelijk dat deze nieuwe taken een upgrade vereisen, toch?

Toch is de infrastructuur van internet sinds het begin niet geüpgraded.

We kennen allemaal het resultaat: een nachtmerrie over cybersecurity.

Er waren vorig jaar een miljard inbreuken op internet. Een miljard inbreuken op privégegevens.

Natuurlijk vinden de verschillende leveranciers het niet leuk als dit gebeurt. Maar het is alleen een ongemak voor hen. De echte last rust op de consument.

U bent verantwoordelijk voor het vervangen van creditcards, het wisselen van account en het omgaan met de gevolgen.

Dus er is geen stimulans voor de Googles, de Facebooks, de Amazones van de wereld om te veranderen.

Maar dit gaat allemaal sneller veranderen dan je denkt, dankzij een nieuwe technologie die een explosie van nieuwe mogelijkheden voor vooruitgang creëert.

Maar om alles wat internet 2.0 te bieden heeft te waarderen, moet ik onthullen waarom het huidige systeem zo fundamenteel gebrekkig is …

Het gevaar van gecentraliseerde beveiliging

Om de enorme beveiligingsnachtmerrie te begrijpen die internet momenteel vertegenwoordigt, moeten we een stap terug doen.

Om informatie via internet te kunnen delen, moet deze worden gekopieerd. Ja, internet is een gigantische kopieermachine. En het is zeer efficiënt voor het delen van gegevens en documenten.

Maar toen transacties in beeld kwamen – eigenlijk geld verzenden via internet – kon dit onveilige netwerk de eigendomsrechten niet beschermen, de privacy verdedigen, veilige en efficiënte transacties hosten, micropayments toestaan ​​om spam te stoppen of bepaalde identiteiten vast te stellen.

Dus externe tussenpersonen raakten betrokken. Banken, creditcardbedrijven, leveranciers van digitale certificaten, enz.

Wanneer deze transactie-entiteiten nu communiceren via internet, moeten ze uiteindelijk worden vertaald in leesbare formulieren. Zoals bij vormen van communicatie die mogelijk door hackers kunnen worden vastgelegd.

Natuurlijk was deze structuur zo kwetsbaar dat de grote bedrijven die transacties uitvoeren – Google, Amazon, Facebook en eBay – ommuurde tuinen creëerden voor hun eigen commerciële domeinen. Daar konden ze handel onderbrengen tussen hun meestal ingesloten gebruikers.

Allemaal beveiligd met een individuele login en wachtwoord.

Dus nu is het internet verdeeld in deze piramides, gereguleerd door een paar gigantische bedrijven op het internet.

Dit veroorzaakte toenemende segmentatie. Binnen de segmenten verzamelden de grote bedrijven steeds meer privégegevens en beschermden deze met firewalls en codering.

Maar na verloop van tijd ontdekten ze dat centralisatie ook niet veilig is.

In plaats daarvan loste het feitelijk het grootste probleem op waarmee hackers worden geconfronteerd. Het vertelt hen precies wat belangrijk is en waar het is, waardoor het hele internet in gevaar komt.

Dat is hetzelfde als het opslaan van je hele database in een gigantische kluis met een knipperend bord … in je voortuin.

Dit is de fundamentele kwetsbaarheid van alle gecentraliseerde beveiligings- en classificatiesystemen die eraan zijn gekoppeld.

Gecentraliseerde beveiliging is niet het antwoord.

De oplossing? Gedistribueerde beveiliging.

De volgende generatie beveiligingsinfrastructuur. De mogelijkheid om gedistribueerde beveiliging te implementeren was voorheen niet eens mogelijk. Het is alleen haalbaar vanwege de fantastische vooruitgang in solid-state geheugen die we vandaag op onze apparaten hebben.

Toen ik in de jaren 90 begon, hadden computers een megabyte geheugen en werden ze beschouwd als supercomputers. Nu bevat elke smartphone gigabytes geheugen en deze is verbonden met terabytes geheugen in de cloud.

En hier komt de oplossing: de nieuwe infrastructuur van internet.

Dankzij deze verbeteringen kunnen we een gecomprimeerde versie van alle uitgevoerde transacties distribueren en in een bepaalde blockchain plaatsen.

Nu associëren de meeste mensen blockchain met bitcoin. Maar het is veel meer dan dat.

Het is een grootboek dat alle persoonlijke informatie over het netwerk verspreidt, net zoals menselijke intelligentie over de hele wereld wordt verspreid.

Het is niet geagglomereerd in gigantische gegevensverzamelingen. Het biedt een tijdstempel, onveranderlijk record van alle transacties die hebben plaatsgevonden in een bepaalde transactiearena.

En hier is waarom dat een grote doorbraak is voor beveiliging …

Omdat het record naar elk knooppunt in het netwerk wordt gedistribueerd, bevindt de informatie zich niet op één plaats – waar het wordt omgeven door hackbare oppervlakken.

In plaats daarvan zou een hacker alle records van de transacties op het hele internet moeten aanvallen voordat ze iets kunnen veranderen of iets kunnen stelen.

Dat is de grote doorbraak die mogelijk is gemaakt door de blockchain.

Een onveranderlijk record van tijdstempeltransacties of belangrijke documenten of gerubriceerde gegevens, allemaal beveiligd door ze over het hele internet te verspreiden in plaats van alles in één ‘veilige plaats’ te plaatsen.

Hoe ziet deze nieuwe internetinfrastructuur er voor u uit?

Hoe de Cryptocosom levens zal veranderen
Het betekent dat u zich geen zorgen hoeft te maken dat u verantwoordelijk bent voor de beveiliging. U hoeft geen afzonderlijke gebruikersnaam en wachtwoord te leren voor alle verschillende leveranciers op internet

Geen sets beveiligingsvragen. Ik herinner me de meisjesnaam van je moeder niet. Geen invoer van de laatste vier cijfers van uw sofinummer.

De enorme hoeveelheden beveiligingsgegevens die u moet beheersen om door de verschillende ommuurde tuinen op internet te navigeren, verdwijnen allemaal. In plaats daarvan worden ze opgelost in uw eigen identiteit.

In plaats daarvan ligt de last nu bij de bedrijven.

Al die leveranciers op internet moeten uw eigen identiteit respecteren. Ze moeten met je omgaan. Ze hebben alle cijfers leren kennen.

Ze moeten alle privésleutels van al hun klanten beheersen. Niet andersom. Omdat gegevens, inclusief uw identiteit, overal worden geverifieerd en verspreid. Niet alleen in een bepaalde ommuurde tuin.

Nog een voordeel?

U bepaalt zelf wie toegang heeft tot uw gegevens. In feite kunt u mensen kosten in rekening brengen voor het gebruik van uw directe gegevens. Nooit meer advertenties bekijken op YouTube zonder iets terug te ontvangen.

Bovendien worden micropayments mogelijk gemaakt door deze technologie, wat betekent dat probleemloze kleine betalingen voor kleine goederen en diensten op het net mogelijk zijn.

En het hele systeem wordt veiliger en reageert beter op uw eigen behoeften en uw eigen beveiliging.

In feite wordt de blockchain zo fundamenteel voor het nieuwe systeem dat de naam ervan wordt afgeleid. Ik noem het de “Cryptocosm.”

En dit is niet alleen een voordeel voor consumenten. Beleggers zullen verschillende manieren hebben om te profiteren wanneer deze internet verschuiving opkomt.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk