Salvini op een zijspoor, maar niet uitgeschakeld !


Bron artikel the Gatestone Institude: Italy: Salvini Down but Not Out
Door: Soeren Kern | 04-09-2019

  • De nieuwe regerende alliantie, indien gerealiseerd, kan van korte duur zijn. In een interview met het Italiaanse dagblad La Stampa zei voormalig minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni van de Lega Nord-partij dat de nieuwe regering, als het tot bloei komt, “intrinsiek zwak” zal zijn omdat ze zou bestaan, “niet voor een gedeeld politiek project maar alleen om verkiezingen te voorkomen. ” Hij voegde eraan toe dat er een mogelijkheid was dat de nieuwe regering de hele wetgevende macht zou kunnen behouden ‘om te voorkomen dat het land aan Salvini wordt afgeleverd’.
  • “Denk je dat ik bang ben voor een paar maanden oppositie?” Salvini vroeg in een Facebook-video. “Je bent me niet kwijt met je politieke spelletjes. Je kent me niet, ik geef niet op.” Hij heeft op 19 oktober opgeroepen tot protest tegen de nieuwe regering in Rome. Uit peilingen blijkt dat 67% van de Italianen voor vroege verkiezingen zijn.
  • “Wij Hongaren zullen nooit vergeten dat u [Salvini] de eerste West-Europese leider was die zich inspande om te voorkomen dat illegale migranten Europa via de Middellandse Zee zouden overstromen. Ongeacht de toekomstige politieke ontwikkelingen in Italië en het feit dat wij tot verschillende Europese landen behoren partijgroepen, we beschouwen u als een wapenbroeder in de strijd om het christelijke erfgoed van Europa te behouden en migratie te stoppen. ” – Hongaarse president Viktor Orbán.
lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website
kraak de krantenkoppen

Matteo Salvini, sinds 2018 plaatsvervangend premier en minister van Binnenlandse Zaken, is na zijn gok buitengesloten van de Italiaanse regering om onverwachte verkiezingen af te dwingen en premier te worden.

Als de feitelijke leider van de anti-massamigratiebeweging van Europa, kan het vertrek van Salvini van de overheid een rem zijn op de inspanningen om illegale immigratie naar het continent te vertragen. Veel analisten zijn echter van mening dat Salvini, die zijn rivalen blijft leiden in opiniepeilingen, binnenkort weer in de regering zal zijn en in een nog sterkere positie dan voorheen.

Op 8 augustus, na maanden van openbare ruzie, verklaarde Salvini de regeringscoalitie tussen zijn Ligapartij en de anti-establishment Five Star Movement (M5S) onwerkbaar. Hij beschuldigde M5S van het blokkeren van het belangrijkste beleid van de Liga en zei dat de enige manier om nieuwe verkiezingen te houden was.

De League en M5S waren, voorafgaand aan een onbesliste verkiezing in maart 2018, politieke tegenstanders geweest. Drie maanden later vormden ze echter een onwaarschijnlijke alliantie. Hun coalitieakkoord van juni 2018, vastgelegd in een actieplan van 39 pagina’s, beloofde illegale immigratie aan te pakken en maximaal 500.000 mensen zonder papieren te deporteren.

Sindsdien heeft Salvini M5S beschuldigd van het niet uitvoeren van delen van het regeerakkoord. De spanningen liepen op 7 augustus ten einde, toen M5S tijdens een zitting in het Parlement tegen een door Salvini ondersteund project voor een hoge snelheid treinverbinding met Frankrijk stemde. “Het is nutteloos om door te gaan met ‘nee’s’ en ruzies,” schreef Salvini op zijn Facebook-pagina. “Italianen hebben zekerheid nodig en een regering die werkt, geen meneer ‘Nee.'” Salvini riep op tot nieuwe verkiezingen op 13 oktober.

In een poging om vroege verkiezingen te voorkomen, waarvan peilingen aantonen dat Salvini zou winnen, reikte M5S de rivaliserende centrumlinkse Democratische Partij (PD) de hand uit, waardoor Salvini’s Liga-partij uit de macht werd gesneden. M5S en PD hebben op 28 augustus een voorlopig coalitieakkoord gesloten en een dag later vroeg de Italiaanse president Sergio Mattarella premier Giuseppe Conte, een onafhankelijke, om een ​​nieuwe coalitieregering te vormen. Hoewel de League de populairste partij van Italië is, zijn M5S en PD de twee grootste krachten in het parlement.

Hoewel de anti-establishment, anti-EU M5S en de pro-establishment PD pro-EU PD al lang politieke vijanden zijn, lijkt M5S veel van zijn kernprincipes opzij te hebben gezet om aan de eisen van PD te voldoen. Voor nu heeft M5S erop aangedrongen een hardline anti-illegale immigratiewet te handhaven die in november 2018 met de League is aangenomen. De wet, verdedigd door Salvini, zag de publieke steun voor de League omhoogschieten van 17% in de verkiezingen van maart 2018 tot 38% in augustus 2019.

De nieuwe regering – die tot de volgende algemene verkiezingen wil regeren, die uiterlijk in mei 2023 zal plaatsvinden – zal in een stemming van vertrouwen door beide parlementsgebouwen moeten worden goedgekeurd.

De nieuwe regerende alliantie, indien gerealiseerd, kan van korte duur zijn. In een interview met het Italiaanse dagblad La Stampa zei voormalig minister van Binnenlandse Zaken Roberto Maroni van de Lega Nord-partij dat de nieuwe regering, als het tot bloei komt, “intrinsiek zwak” zal zijn omdat ze zou bestaan, “niet voor een gedeeld politiek project maar alleen om verkiezingen te voorkomen. ” Hij voegde eraan toe dat er een mogelijkheid was dat de nieuwe regering de hele wetgevende macht zou kunnen behouden ‘om te voorkomen dat het land aan Salvini wordt afgeleverd’.

Verschillende Italiaanse kranten berichtten over inspanningen van de Duitse bondskanselier Angela Merkel en andere Europese ambtenaren om vervroegde verkiezingen in Italië te voorkomen – alleen om te voorkomen dat Salvini premier wordt. Naar verluidt beval Merkel leiders van de PD om een coalitieakkoord te sluiten met M5S. “Maak de overeenkomst en stop Salvini,” zei ze naar verluidt.

Een uitgelekt document toonde aan dat de vertrekkende EU-begrotingscommissaris Günther Oettinger had aangeboden de EU-regels betreffende de overheidsschuld te versoepelen in ruil voor “een pro-Europese regering die niet tegen Europa werkt”.

lees verder bij de bronNu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk