Gezondheid: Waterstof brengt een revolutie teweeg


Bron artikel

De Lezing Heemstede

Lezing: Woensdag 18 september Zaal open 19.30 uur

 Water, H²0, kan men niet alleen drinken – maar ook als H², waterstof,  en als O²,zuurstof, inhaleren. Het is het beste wat we nodig hebben, in de beste kwaliteit…. en bovendien in de actieve vorm van de twee gassen,  “waterstof en zuurstof”! Bij meer en meer centra waaronder SANULOGIC wordt waterstofgas inhaleren als aanvulling op de behandelingen aangeboden.

Maar waarom zouden we dat doen?

Waterstof heeft bewezen gezondheidseffecten bij meer dan 170 ziektes

In water zijn waterstof (H2) en zuurstof (O) gebonden als H²O. Met de AquaCure® worden deze gassen gescheiden en kunnen ieder apart hun werking in het lichaam hebben. Bovendien ontstaat Brown’s gas.

 1. zuurstof als optimalisator van energie en gezondheid
 2. waterstofgas als duizendvoudig bewezen optimalisator bij meer dan 170 ziektes

Er zijn verschillende effecten merkbaar van het drinken van waterstofwater en het inhaleren van waterstofgas. Zo kunnen bijvoorbeeld maagklachten verminderen,  immuunwaarden toenemen, de energie meer worden en het hoofd kan helderder worden.

Enkele effecten van waterstofgas

 • Moleculaire waterstof onderdrukt vooral de meest destructieve van alle vrije radicalen, de hydroxylradicaal, die met +2300 mV nog erger is dan ozon met +2000 mV.
 • In tegenstelling tot andere zeer effectieve antioxidanten laat H² (moleculair waterstof) geen geoxideerde stoffen achter die uitgescheiden moeten worden. Het wordt eenvoudigweg gecombineerd met zuurstof en zo ontstaat weer water.
 • Bovendien neutraliseert H² het peroxynitrietanion (ONOO) en voorkomt het de vorming van stikstofradicalen (NO), die gevaarlijk zijn voor de celstructuren en belangrijke enzymen.
 • H² werkt alleen als antioxidant als er een sterke oxidatieve aanval op de celstructuren plaatsvindt.
 • Er ontstaat een verhoogd zuurstofgebruik (meer zuurstof in het vuur blazen heeft een effect)
 • Moleculaire waterstof is veelbelovend bij de behandeling van de belangrijkste niet-infectieziekten.

Het lichaam produceert zelf waterstofgas maar kan dit alleen door energietoevoer in de vorm van voedsel. Aan het einde van de stofwisselingsprocessen ontstaat waterstof. De biochemische processen in onze cellen dienen om de reactie van knalgas (H² en O²) in een aantal stappen af te breken. Buiten ons lichaam is knalgas gevaarlijk en kan exploderen.

In normale situaties vindt de productie van waterstof plaats in lichaamscellen die  energie produceren.

Water is verbrande waterstof

  De lucht op aarde bevat 0,12% waterstof

Terwijl waterstof 75% van de totale massa van ons zonnestelsel uitmaakt, vinden we slechts 0,12%  op onze planeet. Aan de andere kant hebben we de waterstofverbrander zuurstof in overvloed. Waterstof, dat zeldzaam is op aarde, is meestal aanwezig in verbindingen. Bijvoorbeeld als water waar het is gebonden aan zuurstof. Maar in die verbinding is waterstof niet interessant, water is niets anders dan verbrande waterstof.

Water is dode waterstof. Alleen het leven op deze aarde, van bacterie tot plant tot mens, is in staat om de levensmotor waterstof uit water terug te winnen.

Een aantal effecten van waterstof op de gezondheid

In de atmosfeer vinden we slechts 0,00005 procent waterstofgas. De therapeutische effecten van waterstofgas inhaleren en/of oplossen in water en het vervolgens drinken, zijn goed gedocumenteerd in duizenden studies.

