Is 5G nu al achterhaald door het Quantum Internet?


De titel van dit artikel trok gelijk mijn aandacht, temeer daar ik er iemand al over hoorde spreken drie jaar geleden, iemand van toen 19 jaar oud. Nu sta ik nergens meer van te kijken nu ik weet dat de grooste uitvindingen in de geschiedenis gedaan zijn door jongeren -voor- hun 23 ste levensjaar. “Wetenschappers zeggen dat kwantum teleportatie van complexe informatie nu een realiteit is“. Met als subtitel: “The quantum internet is already being built“. Het quantum-internet wordt al gebouwd. Vandaar dat ik al snel tot de volgende vraag kwam die een veel betere titel is voor dit artikel. “Is 5G nu al achterhaald door het Quantum Internet?”

Quantum Internet

Bron artikel tha Mind Unleased: Scientists Say Quantum Teleportation of Complex Information is Now a Reality
Door: JAKE ANDERSON | 05-09-2019

Veel wetenschappers geloven dat door gebruik te maken van het verstrikte potentieel van de kwantummechanica, mensen een nieuwe grens van wetenschappelijke en technologische innovatie inluiden. Er wordt gezegd dat Chinese wetenschappers werken aan een kwantum internet dat ons online universum radicaal zal transformeren; quantum-supercomputers zouden de volgende grote verschuiving in de computer technologie zijn. En pas vorige maand kondigden onderzoekers een grote ontwikkeling aan die suggereert dat de lang legendarische droom van kwantum teleportatie dichter bij de realiteit ligt.

De ontdekking markeert de eerste succesvolle teleportatie van een complexe, driedimensionale kwantumtoestand. Oostenrijkse en Chinese wetenschappers die aan de Oostenrijkse Academie van Wetenschappen en de Universiteit van Wenen werken, zeggen dat hun werk een proof-of-concept is dat aantoont dat wetenschappers qutrits kunnen gebruiken, in tegenstelling tot qubits. Qutrits markeren de super positie toestand van een 0, 1 of 2 en kunnen een veel grotere informatie-lading dragen.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Wetenschappers gebruikten zorgvuldig geselecteerde interferentie patronen, optische lasersystemen, straal splitters en bariumboraat kristallen om een tripartiet fotonpad te creëren met een gecodeerde kwantumtoestand. Hun experiment toont voor het eerst aan dat verwarde qutrits, in de volksmond bekend als de Bell-toestand, hifi-informatie kunnen verzenden. Zulke multidimensionale kwantum teleportatie kan volgens hen de weg vrijmaken voor zowel kwantum internet als kwantumsupercomputers.

“Dit resultaat zou kunnen helpen om kwantumcomputers te verbinden met informatiecapaciteiten die verder gaan dan qubits”, zegt kwantum fysicus Anton Zeilinger.

De volgende stap, zeggen onderzoekers, is afstuderen op teleporteren van de kwantumtoestanden van hele fotonen of atomen.

Fysicus Chao-Yang Lu, co-auteur van een nieuw artikel over de ontdekking, beschreef de toekomst van hun werk:

“Wetenschap is stap voor stap. Eerst maak je het onmogelijke mogelijk. Dan werk je om het perfecter te maken. ”


Q anon quantum

Noot: Even heb ik nog nagedacht om inplaats van “quantum” de Nederlandse “kwantum” vertaling te nemen. Maar ik dacht nog even terug aan de geruststellende post van Donald Trump die de gevaren van 5G afzwakte en stelde dat er ontwikkelingen aankomen die verder gaan als 5G / 6G. Zou dit de mogelijkheid zijn waar op gezinspeeld wordt? Dan is de “Q” van Quantum de beste vertaling keuze.

– HM

dieptepunt zoekmachine bezoekers

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk