#GiletsJaunes – Gele Hesjes acte 48


Zaterdag kwam deze pagina online, het was de bedoeling in de middag nog wat toe te voegen. Zover kwam het niet, aan het klussen in huis kreeg mijn slijptol ruzie met de internet kabel. De slijptol had het gevecht gewonnen. Zaterdagavond werd er een nieuwe plug gemonteerd door de techneut van de locale omroep en kon ik zondagmorgen weer aan de slag met dotcom.radio. Alle activiteiten staan echter momenteel op een lager pitje. Het huis helemaal geschikt maken voor de verhuur en dan later deze maand een huis gaan bekijken in Frankrijk. Dat zal zeker een hoop werk met zich meebrengen, van twee artikelen per dag gaan we terug naar een enkel artikel per dag, als dat allemaal tenminste mogelijk is met de internet mogelijkheden. Ik kijk er niet van op als ik straks een paar weken zonder internet zit. – HM

Ik kan het weer niet laten om er even over te berichten, nog amper vier weken te gaan en dan hebben ze het jaar volgemaakt. Nee het gaat niet meer zo heftig als in de eerste 15 – tot 20 weken maar het geweld blijft wel aanhouden tussen de politie en de betogers getuige onderstaande video op twitter:

Vorige week rapporteerden we al over de politie betoging. Hier het relaas van de kleintjes muurkrant:

En dan woensdag 2 oktober, een surrealistisch tafereeltje: ‘Nationale Mars van de Woede’ door de gezamenlijke politievakbonden te Parijs. In het centrum dat voor de Gele Vesten verboden gebied is.

Een merkwaardig schouwspel. Willen ze laten zien dat ze ook mensen zijn? Normaal zijn zij het die voor 350 euro per dag vreedzame demonstranten die net als zij opkomen voor bescherming van pensioenen, koopkracht en werkomstandigheden (52 agenten hebben dit jaar al zelfmoord gepleegd) in elkaar slaan, met traangas bestoken en ogen uitschieten. Nu trekken ze met duizenden fluitend en joelend door de straten van Parijs, spreekkoren aanheffend net als de Gele Vesten. Ze gaan voor dood liggen uit protest. Zingen de Marseillaise. Rookbommen net als de Gilets Jaunes. (zie deze video) Van Place de la Bastille naar Place de la Republique, een parcours bekend van 46 op rij. ‘Nu zijn de rollen omgekeerd’, al meppen ze aanstaande zaterdag er weer gewoon op los. De situatie is er toch door veranderd. Gevaarlijker voor de macht die deze demonstranten normaal op de burger demonstranten afstuurt. De volgende stap is dat ze weigeren zich nog langer te laten gebruiken tegen het volk, dat de zelfde zorgen heeft als zij.

Opvallend is de deelname van GJ-voorman Eric Drouet in de stoet met een paar kameraden. Omgeven door een politiecordon dat hen een zijstraat indrijft. Om verbroedering te voorkomen? (WK)


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk