De postbode leest mee: Gmail, Hotmail, Outlook, Yahoo, AOL, etc …


gedachtenvoer 200

Zo’n 15, 20 jaar geleden waren het demon.nl, zonnet.nl, hetnet.nl. worldonline.nl en al die internet providers die je toegang verschaften to het internet en natuurlijk een eMail adres. Later kwamen er meer mogelijkheden zoals de smartphone en je wilde ook je mail lezen op de iPad en op de computer op je werk. Daar speelden de grote jongen op in zoals Hotmail, Gmail, Outlook, Yahoo, AOL, en vele vele anderen. Zij boden het gemak van overal toegang via webmail.

Makkelijk handig en nu gezien … onverstandig

Ga je dan zoeken op “het verdienmodel van gratis email providers” dan kom je in het Engels wel wat tegen na wat langer zoeken als de top 10.

Het verdienmodel van gratis email providers als hotmail, Gmail, Outlook, Yahoo en de broertjes en zusjes daarvan is; “De post lezen”, Jouw post dus.

Zo kunnen ze je gepersonaliseerde advertenties aanbieden en je data verkopen, maar jij hebt waarschijnlijk toch niets te verbergen. Vroeger stuurde je al je brieven immers ook zonder die dicht te likken, geen enkel probleem, je vond die lijm immers zo vies. Makkelijk toch.

De Nederlandse internet service providers moeten e-mails na overstap tot een jaar blijven bewaren … alleen worden ze pas ingezien na een juridisch verzoek. Mail versturen via je eigen internet provider is een stuk veiliger ook al kan de NSA alles inzien dat niet versleuteld is op lokaal niveau, maar de NSA is meestal niet in jou geïnteresseerd. Google en vriendjes wel

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Het grote probleem van de postbode die mee leest is de censuur.

Ik stuurde onlangs een mail naar een kennis die borstkanker had en nadacht over hormoontherapie. Even een berichtje doorsturen over de nadelen van hormoontherapie en in de titel “Borstkanker en Vitamine D gebrek”. Een week later sprak ik haar daarover, geen mail gezien. Een leeg bericht met test erin kwam daarna ook niet aan en ik kreeg van beiden een bericht dat de mails niet bezorgt konden worden na ruim een week. Was mijn IP adres nu geblokkeerd, tijdelijk of definitief?

Een arts vroeg mij waarom ik zijn laatste artikel niet geplaatst had over vitamine C en kanker? Ehh, … nee niet ontvangen. De mail bleek eveneens gestuurd via Gmail. Censuur dus. Later met zijn eigen eMail adres geen probleem.

Tegenwoordig heeft elke goede providers zelf ook webmail due het voordeel van die grote providers is weggevallen, alleen het nadeel blijft. De postbode leest je mail.

Samen met je zoekwoorden geschiedenis en de bezochte websites wordt een uitgebreid zoekprofiel van je gemaakt en mochten ze dat nodig achten dan kunnen ze je daarmee straffen zoals met, …

Het sociaal Paspoort

In China is het sociaal paspoort al een gegeven en miljoenen mensen ondervinden al de gevolgen, in andere landen durft men dit nog niet toe te geven maar op de achtergrond is alles werkzaam, … we hebben hier immers ook al de sleepwet. Dit schreef ik er een jaar geleden al over Stasi 2.0

Stasi spionage 2.0

Je kan natuurlijk denken ik heb niks te verbergen, je kan ook denken vrijheid van meningsuiting is ook niet belangrijk, ik heb toch niks te vertellen. Ik weet echter dat dit de zombies zijn in deze maatschappij.

Ik kom ook nog bedrijven en verenigingen tegen met een amateur eMail adres. Een domeinnaam kost een paar euro en met dat eMail adres kom je professionele over, een hotmail adres etc daar druipt het amateurisme vanaf.

Als je, jezelf serieus neemt dan dump je die eMail diensten die je post lezenWat zou ik kunnen doen?
Verdiep je eens verder in dit onderwerp, en denk eens na over: “Wat ik zou kunnen bijdragen om een betere wereld te creëren? Hoe denkt mijn politieke partij hierover? Ga ik dit delen? (noot: zwijgen = medeplichtig)

medeplichtig

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk