Gele Hesjes week 43 wat de MSM ‘alweer’ niet tonen, …


Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

De politie in Frankrijk is een militair gecoördineerde operatie, dat blijkt maar al te duidelijk uit de beelden die te zien zijn in deze tweet. De eerste rij agenten houden de protesteerders in de gaten achteruit lopend. Enkele agenten lopen voorwaarts om het publiek aan de zijkant in de gaten te houden en daarvoor nog enkele agenten die achterwaarts lopen voor een totaal overzicht. We hebben vorige week al een verslag gedaan over de inzet van de politie.

Een vraag die ik toen stelde: ‘“Waar komt de kwaadheid, de boosheid vandaan dat politieagenten zich laten lenen om de eigen bevolking letterlijk in elkaar te rammen“. Fenixx plaatste een artikel deze week voor de Nederlandse situatie waar de politie ook steeds meer met geweld in aanraking komt: “Politieagenten hebben na geweldsincidenten geen vertrouwen meer in korpsleiding en politiek” De politieagenten zijn het eerste stootblok voor de burgers die zich onterecht behandeld voelen door de overheid tijdens protesten en elke gewelduiting van de politie roept gelijk een reactie op.

Van de protesten in Hong Kong konden de Gilets Jaunes leren hoe om te gaan met de rookbommen en deze onschadelijk te maken

the Mind Unleased: Het zou lonend zijn om onszelf eraan te herinneren dat Hong Kong niet de enige plaats in de wereld is die momenteel protesten ondergaat die op hun beurt worden geconfronteerd met het draconische gebruik van geweld. Soms zijn de mensen die in andere delen van de wereld worden vernietigd, al lang bestaande bondgenoten van machtige westerse landen, en hun acties worden onder het tapijt geveegd of in verschillende bewoordingen ingelijst.

Een van deze plaatsten waar wordt geprotesteerd:

Een dergelijke plaats is West-Papoea. Sinds 1961 beweerden rapporten dat ten minste 500.000 West-Papua’s zijn gedood door het Indonesische leger, dat al lang wordt ondersteund door de Verenigde Staten en regionale grootmachten zoals Australië. In mei 2016 waarschuwde een onderzoeksmissie van de Katholieke Justice and Peace Commission van het Brisbane Archdiocese dat West Papua een “slow-motion genocide” doormaakte.

De redenering achter de verlenging van dit conflict en de reden waarom het onder het puin van de reguliere media blijft begraven, is te wijten aan een combinatie van geld en natuurlijke hulpbronnen. West Papua bezit een van ‘s werelds grootste goudmijnen (en de derde grootste kopermijn), maar kan het gebruik ervan niet benutten. De mijn is in meerderheid in handen van het Amerikaanse mijnbedrijf Freeport McMoRan, met reserves ter waarde van naar schatting $ 100 miljard, waarmee het bedrijf in Indonesië de grootste belastingbetaler is.

Macron gaat niet voor een tweede termijn


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk