Gele Hesjes acte 47, krijgen ze nu steun van de politie?


Deze week vond op woensdag 2 oktober de protestactie plaats van de … Politie; “De mars van de woede”.

Een ongekende mobilisatie in bijna twintig jaar. Op verzoek van een grote interunie was de politie woensdag 2 oktober in Parijs, voor een “mars van woede” tegen de achtergrond van onrust bij de instelling, toenemende zelfmoorden en pensioenhervorming. Ze waren er met 22.000, volgens politiebonden.

Een groep van ongeveer twintig “gele vesten” aan het hoofd van de stoet. Eric Drouet, in bekende van de Gilets Jaunes beweging, was ook aanwezig. Hij werd omringd door een kordon gendarmes. Hij werd uitgejouwd door de demonstranten die hem passeerden. Ook aan het hoofd van de stoet dragen ​​52 politieagenten een wit masker op hun gezichten om de 52 zelfmoorden van ambtenaren sinds het begin van het jaar te symboliseren. (Noot plus de vele van vorig jaar)

Vijf punten staan ​​centraal in de politie-eisen: “Verbetering van de kwaliteit van het leven op het werk”, “een echt sociaal beleid voor agenten van het ministerie van Binnenlandse Zaken”, “een echte, effectieve en afschrikwekkende criminele reactie”, “de verdediging van pensioenen” en een toekomstige wet van oriëntatie en programmering “ambitieus”.

De minister van Binnenlandse Zaken belooft rekening te houden met de “gevaarlijkheid” van het beroep voor pensioenen.

Als je dit betoog eens goed leest dan zou je kunnen stellen dat de politie al die tijd dat ze de “gele hesjes” in elkaar moesten slaan in opdracht van hun ‘bazen’ beter met de Gele hesjes samen kunnen betogen. Want waar gaat het om bij zowel de politie als de gele hesjes, … en de betogingen in Hong Kong, Venezuela, en zoals deze week in Irak, …

Dit is de grondslag van alle protesten overal ter wereld. Iedere demonstrant heeft het Recht en iedere man heeft de Plicht voor zijn gezin om voor deze rechten te strijden.

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

De 52 agenten die zelfmoord pleegden, laten we daar eens naar kijken. Hadden ze werk geweigerd dan waren ze hun baan kwijt geweest en daarmee hun gezin in armoede gestort. Nu krijgen de nabestaande tenminste een weduwen pensioen. Woede is in deze nog een understatement !!

Geen wonder als Emmanuel Macron een beroep moet doen op Europese strijdkrachten bij zijn persoonlijke beveiliging, zijn eigen politiemacht staat wellicht op het punt zich tegen de president te keren.

Al die tijd hadden zowel de #GiletsJaunes en de politie agenten een en het zelfde belang, … maar ze konden op de een of andere reden toch tegen elkaar uitgespeeld worden, heers en verdeel. Dat schreef ik deze week ook over links en rechts.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk