Telefoon stralingstest op plastic hoofd en sterk verouderd, hoezo veilig?


Bron artikel the Activist Post: Dr. Devra Davis Explains Why The FCC Needs to Update Its Cell Phone Tests For RF Radiation
Door: BN Frank

Als u het nog niet wist, meldde de Chicago Tribune vorige week dat sommige Apple- en Samsung-smartphones de federale radio frequente (RF) straling veiligheidslimieten overtreden. Er is nu een class action-rechtszaak vanwege hun bevindingen. Dit is geweldig; het verandert echter niets aan het feit dat RF-veiligheidslimieten en -tests meer dan 20 jaar geleden zijn vastgesteld, dus ze zijn niet van toepassing op

  • Hoe de apparaten van vandaag worden gemaakt en werken
  • Hoe de meeste mensen – inclusief kinderen – apparaten gebruiken die mobiele telefoons en WiFi-straling uitzenden en
  • Hoe we eraan worden blootgesteld

In de loop der jaren hebben veel artsen en wetenschappers, waaronder Dr. Davis, de Federal Communications Commission gevraagd dit allemaal in overweging te nemen en de richtlijnen, limieten en tests voor RF-straling bij te werken. Ze hebben dit geweigerd en deden dat onlangs opnieuw met betrekking tot 5G-technologie waarvan zelfs de telecomsector niet zal zeggen dat het veilig is.

Dank aan Dr. Davis voor het schrijven van een op-ed waarin wordt uitgelegd waarom dit zo snel mogelijk moet worden gewijzigd.

De FCC moet zijn GSM-tests voor radiofrequente straling door Devra Davis bijwerken

De Chicago Tribune publiceerde onlangs testresultaten die aangeven dat sommige mobiele telefoons straling kunnen uitzenden die blootstelling tot vijf keer hoger veroorzaakt dan de huidige limieten toestaan. Deze schokkende gegevens komen na de onthullingen van de Franse regering dat telefoons straling uitstralen tussen vier en 11 keer hun toegestane limieten.

Al meer dan tien jaar vertrouwt de Federal Communications Commission bewust op onrealistische testmethoden om radiofrequente straling te evalueren van een enkele telefoon die is geselecteerd voor testen door grote fabrikanten. Herhaalde inzendingen en presentaties aan de FCC hebben talrijke tekortkomingen in het huidige protocol gedocumenteerd, zoals opgemerkt in 2012 door het Government Accountability Office in een door het Congres gemandateerd rapport.

Het systeem voor het testen van mobiele telefoons is een bedrieglijk, onwaarschijnlijk, niet representatief en een vergezocht scenario. Zoals de Tribune documenteert, worden telefoons tot op een centimeter afstand geplaatst van een spooklichaam van een zware man. Dit schema houdt geen rekening met de dunnere schedels, de ontwikkeling van het immuunsysteem en de meer kwetsbare ogen van miljoenen baby’s, peuters en jonge kinderen voor wie contact met telefoons gemeengoed is geworden.

FCC-voorschriften voor het testen van telefoons werden voor het eerst vastgesteld in 1996, toen een gallon benzine $ 1,25 kostte en de gemiddelde mobiele telefoon maar liefst $ 2.000 kostte, wat vandaag ongeveer $ 3.200 is na aanpassing voor inflatie. Deze dure telefoons werden voornamelijk gebruikt voor zakelijke, medische en militaire doeleinden, met een typische gespreksduur van zes minuten.

Zoals het wetenschappelijke onderzoek dat bij het bureau is ingediend, aantoont, waren de FCC-normen uit de 20e eeuw niet ingesteld om ons te beschermen tegen bekende biologische effecten van verhoogde en toenemende 21e-eeuwse radio frequente straling.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Zou het Amerikaanse publiek ermee instemmen om met vliegtuigen te vliegen of auto’s te besturen die zich aan de veiligheids- of emissienormen van 20 of 30 jaar geleden hebben gehouden, zonder rekening te houden met de noodzakelijke verbeteringen die kunnen worden aangebracht? De FCC stelt voor om verouderde testsystemen te blijven gebruiken.

In tegenstelling tot de oude positie van de FCC, heeft de federale overheid in Frankrijk vooruitgang geboekt met moderne wetgeving die maatregelen vereist om de blootstelling van kinderen te beperken, Wi-Fi uit kleuterscholen te verwijderen, straling van mobiele telefoons te labelen en ervoor te zorgen dat headsets beschikbaar zijn. Frankrijk heeft het gebruik van mobiele telefoons op basisscholen en middelbare scholen, inclusief speelplaatsen, verboden. Het nationale testbureau van Frankrijk besloot om honderden mobiele telefoons te testen en ontdekte in 2015 dat 9 van de 10 naast het lichaam geteste telefoons meer straling uitzenden dan is toegestaan. Onderzoekers hebben berekend dat de excessen tot 11 keer de Amerikaanse limieten zijn. Frankrijk herinnert en veranderde systematisch testprocedures voor miljoenen telefoons als resultaat van deze bevindingen, die aan het licht werden gebracht door Marc Arazi, een Franse arts.

Het is geen toeval dat de FCC zijn consequent voorstel – om zich aan zijn verouderde normen te houden – Het congres zou een volledige en open boekhouding van het gebrekkige systeem van de FCC moeten eisen.

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk