Schooldistricten gebruiken “Gaggle” om de vrije meningsuiting- en sociale media-berichten van studenten te volgen


Bron artikel The Activist Post: School Districts Use “Gaggle” To Monitor Students’ Free Speech And Social Media Posts
Door: MassPrivateI

Vandaag doneer ik je een gratis verhaal over Halloween en het aftellen naar Halloween.

Een recent artikel in The Tennessean onthult hoe het Williamson County School District (WCS) de vrije meningsuiting van studenten en berichten op sociale media controleert.

De WCS heeft onlangs een “dreigingsbewakingsprogramma”, Gaggle genaamd, geïmplementeerd, dat zo invasief en beangstigend is dat het een “kokhals” programma zou zijn.

Toen de WCS werd gevraagd om specifieke details te onthullen over waar Gaggle en de autoriteiten de spraak van studenten voor bewaken, beweerden ze dat ze geen details konden onthullen “vanwege de federale wetgeving inzake gezinsbescherming.”

Publieke en particuliere scholen sluiten zich aan bij de RHS, de FBI en de NSA beweren dat ze geen surveillancegegevens kunnen onthullen.

The Tennessee was in staat om wat licht te werpen op wat hij zei: “werkt met een wiskundig algoritme om woorden en zinnen met een hoog risico te identificeren wanneer studenten zijn ingelogd op de server van het district.”

De video van Gaggle is een beetje meer onthullend en beweert dat ze de social media-berichten 24/7 volgen voor dingen als:

 • heiligschennis
 • beledigende taal
 • Haat spraak
 • provocerende beelden
 • pornografie
 • drug gebruik
 • alcoholgebruik en nog veel meer

Wanneer schooldistricten en particuliere bedrijven studenten gaan volgen op dingen als godslastering en beledigende taal, moeten we ons allemaal zorgen maken omdat het daar niet zal eindigen.

Binnenkort zullen aanbieders van sociale media iedereen volgen.

Noot: Dat doet men al jaren bleek uit mijn statcounter – HM

Ouders denken dat schooldistricten de grens met Gaggle hebben overschreden.

“Ik maak me zorgen over het delven van alle andere door studenten geschreven tekst, over pesten, godslastering of iets aanstootgevends. Zullen kinderen niet te nerveus zijn om iets te schrijven dat mogelijk controversieel is? Wat voor opleiding krijgen ze als ze op eieren lopen om het computeralgoritme niet te beledigen? ‘Zei WCS-ouder Thomas Morgan.

Gaggle’s monitoring van studenten is veel invasiever dan wat ouders wordt verteld.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Met het “veiligheidsmanagement dashboard” van Gaggle kunnen schoolpersoneel en wetshandhaving instanties individuele studenten met het grootste aantal incidenten identificeren en volgen.

Met het Gaggle Safety Management Dashboard kunnen superintendents, opdrachtgevers en andere docenten die verantwoordelijk zijn voor de veiligheid van studenten de volgende vragen onderzoeken en beantwoorden:

 • Welke van mijn scholen heeft het grootste aantal incidenten?
 • Welke leermiddelen gebruiken mijn studenten het meest?
 • Hoe ernstig zijn de incidenten die Gaggle Safety-vertegenwoordigers ontdekken?
 • Is het aantal ongepaste incidenten in de loop van de tijd toegenomen of afgenomen?
 • Hoe verhoudt het incidentpercentage van mijn school of district zich tot nationale gemiddelden?
 • Meneer Morgan had gelijk, studenten lopen op eierschalen omdat ze bang zijn om op een volglijst te worden gezet.

Gaggle is als Alexa op steroïden.

Een Gaggle-video genaamd “weet je wat je studenten online doen?” Is een verdomd verslag van precies hoe invasief hun bedreiging voor de vrijheid van meningsuiting is.

Het personeel van Gaggle, Bloomington, Illinois, luistert 24 uur per dag, 365 dagen per jaar naar sociale media-inhoud van studenten.

De video onthulde ook dat ten minste zeven schooldistricten Gaggle gebruiken: Oklahoma Public Schools, Cincinnati public schools, Duval public schools, Fort Wayne Community schools, Johnston County schools, Denver Public schools en last but not least het Williamson County School District.

The Tennessean onthulde een gruwelijke visie op hoe schoolbestuursleden het volgen van de vrijheid van meningsuiting van studenten zien.

“Ik denk niet dat het de vrijheid van meningsuiting verstoort. Ik denk dat het net als de macht van elke andere werkgever is om hun netwerk te controleren, “zei bestuurslid Eliot Mitchell, 3rd District, een IT-directeur bij een bedrijf voor computersystemen.

Wanneer faculteits- en wetshandhavingsinstanties zichzelf beginnen te beschouwen als werkgevers en studenten als werknemers, is het dan een wonder dat hun vrije meningsuiting in gevaar komt?

Wat het incident-volgsysteem van Gaggle nog verontrustender maakt, is dat het een database opbouwt van de overtredingen van elke student die hen hun hele leven zullen volgen.

Het is verschrikkelijk om bedrijven toe te staan databases te maken van het leven van onze kinderen op school. Binnenkort zal niemand kunnen ontsnappen aan het plaatsen van een soort van overheid / zakelijke volglijst. Dat beangstigt mij.

Noot, … mmmmh, klinkt dat niet als het uitrollen en optimaliseren van een China gelijkwaardig sociaal punten systeem

You can read more at the MassPrivateI blog, where this article first appeared.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk