Faillissement Farmaceut: Wordt dit de nieuwe realiteit?


Op de financiële pagina’s van ‘de kranten’ lezen we vaak in kleine berichten dat een grote farmaceut een schikking treft voor de geleden schade. Schikkingen die zomaar het miljard te boven gaan. De omzet onder de streep is echter vele malen hoger. Gaat er nu een nieuwe trend zichtbaar worden, een nieuwe realiteit?

– HM

Bron artikel ZeroHedge: OxyContin Maker Purdue Pharma Files For Bankruptcy As Dozens Of States Decline Proposed Settlement
Door: Tyler Durden

OxyContin Maker Purdue Pharma – dossiers voor faillissement omdat tientallen staten de voorgestelde schikking weigeren

gedachtenvoer 200

Slechts enkele uren nadat het bestuur van het bedrijf een voorgestelde schikking met meer dan 2.000 procespartijen had ondertekend, waaronder tientallen Amerikaanse staten, diende de in de strijd zijnde Amerikaanse drugproducent Purdue Pharma een aanvraag in voor hoofdstuk 11 faillissementsbescherming, een langverwachte stap gericht op het beschermen van het bedrijf en zijn eigenaren , de familie Sackler, uit financiële ondergang als ze de schuld op zich nemen voor het ontwikkelen van de opioïde crisis met hun agressieve marketingtactieken van OxyContin.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

In een tijd waarin ongeveer 130 Amerikanen elke dag sterven aan overdoses die verband houden met opioïden, hoopt Purdue dat de afwikkeling de meeste van deze eisers zal sussen, waardoor het bedrijf kan herstructureren en failliet kan gaan, waarschijnlijk onder nieuw eigendom. Hoewel veel partijen vorige week instemden met het schikkingsvoorstel van het bedrijf, weigerden een aantal holdouts, waaronder twee dozijn staten, op aandringen op zwaardere voorwaarden voor Purdue, meldt de New York Times.

Het bedrijf was de eerste die snelwerkende OxyContin op de markt bracht in de jaren negentig, het medicijn dat meer dan enig ander farmaceutisch middel de schuld heeft gekregen voor een snelle start van de opioïdecrisis.

Purdue wordt geconfronteerd met rechtszaken uit bijna elke staat, evenals ongeveer 2.600 steden, provincies, Indiaanse stammen, ziekenhuizen en andere entiteiten die compensatie zoeken voor de kosten van de opioïde-epidemie, volgens de Wall Street Journal.

Maar vorige week ontdekte de procureur-generaal van New York overboekingen van Purdue naar Zwitserse bankrekeningen onder controle van de Sacklers, die de woede van critici tegen de Sacklers nieuw leven inblazen, die hebben volgehouden dat ze niets verkeerd hebben gedaan in de marketing van OxyContin.

Volgens een aantal lekken, omvatten de voorwaarden van het voorstel: De Sacklers geven het eigendom van het bedrijf over en betalen $ 7 miljard in contanten aan de eisers gedurende zeven jaar, en verkopen hun Britse farmaceutische bedrijf, Mundipharma. De opbrengst van die verkoop zou “substantiële verdere geldelijke bijdragen” toevoegen aan de schikkingspot.

Purdue heeft de waarde van de schikking op $ 10 miljard geschat, terwijl de 26 staten die tegen de schikking zijn, erop staan dat de cijfers van Purdue nep zijn en vertrouwen op te optimistische projecties.

Geruchten over een faillissementsaanvraag circuleren sinds de zomer van 2018, toen Purdue herstructurering specialist Steve Miller als voorzitter noemde en advocatenkantoor Davis, Polk & Wardwell in dienst nam.


Noot: Gaat dit een nieuwe trend worden, farmaceuten voor de volle 100% aansprakelijk stellen in plaats van een schikking te accepteren?

– Hm

Wat zou ik kunnen doen?
Verdiep je eens verder in dit onderwerp, en denk eens na over: “Wat ik zou kunnen bijdragen om een betere wereld te creëren? Hoe denkt mijn politieke partij hierover? Ga ik dit delen? (noot: zwijgen = medeplichtig)

medeplichtig

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk