GEMBER: 10.000 x STERKER DAN CHEMO (TAXOL) IN KANKERONDERZOEKSMODEL


Bron artikel Walking Times: GINGER: 10,000X STRONGER THAN CHEMO (TAXOL) IN CANCER RESEARCH MODEL
Door: Sayer Ji, GreenMedinfo

gedachtenvoer 200

Een studie gepubliceerd in PLoS onthult een penetrant component in gember, bekend als 6-shogaol, dat superieur is aan conventionele chemotherapie bij het opsporen van de oorzaak van kwaadaardige borstkanker: namelijk de stamcellen van borstkanker.

Zoals we in een eerder artikel, getiteld “Kanker stamcellen: de sleutel tot het genezen van kanker”, in meer detail hebben besproken, zijn kanker stamcellen de oorzaak van een breed scala aan vormen van kanker, niet alleen borstkanker, en worden ze soms aangeduid als ‘Moedercellen’ omdat ze verantwoordelijk zijn voor het produceren van alle verschillende ‘dochter’ celtypen die de tumorkolonie vormen. Hoewel kanker stamcellen slechts tussen 0,2 en 1% van de cellen in een bepaalde tumor vormen, hebben ze het schijnbare “onsterfelijke” vermogen om zichzelf te vernieuwen, zijn in staat tot continue differentiatie, zijn resistent tegen conventionele chemotherapeutische middelen en zijn tumorigene, dwz kunnen “afsplitsen” om nieuwe tumorkolonies te creëren. Het is duidelijk dat de kanker stamcellen in een tumor moeten worden vernietigd als kankerbehandeling een blijvende genezing moet beïnvloeden.

De studie met de titel ‘6-Shogaol remt borstkankercellen en stamcelachtige sferoïden door modulatie van notch-signaalroute en inductie van autofagische celdood’, identificeerde krachtige anti-kanker stamcel activiteit in 6-shogaol, een scherp bestanddeel van gember geproduceerd wanneer de wortel is gedroogd of gekookt. De studie ontdekte ook dat de kanker vernietigende effecten plaatsvonden bij concentraties die niet-toxisch waren voor niet-kankercellen – een cruciaal verschil met conventionele kankerbehandelingen die dit soort selectieve cytotoxiciteit niet vertonen en daarom de patiënt veel schade kunnen toebrengen.

De auteurs van de studie bevestigen verder deze punten:

Stamcellen van kanker vormen een ernstig obstakel voor kanker therapie, omdat ze verantwoordelijk kunnen zijn voor een slechte prognose en terugval van tumoren. Om toe te voegen aan de ellende, tonen zeer weinig chemo therapeutische verbindingen de belofte deze cellen te doden. Verschillende onderzoekers hebben aangetoond dat stamcellen van kanker resistent zijn tegen paclitaxel, doxorubicine, 5-fluorouracil en platinamiddelen [8, 16]. CSC’s zijn dus een bijna onbereikbare populatie in tumoren voor chemotherapie. Daarom is elke verbinding, die veelbelovend is voor kanker stamcellen, een zeer wenselijke stap in de richting van de behandeling van kanker en moet deze worden opgevolgd voor verdere ontwikkeling. “

De onderzoekers identificeerden verschillende manieren waarop 6-shagoal zich op borstkanker richt:

  • Het vermindert de expressie van CD44 / CD24 kankerstamcellen in stamcellen in borstkanker sferoïden (driedimensionale culturen van cellen die stamcellen modelleren zoals kanker)
  • Het beïnvloedt de celcyclus aanzienlijk, wat resulteert in een verhoogde dood van kanker
  • Het induceert geprogrammeerde celdood voornamelijk door de inductie van autofagie, met apoptose een secundaire inductor
  • Het remt de sferoïdevorming van borstkanker door de Notch-signaalroute te veranderen door remming van γ-secretase.
  • Het vertoont cytotoxiciteit (celdodende eigenschappen) tegen monolaag (1-dimensionaal kankermodel) en sferoïde cellen (3-dimensionaal kankermodel)

Het was bij het evalueren van de laatste modus van 6-shagoal’s chemo therapeutische activiteit en het vergelijken met de activiteit van het conventionele chemo therapeutische taxol dat de onderzoekers een verbazingwekkend verschil ontdekten. Terwijl taxol duidelijke cytotoxiciteit vertoonde in het eendimensionale (platte) monolaag experimentele model, had het vrijwel geen effect op het sferoïde model, dat een meer “real world” -model is dat de 3-dimensionaliteit van tumoren en hun subpopulaties van stamcellen weerspiegelt. Verbazingwekkend genoeg gold dit zelfs wanneer de concentratie taxol met vier orden van grootte werd verhoogd:

In tegenstelling tot [6-shagoal] vertoonde taxol, hoewel zeer actief in monolaagcellen, geen activiteit tegen de sferoïden, zelfs niet bij een 10.000-voudig hogere concentratie vergeleken met 6-shogoal. “

Dit is een zeer belangrijke bevinding, omdat het een gemeenschappelijk thema bevestigt in kankeronderzoek dat de primaire rol van kankerstamcellen erkent: namelijk, terwijl conventionele technieken zoals chirurgie, bestraling en chemotherapie effectief zijn in het verminderen van de omvang van een tumor, soms tot op het punt waar het wordt “ontbost”, “verbrand” of “vergiftigd” uit het lichaam, zelfs onder de drempel van her-detectie, komt het uiterlijk van “het winnen van de strijd” vaak op een steile prijs, omdat uiteindelijk de populatie van kanker-stamcellen opnieuw groeit de tumoren, nu met verhoogde wraak en metastastische invasiviteit, resulterend in de kanker die ‘de oorlog wint’.

Het monolaagmodel, dat geen rekening houdt met de complexe immuniteit van werkelijke op kanker-stamcellen gebaseerde tumoren tegen chemoagentia zoals taxol, vertegenwoordigt het oude preklinische model voor het testen van behandelingen voor kanker. Het sferoïde model daarentegen laat duidelijk zien dat zelfs 10.000 keer hogere concentraties taxol niet in staat zijn om deze gembercomponent te verslaan bij het selectief richten op de oorzaak van de tumor maligniteit.

In hun slotopmerkingen wijzen de auteurs op een enorm belangrijk onderscheid tussen natuurlijke antikanker middelen en conventionele middelen die pas in de afgelopen halve eeuw zijn geïntroduceerd, namelijk: ‘Dieetverbindingen zijn vanwege hun tijd welkome opties voor menselijke ziekten. geteste aanvaardbaarheid door menselijke lichamen. “

In tegenstelling tot moderne synthetisch geproduceerde en gepatenteerde chemicaliën, zijn gember, curcumine, groene thee en honderden andere stoffen die van nature in het menselijke dieet worden aangetroffen, in de grootste en langstlopende ‘klinische proeven’ ‘beproefd als aanvaardbaar voor het menselijk lichaam’ bekend: de tienduizenden jaren van directe menselijke ervaring, verspreid over duizenden verschillende culturen van over de hele wereld, die de menselijke prehistorie vormen. Deze ervaringsgerichte ‘proeven’ worden niet gevalideerd door RCT’s of een peer-reviewed publicatieproces, maar door het feit dat we allemaal door deze onmetelijk lange tijd zijn gekomen om hier vandaag te leven. Overweeg ook dat als onze voorouders de verkeerde voedingskeuze maken door een eetbare bes eenvoudig te verwarren met een giftige bes, de gevolgen dodelijk kunnen zijn. Dit legt zelfs nog meer nadruk op hoe het “testen van de tijd” van voedingsbestanddelen geen academische maar een zaak van leven en dood was, en impliciet, hoe de informatie in verschillende culturele tradities als “recepten” doorgegeven van generatie op generatie ” epigenetische over ervingssystemen ”niet minder belangrijk voor onze gezondheid en optimale genexpressie als het DNA in ons eigen lichaam.

Ultimately, this new study adds to a growing body of research indicating that cancer stem cell targeting approaches using natural substances present in the human diet for thousands of years are far superior chemotherapy and radiation, both of which actually increase the relative populations of cancer stem cells versus non-tumorigenic ones. For further reading on ginger’s anti-cancer properties, consult our Ginger Research database. Also, you can use our Cancer Research Health Guide for thousands of studies and articles about natural healing approaches for cancer.

About the Author

Sayer Ji is founder of Greenmedinfo.com, a reviewer at the International Journal of Human Nutrition and Functional Medicine,Co-founder and CEO of Systome Biomed, Vice Chairman of the Board of the National Health Federation, Steering Committee Member of the Global Non-GMO Foundation.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk