Huis te koop Koestraat 26 Centrum Geertruidenberg [uit de verkoop]


De stand van zaken na 32 bezichtigingen

22-09-2019 Na iets meer als twee jaar hebben we besloten het huis uit de verkoop te halen, de tijd is op, we blijven niet meer wachten om onze droom te realiseren. Mensen zochten een een instap klaar huis, kunnen niet klussen of hadden niet genoeg gespaard, of helemaal niets gespaard. Wij kunnen onze droom wel een klein beetje kleiner maken en dat hebben we week 38 besloten. We hebben al een mooi huis gezien in de Morvan en de makelaar laten weten dat we meer info willen hebben, we gaan dit huis verhuren wat een stuk beter is als de resterende gelden op de bank te parkeren met de negatieve rente. Binnenkort lees je meer over ons avontuur op uitdaging.net

gedachtenvoer 200

Na 30 jaar hypotheekrente betalen was het huis van ons en zitten we al 12 jaar goedkoop te wonen. Dat wilden we nog goedkoper maken dus werd er 27.000 euro geïnvesteerd in isolatie, 20 zonnepanelen en een warmtepomp om zo te komen op een energie maandlast van 59 euro. Best laag voor een huis van 540 m3 inhoud.

Maar er is nog meer besparing mogelijk met een relatief kleine investering van 550 euro excl. montagekosten met een Vortex Energy Saver die het verbruik een aardig eind richting de nul energie gebruik kan brengen.

Dat kan dus jouw huis worden, … ?

Voor de snelle rekenaars onder ons. Vergelijk de lokatie in het centrum van Geertruidenberg eens met huizen van dezelfde prijs en waar nog geen energie besparingsslag gemaakt is. En kijk ook eens wat de andere huizen in de straat gekost hebben bij de recente verkoop wat ook iets zegt over de lokatie.

Voor sommigen zit de aanschaf dicht tegen het plafond van de financiële mogelijkheden weten we nu na ruim 25 bezichtigingen (juni 2019). Als je polsstok niet verder reikt kom je met wat handigheid, investeren in eigen klus vaardigheden of gewoon enkele zaken uitstellen naar een latere datum een heel stuk verder om het huis naar eigen smaak aan te passen.

De markt met huizen in deze prijsklasse is reeds aardig uitgeput en bestaat in vele regio’s helemaal niet meer, zeker niet op een leuke A lokatie.

Een andere mogelijkheid die veel mensen niet kennen is Duokoop: koop een huis en huur de grond (of tijdelijk) (Starter en doorstromer regeling) | Mogelijkheid 2: Samen met ouder(s), broer of zus kopen. | Mogelijkheid 3: Mantelzorger, koop een grote woning samen met je ouder(s). Van de Belastingdienst mag je tussen 18 en 40 jaar belastingvrij 102.010 euro via een schenken ontvangen voor de aankoop van een eigen huis. 

Zie je wel een een huizenprogramma waar men een huis omtovert tot een hogere marktwaarde. Vergelijk de prijzen eens hier in de straat en kijk eens welke mogelijkheid jij kan ontdekken?


15 van de 20 zonnepanelen

Waarom is ons huis eigenlijk te koop nadat we er veertig jaar samen in wonen en ik met mijn moeder, broer en zus daarvoor al vanaf 1958? Al lang wilde ik een groot stuk land om Permacultuur te gaan doen, eenvoudig uitgelegd een eetbaar bos. Dat bleef een droom totdat ik in de zomer van 2017 groen licht kreeg (lang verhaal). In augustus kregen deze plannen meer gestalte en ons huis werd te koop gezet in September. Ik ga met pensioen en we vertrekken naar Frankrijk. Binnenkort zie je ons verhaal op SBS 6 (dat laatste ging helaas niet door, de opname zie je echter hieronder) Funda

Oude huizen zijn altijd uniek.

Maar dat mogen de geïnteresseerden zelf komen bekijken. Waarom uniek? Hoeveel huizen zijn er in het centrum die een lage energierekening scoren? De meeste huizen hebben de energieslag nog niet gemaakt. Gelukkig staat de woning juist gepositioneerd om zonnepanelen te mogen plaatsen aan de achterzijde. Met het zo bepaalde historische stadsaanzicht was dat aan de voorzijde van het huis niet mogelijk.

huis te koop koestraat 26 Geertruidenberg

Prijs nu naar 220.000 (bodemprijs) Dakterras vernieuwd, EPDM + nieuwe vlonder

Er liggen inmiddels 15 zonnepanelen sinds het voorjaar van 2014, de HIT serie van Panasonic met 25 jaar garantie. De Panasonic lucht / water warmtepomp werd in 2015 geplaatst en in 2016 werden er nog eens 5 zonnepanelen geplaatst. Zo zie je maar dat onze nieuwe plannen zeer recent zijn.

Het Kabinet overweegt de aanschaf van een nieuwe gasgestookte CV-ketel in 2021 te gaan verbieden. De doelstelling is om 62% van de woningen al in 2030 gasvrij te hebben. Dat is dus een investering in de komende jaren waar elke huiseigenaar rekening mee dient te houden. Die slag is bij deze woning dus inmiddels reeds gemaakt met de zonnepanelen, warmtepomp, houtkachel+nieuwe schoorsteen en isolatie (27.000 euro waarbij veel eigen arbeid bij het plaatsen van de schoorsteen en de buiten muur isolatie die niet verwerkt zit in dit kostenplaatje).


Het niet verduurzamen van woningen vormt pas écht een financieel risico


Zo mag je hypotheek 106 procent van de woningwaarde bedragen als je investeert in drievoudig isolatieglas, zonnepanelen of andere duurzame aanpassingen.


Omdat ons huis net als meerdere woningen in het centrum geen achterom heeft is in de hal een berging gemaakt zodat de fietsen en de container niet het hele huis door hoeven. De ruime kamer ligt aan de achterzijde met aan de zuiderkant een zogenaamd bovenlicht. De buren hun privacy en wij de zuiderzon. De kleine plaats geeft toegang tot het grote dakterras. De badkamer is achter de keuken op de begane grond. Boven twee grote slaapkamers waarvan de slaapkamer aan de voorzijde de rustieke sfeer van de middeleeuwen uitademt. De kleine slaapkamer zou eveneens geschikt kunnen zijn voor een muziek hobby, het is een “zwevende” ruimste in een ruimte. Een goede geluidsisolatie dus.

Op de grote zolder is er tenslotte nog een speciale ruimte met een grote sauna en een, natuurlijk koude douche. beneden liggen door het gehele huis plavuizen, achter boven kurktegels, laminaat op de overloop, de kleine slaapkamer / nu studio vloerbedekking en op de voorslaapkamer bruinzeel parket.

Enkele maten: 
Hal lang 7.85 mtr x 3.95 mtr – trap en berging 2.80 mtr x 3.10 mtr
Huiskamer 8.10 mtr x 3.95 / 4.15 mtr
Keuken 3.50 mtr x 2.25 mtr
Badkamer 3.25 mtr x 2.25 mtr
Slaapkamer voor 4.65 mtr x 3.95 mtr
Slaapkamer klein 2.65 mtr x 2.75 mtr
Slaapkamer achter 4.75 mtr x 3.95 mtr

Niet een standaard huis voor een ieder, maar wel eentje met zeer bijzondere kenmerken. Een leuke buurt waar van jong tot oud woonachtig is.

Wil je een kijkje komen nemen neem dan rechtstreeks contact op met mij. Er is namelijk niemand die meer weet te vertellen over de woning als ondergetekende. De rest verloopt via de makelaar.

— Henk Mutsaers 06 2735 3369 | eMail  | — Ik ben koerier en altijd bereikbaar!
— | of neem contact op via de makelaar op Funda 

Werkgelegenheid gemeente Geertruidenberg; Er zijn in en rond onze gemeente 5 bedrijfesterreinen waarvan het grootste de Dombosch 1 + 2 al 355 bedrijven huisvest op 3 tot 4 kilometer afstand van de Koestraat. Op twee kilometer extra is nog een groot bedrijfsterein te vinden (Raamsdonk / Waspik) waar tezamen veel werkgelegenheid te vinden is. meer info

Lees ook:
Geschiedenis huis van de laatste 60 jaar,
Energie bespaar tip: de Vortex Energy Saver