F1: Nederlands bedrijf Holmatro verbonden aan de Formule 1


Als koerier kom ik al jaren bij vele bedrijven door heel Europa en vindt het altijd leuk om even in de ‘keuken’ te kijken. Bij de vraag; “Wat doen jullie eigenlijk”, krijg ik meestal wel leuke dingen te horen en al een paar keer compleet met een kleine rondleiding.

Deze week (27-09-19) kwam ik materialen leveren bij Holmatro in Raamsdonksveer waar ik de cockpit zag staan van een formule 1 wagen met FIA belettering.

Al jaren geleden wist ik dat Holmatro ook betrokken was bij de Indycar raceklasse (sinds 1991) toen ik voor mijn radio programma bij AFM op dit locale nieuws stuitte. In juni 2011 kwam de Superleague Formula, zoals de indycars dat jaar werden genoemd, naar Assen voor de openingsrace van het seizoen. De race vond plaats tijdens onze uitzending, altijd leuk om dat dan mee te nemen.

Als formule 1 liefhebber, mijn eerste GP was in 1970 in Zandvoort f 18,50 gulden voor het treinkaartje en de entree, besteden we altijd aandacht op de radio aan de sport.

Dat Holmatro nu ook bij de Formule 1 sport betrokken is met hun specialiteit is een leuk nieuwtje. De F1 cockpit staat binnenkort in de showroom te bewonderen.

Dit lazen we op de website van het bedrijf: “Als leverancier van tools aan het IndyCar Safety Team sinds 1991, is Holmatro uitgegroeid tot leider in het maken van redgereedschap voor de snelle en veilige bevrijding van coureurs na een ongeval op het circuit.”

Adam Baker, FIA Directeur Veiligheid, over de deal: “We zijn blij dat we Holmatro’s nieuwste gereedschappen wereldwijd aan onze circuits kunnen aanbieden. Het is van cruciaal belang dat reddingsteams toegang hebben tot de nieuwste redgereedschappen die aan onze strenge eisen voldoen en dat zij aan trainingsprogramma’s kunnen deelnemen die de veiligheid verder verbeteren.”.  

Harm Hermans, CEO van Holmatro, in aanvulling hierop: “Holmatro is trots op het feit dat we verkozen zijn tot officiële FIA leverancier en dat we onze redgereedschappen aan circuits wereldwijd te mogen leveren. Wij geloven in constante verbetering en innovatie op het gebied van veiligheid. Dit is wederom een bevestiging van de wereldklasse van onze producten en onze kwaliteiten op het gebied van training en advies.” 

Formule 1 Holmatro

Noot: Wat heeft dit nieuws te maken met deze website, niets, totaal niets. Het is gewoon mijn persoonlijke interesse en toch heb ik dit hier geplaatst, waarom? Omdat mensen die zomaar mijn site ontdekken in de zoekmachines of sociale media steeds zeldzamer worden. Nieuws kan dus altijd gebruikt worden om mensen ‘te verleiden’ ook eens iets anders te lezen waar ze niet mee geconfronteerd worden in een gecensureerde wereld. – HM

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk