Het Sociale Controle Systeem [SCS] staat al lang in de steigers


Hoe ver zijn we nog verwijderd van het Sociale Controle Systeem [SCS] in het ‘vrije’ westen naar Chinees voorbeeld? Dit zijn mijn gedachten hierover op een rijtje gezet, …

Het SCS zal gebaseerd zijn op incentives, beloningen dus!

Maar reken je niet rijk, het woord beloning klinkt vriendelijk maar de Powers That Be, onze politieke leiders bedoelen met beloningen de eerste levensbehoeften.

 • Je krijgt toegang tot de voedselbank mits, …
 • Je krijgt een woning toegewezen, mits, …
 • Je krijgt een paspoort, mits, …
 • Je mag bankzaken doen, mits, …
 • Je mag op Twitter, mits, …
 • Je mag op Facebook, mits, …
 • etc, …
gedachtenvoer 200

… en al die ‘mitsen’ bij elkaar opgeteld maken of je leven nog waard is om te leven.

De ‘fuck de wereld’ types zullen dus gedwongen worden ergens in de onbewoonde wereld een totaal zelfvoorzienend leven op te gaan bouwen. Daar zijn overigens al hele groepen mee bezig, de voorbereiding op een Apocalypse. Een grote ramp, of, … iets waar de meesten nog niet aan gedacht hebben, een totale uitsluiting van het systeem?

Dat is voor velen iets ondenkbaars, zo slecht kunnen ‘mensen’ toch niet zijn? He Zombie, wordt eens wakker, …

Al wel eens gehoord van een basisloon?

Wat als de robot industrie zich veel sneller gaat ontwikkelen als jij ooit gedacht hebt. Kijk eens terug wat er allemaal voor techniek in ons leven gekomen is de laatste 100 jaar. De eerste vrachtwagens zonder chauffeur rijden al rond sinds mei in de VS. 25 jaar geleden had bijna niemand een mobiele telefoon, nu lopen ze ermee in de grootste uithoeken van de wereld.

Wat als er geen werk meer voor je is en je veroordeeld bent tot het ontvangen van een basisloon, een incentive, een beloning mits je een goede burger bent die zich voorbeeldig gedraagt.

Elke stap die je NU al maakt wordt geregisseerd, een ID chip in je lichaam implanteren is eigenlijk nu al overbodige want je kunt immers geen afstand doen van je mobieltje. Je digitale leven op Facebook, Google en YouTube maakten reeds dat elke gedachte die je had bekend is. De “ik heb niks te verbergen” zijn de super zombies, de gekookte kikkers, je profiel is reeds gemaakt. Net zoals 30 jaar geleden men van alle werknemers een profiel had als het bedrijf ging reorganiseren, wie zijn er nog waardevol en wie kan men beter gelijk ontslaan.

Welke ‘keuzes’ worden er straks voor je gemaakt?

Politiek ga je natuurlijk braaf stemmen op de overheidspartij die na verloop van korte tijd, naar goed Chinees voorbeeld, de enige partij zal zijn en de politieke leiders worden aangesteld voor het leven. Niet mee eens, wat dacht je van een hutje op de hei? Boem, weg SCS punten

Net als in de oude DDR wordt het over je schouder kijken of je fluisterend je mening durft te geven aan iemand die je hoopt te kunnen vertrouwen. Je moet dan wel je ‘smartphone’ ver weg leggen want die luistert nu eenmaal mee en vooral zorgen dat je gedrag niet bespioneert wordt met de beveiliging camera’s met gezichtsherkenning software. Wellicht is het al zover dat de liplees techniek snel zijn intrede gaat doen. Hand voor je mond als je praat is al verdacht dus dat worden strafpunten op je SCS.

De overheid zegt dat je een vaccinatie moet halen, je zal wel moeten anders zijn gelijk al je punten weg, in rook opgegaan. Ook al weet je dat je een giga risico loopt met al die chemische stoffen in een vaccin, je hersenen worden niet verder aangetast gelukkig want in de zombie status zit je immers toch al.

ER IS ECHTER EEN ONTSNAPPING MOGELIJK

Wakker worden uit je zombie status, je informeren en in actie komen in het korte tijdsbestek wat ons nog rest.

Voor de mensen die denken dat ik een sciencefiction verhaal aan het vertellen ben, even wat voorbeelden van de afgelopen maanden en jaren.

 • Ik ben natuurlijk een gevaar voor de samenleving, ik doe namelijk aan ongewenste voorlichting. In 2009 werd ik daarom al tot kwakzalver verklaard na slechts een jaartje actief te zijn met gezondheidsradio. Tik maar gewoon mijn naam in en je ziet het wel bij de spionage robot ‘Google’.
 • Ik heb al van verschillende medici artikelen geplaatst op mijn site, van een van hen kreeg ik een reactie toen ik hem persoonlijk bezocht. “He waarom heb je mijn laatste artikel niet geplaatst?” Ik vertelde hem, zeker met Gmail verzonden en dat klopte. Er stonden ‘verboden’ woorden in de tekst.
 • Een huisvriendin stuurde ik een artikel over vitamine D bij borstkanker. Eveneens een verboden woord combinatie en de “Gmail” kwam niet bij haar aan. Ook de tweede mail met slechts het woord ‘test’ is nooit aangekomen. Ben ik nu besmet verklaard bij Gmail, … door een computer algoritme, door kunstmatige intelligentie?
 • Ik had een nieuwsbrief een aantal jaren geleden die netjes volgens de dubbele aanmelding (opt-in) was samengesteld en in html opmaak werd verzonden naar, op het hoogtepunt, 5.000 abonnees. Als ik als koerier wel eens het weekend in het buitenland zat en de nieuwsbrief noodgedwongen in platte tekst verzond in plaats van html zag ik gelijk meer reacties op de site en meer afmeldingen. Was de platte tekst nu ineens door het kunstmatige mail filter gekomen? Uiteindelijk ben ik maar gewoon gestopt met de nieuwsbrief.
 • Wel eens eens een ‘gevaarlijke’ video op YouTube bekeken waar de presentator het woord CIA in blokletters uitspreek als; C _ underscore A omdat anders de video gelijk geblokkeerd wordt.
 • Bij de lokale omroep werd een programma ook uitgezonden via een live Facebook stream. Mijn collega vertelde; “Moet je opletten als ik nu even een nummer draai dat niet van een onbekende NL artiest is wat er dan gebeurd” Na tien seconden van een Beatles hit was de stream reeds uit de lucht, volautomatisch.

En het moet je opgevallen zijn dat er reeds maanden een oproep onder elk artikel staat om in actie te komen als je wilt dat meer mensen deze informatie gaan ontdekken. Helaas komen er hier ook nog teveel mensen die in een zombie status verkeren vertelt mij de teller op die pagina.

Meer informatie:

Silicon Valley Is Building A Chinese-Style Social Credit System

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk

Bonus informatie

Of wellicht kom je in een sociaal heropvoedingskamp zoals dit, … zombie !!