Zelfs een kleine hoeveelheid extra waterstofgas levert al voordelen op. Het vermindert bijvoorbeeld oxidatieve stress of ontstekingen. Het leidt tot een gestage afname van gewrichtsaandoeningen zoals artritis of de ziekte van Parkinson.  Het is waarschijnlijk de beste anti-aging ooit.

Maar H² kan zelfs bijdragen tot gewichtsverlies, door de activering van het hormoon  FGF21. Hierdoor neemt het energieverbruik toe en verbetert de stofwisseling.

 Darmbacteriën produceren waterstof

 In ons lichaam is een symbiotische relatie ontwikkeld tussen de bacteriën op onze huid en in het darmkanaal, die door het hele lichaam gaat. Het is bekend dat de darmflora onverteerbare koolhydraten metaboliseert en dat sommige van deze bacteriën daadwerkelijk waterstofgas produceren, zodat we uiteindelijk altijd een vrij hoog basisniveau van waterstofgas in het bloed en bij het uitademen  behoren te hebben.

Als je waterstof drinkt, komt dit via het maagdarmkanaal in het bloed. Door waterstof te inhaleren komt het via longen in de bloedbaan. Drinken is vooral belangrijk omdat het een neuroprotectieve afscheiding van GHRELIN in de maag teweegbrengt. GHRELIN is een zeer goede bescherming van de zenuwen en heeft een anti-inflammatoire werking. Dit is één van de redenen waarom vasten goed is, er wordt  een hoog GHRELIN hormoongehalte geproduceerd.

Waterstof ondersteunt mitochondrienfunctie

Waterstof heeft ook een effect op de mitochondriën. Het stimuleert de output van energie zodat er meer ATP-equivalenten of andere vormen van energie beschikbaar zijn die gebruikt kunnen worden. Je voelt je helderder en meer wakker in je hoofd. Maar waterstof is geen voedsel. Het wordt niet gemetaboliseerd zoals NAD+ of NADH of iets dat echt dient om ATP te produceren binnen de elektronentransportketen. Waterstof wordt niet direct gebruikt, maar verhoogt het potentiaalverschil van het mitochondriale membraan, waardoor de ATP-productie toeneemt.

Waterstof heeft vele voordelen.

Niet omdat het een krachtige antioxidant is, maar juist omdat het een zeer zwakke antioxidant is die alleen de slechteriken aanvalt is waterstof zo effectief en veilig. Het is bovendien een zwakke pro-oxidant die, net als sporttraining, de hoeveelheid vrije radicalen licht verhoogt. De combinatie van de verschillende eigenschappen leiden tot alle voordelen.

Wat kunnen wij, dieren en planten verwachten van de levensmotor “waterstof H² en zuurstof O²”?

 • Detox
 • verjongende eigenschappen
 • Verbeteren van de genezing van zweren en wonden
 • Sterker en dikker haar
 • verlaging van de bloeddruk
 • Vermindert schade door schadelijke vrije radicalen
 • Een positief effect op het cholesterolgehalte
 • Helpt bij het verwijderen van zware metalen uit ons lichaam
 • Verbetert de biologische beschikbaarheid van voedingssupplementen
 • Verbeterde allergieën en astma condities
 • Betere doorbloeding
 • Lagere verzadigde vetzuren gehalte
 • Meer energie
 • Sneller herstel
 • Verbeterde perifere circulatie
 • Vermindert cellulitis en rimpels
 • Verhoogt de prestaties van de hersenen
 • Vermindert verzuring
 • Harmoniseert obstipatie en verbetert de darmactiviteit van de darm
 • Verbeterde bloedsuikerspiegels
 • kan depressieve gevoelens verlichten
 • betere plantengroei
 • grotere en gezondere vruchten

Meer informatie:

Op woensdag 18 september wordt in Heemstede de eerste lezing in Nederland over het bijzondere apparaat de AquaCure en de effecten van waterstof en zuurstof op de gezondheid gegeven.

De lezing wordt georganiseerd door DeLezing.

Enkele onderzoeken


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk