Ben ik echt radicaal als ik zeg dat, …


nep nieuws, fake nieuws

Radicalisme is het ondersteunen of nastreven van diep ingrijpende veranderingen / hervormingen en wordt in een adem genoemd met anti-democratie en een gevaar voor de rechtsorde, maar is dat zo?

Radix betekent wortel en we weten allemaal dat om onkruid te verwijderen zal je dat ten alle tijden het onkruid met wortel en al dienen te verwijderen anders ben je zinloos bezig.

Het idee dat een radicaal, iemand is die zijn land haat, naïef is en meestal idioot. Hij is, meer waarschijnlijk, iemand die meer van zijn land houdt dan de rest van ons, en is dus meer ontregeld dan de rest van ons wanneer hij iets ontregeld ziet. Hij is geen slechte burger die zich tot misdaad wendt; hij is een goede burger gedreven tot wanhoop.

— H. L. Mencken
(1880-1956) American Journalist, Editor, Essayist, Linguist, Lexicographer, and Critic

De gele hesjes / Yellow vests / Gilets Jaunes worden in de pers ook radicaal genoemd en zelfs een deel “Ultra Geel / «ultras-jaunes»”

Maar alles wat deze mensen willen is een baan waarmee ze voldoende geld kunnen verdienen om te kunnen voorzien in het levensonderhoud en dat niet met hakken over de sloot maar onder normale menselijke omstandigheden.

Radicalisering is vandaag de dag het mode woord

Maar tussen radicalisering en gewelddadig gedrag zit nog een wereld van verschil

Ik vindt dat ons geldsysteem een illegaal piramide systeem is dat radicaal veranderd dient te worden, met wortel en al vernieuwd zodat niet de ‘bovenste’ het geld verdient en de ‘onderste’ de klos is.

Maar ik ben niet op zoek naar een illegale AK47, ik vertel echter wel hoe ik erover denk en de pen is ook een machtig wapen

Ik heb ook een zeer uitgesproken mening over de farmaceutische ‘geneeskunde’ (het woord alleen al) en noem dit onverbloemd ‘de hoge school van de kwakzalverij’. Ik zal geen vriendjes worden met die medicijnmannen maar zal naar geen enkel iemand ook maar een vinger uitsteken om ze te pijnigen.

Mijn opmerkingen over hun ‘uitverkoop aan de hoogste bieder’ kunnen ook gelijk een dolsteek aanvoelen.

De journalistiek noem ik al vele jaren de vazallen die hun huid en zaligheid verkopen aan, juist ja, weer de hoogste bieder. Lang voordat Donald Trump zijn beroemde Fake News campagne begon had ik de krant al opgezegd omdat ik niet graag betaal om me voor te laten liegen.

Ik heb sinds die tijd al vele artikelen en passages gewijd aan dit fenomeen en mensen gemotiveerd om ook de krant op te zeggen. Dat werkt veel effectiever dan ergens op straat lopen te protesteren en te sjouwen met een bord boven je hoofd. Als de krant onvoldoende geld binnenkrijgt om die betaalde leugenaars in dienst te houden heb ik mijn doel bereikt. Het ziet er inmiddels zo uit dat ik niet verwacht dat er veel oude media zijn die de komende openbaringen zullen gaan overleven. Bingo, boontje komt om zijn loontje.

Ik ben ook heel radicaal over de kwaliteit van onze voeding, biologisch is vaak maar 70% biologisch. Gewone groenten zijn gekweekt op uitgeputte landbouwgronden en al die pakjes, zakjes, blikjes en potjes vereisen een grondige studie voordat ze op mijn persoonlijke vrijgave lijst kunnen verschijnen.

Hier heb ik al eens een stap in gemaakt door te starten met een volkstuin maar daar zat ik tussen vele zombies die meenden dat Roundup allen maar onkruid vernietigd, nu is het plan om te emigreren en al mijn groenten en fruit zelf te gaan kweken zonder die glyfosaat vrienden in mijn buurt. Dat is tenminste nog eens radicaal optreden. Zo snijd het mes aan twee kanten, die boertjes mogen hun eigen vergif opeten en ik kan wat piramide geld centjes besparen.

En dan nog zo’n hot topic met onze moderne orde verstoorders, de politiek. Het partijkartel die braaf de orders opvolgen van de Deep State en heel Afrika hier binnen halen compleet met hun middeleeuwse rechtspraak van mensen stenigen, scherpe messen en het doden van de ongelovigen.

De media getrouwen die schrijven over verwarde mensen of een Afrikaan ineens Jordy noemen.

Mijn reeds genomen beslissing om te gaan tuinieren in het buitenland is daarbij ook behulpzaam. Ook al is geen enkel land meer vrij van deze invloeden of je moet naar Hongarije gaan, zijn er wel mogelijkheden de grote steden brandhaarden als ‘de pest’ te vermijden. In een land waar ouderwetse nationalisme hoog in het vaandel staat zit je in een klein afgelegen dorpje, waar het best koud kan zijn in de winter, de komende jaren nog wel save.

Nooit kunnen bevroeden dat ik ooit nog eens graag weg zou gaan uit Nederland, nee en dat ligt niet aan het land, al is het milieu er wel erg vuil. Nee het politieke klimaat is zwaar bedorven en ja dat is in Frankrijk ook maar dat gaat monsieur Macron noot volhouden de wil van het volk te onderdrukken. Dat is in de geschiedenis nog nooit gebeurd dat het volk het hoofd buigt voor tirannie en de nieuwe “keizer’ van Frankrijk is ook maar een gewone Deep State marionet die op de verlanglijst staat van Trump om ter verantwoording geroepen te worden.

Maar we blijven ons in het buitenland politiek actief opstellen met het schrijven van artikelen de podcast en natuurlijk actie voeren voor het referendum.

goed en slecht yin en yang

Ik kies graag radicaal voor een betere wereld, niet een beetje maar helemaal. De -maar we hebben het nog goed- mentaliteit is eerder een vloek dan een zege. Daar gaan we de oorlog niet mee winnen

“A radical is one who speaks the truth.”
— Charles A. Lindbergh, Sr.
(1859-1924) Congressman (R-MN), father of famous aviator June 15, 1957Wat zou ik kunnen doen?
Verdiep je eens verder in dit onderwerp, en denk eens na over: “Wat ik zou kunnen bijdragen om een betere wereld te creëren? Hoe denkt mijn politieke partij hierover? Ga ik dit delen? (noot: zwijgen = medeplichtig)

medeplichtig

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk