Acte 44 Gele hesjes weer actief en steunen ook Hong Kong


https://youtu.be/rdpn6EagQTU

Al verschillende steams geprobeerd te delen zoals voorheen maar dat lukt niet meer

Ook al hebben we niet elke week nieuwe inzichten die we kunnen delen, toch vind ik het reuze belangrijk elke week de Franse Gele Hesjes beweging onder de aandacht te houden. Zij strijden nog steeds waar anderen in vele landen hebben opgegeven terwijl ze er vaak ook helemaal niet rooskleurig voorstaan.

De gele hesjes / Yellow vests / Gilets Jaunes worden in de pers ook radicaal genoemd en zelfs een deel “Ultra Geel / «ultras-jaunes»”

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Maar alles wat deze mensen willen is een baan waarmee ze voldoende geld kunnen verdienen om te kunnen voorzien in het levensonderhoud en dat niet met hakken over de sloot maar onder normale menselijke omstandigheden.

Radicalisering is vandaag de dag het mode woord

… maandagmorgen publiceer ik een artikel over radicalisme, …

Gele hesjes steunen Hong Kong

Intussen in Nederland waar geen enkele reden is om te demonstreren, …

Kleintje Muurkrant:

Op de barricades in Frankrijk (051)

De Gele Vesten zijn helemaal terug van nooit weggeweest. Acte 43 had deze keer als uitgeroepen hoofdstad Montpellier, de hoofdstad van het departement Herault. Een paar duizend GJ gaven acte de présence. Eric Drouet, een van de voormannen van de beweging werd er voor de zoveelste maal geverbaliseerd. Volgens Drouet heeft de beweging de plicht om terug te keren. Omdat er niets veranderd is.

Overal in Frankrijk gingen de vertrouwde stoeten onder de vertrouwde leuzen en gezang de straat op, zoals in Rouen, waar het even vertrouwde politiegeweld direct losbarstte. De manifestatie in de stad was verboden. Ook in Bordeaux en uiteraard Parijs werd gedemonstreerd. In Bordeaux probeerden de demonstranten op te trekken naar het plaatselijk kantoor van LREM, La Republique en Marche, de partij van Macron. Om met de aanhangers van de president te discussiëren. Dat bleek niet mogelijk. De Macronisten verschansten zich in hun hoofdkwartier en lieten de politie chargeren.

Ook in Parijs werden de GJ weer onthaald op traangas, wapenstokken en arrestaties. Faouzi Lellouche, een vooraanstaande GJ, werd aangehouden op de Champs Eelysees, in het ‘verboden’ centrum van Parijs. Hij kondigde aan dat dit verbod in de toekomst niet langer gerespecteerd zal worden. ‘We laten ons niet langer naar de periferie drukken’, zo verklaarde hij.
Ook in Lille, uiteraard Toulouse, Straatsburg en Brest gingen de Gele Vesten met nieuw elan massaal de straat op.

In de MSM, bijvoorbeeld radiostation RTL, wordt de ‘wederopstanding’ uiteraard gebagatelliseerd: ‘een paar honderd mensen hier en daar’. Ze weigeren het verband te zien met acties als in de gezondheidszorg, waar in estafette permanent wordt gestaakt tegen de onhoudbare situatie voor het medisch personeel.

Het verzet zal deze herfst verder groeien, op weg naar de 17e november, de verjaardag van het begin van het verzet. (WK) Bron