Amerikaanse politiek: Van totale politieke desinteresse naar internationale nieuwsjunk.


  • De politiek, jarenlang heb ik dat eigenlijk nooit gevolgd, het ging grotendeels langs mij heen. Ik had leukere dingen ‘aan de pet’ en voor mij belangrijker. Echter gedurende de jaren kwam het bewustzijn dat we gepiepeld werden, besodemieterd, voorgelogen. Nu volg ik zelfs de Amerikaanse politiek omdat ik voel dat daar geschiedenis geschreven wordt, geschiedenis geschreven voor de gehele wereld.
  • Die bewustwording begon eigenlijk op het gebied van gezondheid en de leugens die ik daar over las en de media, en het uitblijven van politieke maatregelen. Klaarblijkelijk stonden ze achter de leugens in de pers.
  • Sinds de aanloop van de 2016 verkiezingen staat de Amerikaanse politiek vol op de radar, vooral vanwege de extreme roddels en achterklap in de media waar vermeende seks schadalen de hoofdmoot van het nieuws vormden en steeds weer opnieuw uitdraaiden op niet bewezen, … roddels.
lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website
red pillen

Politieke desinteresse zie ik nu als een weeffout in mijn denken. Hoe minder mensen interesse tonen hoe liever de politiek dat heeft. De vaste kern van de politieke partijen zorgden voor een stabiele basis immers, er is geen enkele wetgeving die vereist dat er een minimale opkomst dient te zijn. Met eenderde van de stemmers gaat het hele politieke toneelspel ook wel door en heeft de politiek geen last van al die potentiële tegenstanders door hun desinteresse duidelijk laten blijken geen voorstanders te zijn van de politieke richting.

Via mijn persoonlijke ontdekkingen op gezondheid gebied viel mij op dat de media op zijn best waardevolle gezondheid preventie informatie voor zich hielden. Wat ik vooral leerde gedurende de afgelopen 20 jaar dat iedereen bol staat van chemische stoffen in het lichaam die daar niet in thuis horen. Bovendien rammelen de meeste mensen van vitamine en mineralen gebrek en andere belangrijke bouwstoffen die uit balans zijn. De media beweren dat alles goed gaat en er geen vuiltje aan de lucht is op deze gebieden en ook de overheid zwijgt als het graf.

Daarna kwamen na 9/11 allerlei zaken voorbij die het vertrouwen verder aan het wankelen brachten in de overheid. Naast gezondheid ging ik daar dan ook steeds meer over schrijven.

Na de start van gezondheidsradio / podcast in 2008 werd in het daaropvolgende jaar uitgenodigd voor de maandelijkse ‘Hoogste Tijd groep’ die elke maand samenkwamen in Utrecht. Schrijvers van websites, boeken en nieuwsbrieven waar ik grote achting voor had. Zo werden elke maand inzichten uitgewisseld die zeer leerzaam waren. Toen al, … werd de telefoon geweerd uit de vergaderruimte vanwege het gevaar op afluisteren, toen vond ik dat ver gezocht, nu weet ik wel beter.

Al snel kwam de Deep State voorbij in allerlei benamingen waaronder de naam ‘Bilderberg’ met daarbij de bedenkelijk rol van Prince Bernhard of Lippe-Biesterfeld en zijn opvolgers in dit illustere  ‘hoog in aanzien’ staande gezelschap. Hoe sneu voor het oranje vlagjes zwaaiende volk als men de donkere zijde zou gaan zien. En die donkere zijde had men duidelijk waar kunnen nemen gezien de duistere kringen die de aangetrouwden met zich meebrachten. Een ontroerende tango melodie met een traan en een groot deel verviel weer in de zombie status.

De verkiezingen in de States in 2016 en de aanloop daarvan zette ook het Amerikaanse politieke circus vol in de schijnwerpers. Op de een of de andere manier was ik getriggerd. Met name de media en hun anti Trump houding die tot het extreme ging met louter riool journalistiek en zaken die met geen enkele actuele bron vermelding anders dan “een anonieme bron vermelde”, een anonieme bron is echter geen bron!!

Wat mij echter het meest opviel was de openlijke beschuldiging van Trump aan het adres van Hillary Clinton; “She should be in jail”. Als je in de US zoiets kan roepen in het openbaar zonder dat er een leger advocaten achter je broek zitten om die opmerking te onderbouwen sprak boekdelen voor mij. Trump zou maar wat graag deze zaken openbaar bespreken maar kreeg nooit die gelegenheid want de advocaten mochten vooral geen slapende honden wakker maken.

Gedurende de daaropvolgende jaren tot op heden vernamen we allerlei schadalen die maar op zich lieten wachten en wachten om in de openheid te verschijnen. De lijst met namen was lang.

Andrew McCabe, James Comey, Peter Strzok, Lisa Page, John Brennan, James Clapper, Rod Rosenstein, Andrew Weissmann, Sally Yates, Samantha Power, Susan Rice en zelfs de 44 ste president Barack Obama – de lijst, er komt geen einde aan – en daarmee groeide mijn interesse in de Amerikaanse politiek en vooral om de beerput die ik voorgeschoteld kreeg. Aanvoerders van de lijst zijn allen bekende Deep State vazallen die meer dan duidelijke banden hebben met de donkere kringen in deze wereld waaronder vele voormalige U.S. presidenten.

De reis die ik maakte de afgelopen 20 jaar heeft mij gemaakt tot een echte nieuwsjunk en deed mij dit artikel schrijven [28-04-2018] bijna anderhalf jaar geleden.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk