Oliecrisis, … ook deze Deep State ingreep gaat niet door!


Toen ik dit onderstaande artikel schreef wist ik lang niet “het naadje van de kous”, het was intuïtie, onderbuik gevoel, en de ervaring en kennis dat een ‘kat in het nauw’ rare sprongen gaat maken. Als de media dan iets beweren, kijk dan 180 graden de andere kant op. En de kat in het nauw is de Deep State. Onderaan dit artikel vindt je een hele berg inzichten in de video deel 1 en 2 van Serial Brain 2, …

– HM

17-09-2019 | We schreven al dat alles in het werk gesteld wordt om de economie te laten ontsporen voor de 2020 herverkiezing van Trump in de VS. De enige manier voor de Democraten om nog een kleine kans te maken de populaire 45ste President van Amerika te verslaan. Er moest dus ergens iets gebeuren om dit te bewerkstelligen. De aanslag op een olieraffinaderij zou zo’n mogelijkheid kunnen zijn.

De media worden dan in stelling gebracht om hun aloude spel van angst zaaien te gaan bewerkstelligen via een ‘expert”.

Bron artikel ZeroHedge: Energy Expert Warns Oil Shocks Hit The Economy With Incredible Speed, Usually Within Thirty Days
Door: Steven Kopits of Princeton Energy Advisors

Steven Kopits is president en managing director van Princeton Energy Advisors, een olie-adviesbureau hedgefondsen en investeerders in olie-aandelen.

… wat denk jij, is dit een ‘onafhankelijke expert’ of iemand die geld ruikt?

Energie-expert waarschuwt dat olieschokken de economie met ongelooflijke snelheid bereiken, meestal binnen dertig dagen
Ingezonden door Steven Kopits van Princeton Energy Advisors

De blijvende schade van de aanslagen van dit weekend op de Saoedische olie-infrastructuur moet nog volledig worden beoordeeld. Dat gezegd hebbende, kunnen we enkele uitspraken doen over onderbrekingen in de voorziening en economische cycli.

Hoewel we de neiging hebben om het te vergeten, zijn bijna alle Amerikaanse recessies sinds 1945 veroorzaakt door oorlogen in het Midden-Oosten waarbij Perzische Golflanden en oliebeleid betrokken waren.

Concreet:

  • De Suez-crisis van 1956-1957 leidde tot de sluiting van het Suezkanaal en veroorzaakte snel een recessie in de geavanceerde economieën
  • De Yom Kippur-oorlog van 1973 leidde tot een embargo op olie-export naar de VS en andere westerse landen, waardoor de eerste VS-schok na de piek ontstond
  • De oorlog tussen Iran en Irak zorgde voor een nieuwe piek in de prijzen, wat leidde tot de tweede olieschok, twee back-to-back recessies in de VS (1979-1983)
  • Prijsstijgingen met de voorbereidingen van Saddam Hussein voor de eerste Golfoorlog in de VS tijdens een recessie in 1991
  • De Arabische lente van het jaar 2011 zorgde voor leveringstekorten die meer dan $ 100 / vat terugstuurden, wat leidde tot een recessie van twee jaar in Europa
  • De laatste tijd waren alleen de buste van Dot.com uit 2001 en de oliepiek in 2008 niet geassocieerd met het leveren van een Midden-Oosten. Een door conflicten veroorzaakte recessie zou geen uitzondering op de regel zijn, maar eerder de typische trigger die eindigt in een laat stadium van uitbreiding in het westen.

Olieschokken raken de economie met ongelooflijke snelheid, meestal binnen dertig dagen. – lees veder bla bla bla blaHier is de reactie, … tenminste, … ik zocht via Twitter naar de reactie van @realdonaldtrump oil crisis maar kreeg niets gevonden van hem maar wel alle negatieve commentaren dus maar rechtstreeks naar zijn account.

Op zondag is er een reactie van de VS. Integendeel, staatssecretaris Mike Pompeo verklaarde: “De Verenigde Staten zullen samenwerken met onze partners en bondgenoten om ervoor te zorgen dat de energiemarkten goed bevoorraad blijven en Iran verantwoordelijk wordt gehouden voor zijn agressie.”

politieke les die de NOS / RTL je niet verteld, …


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk