Onderzoek van Harvard stelt vast dat windturbines MEER opwarming van de aarde veroorzaken dan de fossiele brandstoffen die ze elimineren.

Save as PDF 

Bron artikel NaturalNews: Harvard study finds that wind turbines create MORE global warming than the fossil fuels they eliminate – and the same is true for scooters and electric cars
Door: Ethan Huff

Onderzoekers van Harvard University hebben een interessante en hilarische ontdekking gedaan met betrekking tot windenergie, die in feite meer opwarming van de aarde veroorzaakt dan het verbranden van fossiele brandstoffen.

Hoewel volgens sommigen enorme windparken de “hernieuwbare” energiebron van de toekomst zijn, hebben twee wetenschappers van Harvard geconstateerd dat de draaiende bladen van deze massieve metalen monsters meer klimaatopwarming veroorzaken dan steenkoolcentrales, als een prominent voorbeeld van de fossiele brandstof energie die volgens klimaatalarmen opwarming van de aarde veroorzaakt.

In feite zijn windturbines meer “vervuilend” in termen van de warmte die ze afgeven dan elke andere fossiele brandstofenergiebron die momenteel in gebruik is, wat gewoon aantoont dat zogenaamde “schone” energie, althans in dit geval, een mythe is.

Gepubliceerd in het tijdschrift Joule concludeerde de krant dat, als alle elektriciteitsvraag van de Verenigde Staten plotseling door niets anders dan windturbines zou kunnen worden geleverd, het oppervlak van de continentale staten in temperatuur zou stijgen met een schokkende 0,24 graden Celsius.

Dit cijfer is veel groter dan de 0,1 graden Celsius temperatuurverlaging die klimaatfanaten willen bereiken door de elektriciteitssector van ons land vóór de finaliteit van deze huidige eeuw te “koolstofarm maken”.

“Als je perspectief de komende 10 jaar is, heeft windenergie in sommige opzichten meer invloed op het klimaat dan steenkool of gas,” zegt David Keith, een professor in de toegepaste fysica en het overheidsbeleid aan Harvard, en een van de twee belangrijkste co-auteurs.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Als we nog minder dan 12 jaar over hebben voordat de wereld eindigt door de opwarming van de aarde, dan is windenergie een absolute no-go

In het beste geval zal het rendement op de “opwarming” -investering van het overschakelen op windenergie uit fossiele brandstoffen pas na ongeveer 100 jaar merkbaar worden – en dit is pas nadat de planeet in de jaren daarvoor een enorme opwarming (zou) hebben ondergaan.

Als de waarschuwing van Alexandria Ocasio-Cortez (AOC) over de wereld die over 12 jaar eindigt vanwege “opwarming van de aarde” inderdaad waar is, dan betekent dit dat windenergie niet zal werken om onze planeet te redden, zelfs als de volledige infrastructuur voor energieproductie werd op dit moment vervangen door windturbines.

“Onze analyse suggereert dat het – waar mogelijk – zinvol kan zijn om een ​​beetje harder te werken aan de ontwikkeling van zonne-energie en iets minder hard aan de wind,” noteerde Keith zorgvuldig in een e-mail over de bevindingen van hem en zijn collega.

Maar zelfs zonnepanelen zorgen voor opwarming, weten we nu, hoewel op niveaus die aanzienlijk lager zijn dan bij windparken. Toch zijn ze een betere optie dan windparken, die niet alleen de inspanningen schaden om de planeet op de korte termijn te ‘koelen’, maar ook ziekte veroorzaken bij veel mensen die in de buurt van hen wonen.

Zoals deze nieuwe studie verklaart, wanneer windturbines energie aan de lucht onttrekken, vertragen ze effectief de wind, wat “de uitwisseling van warmte, vocht en impuls tussen het oppervlak en de atmosfeer verandert.”

Hoewel de mate waarin dit gebeurt afhankelijk is van steeds veranderende weer- en klimaatpatronen, is het zeker toelaatbaar dat windenergie nauwelijks de remedie is voor het broeikaseffect dat de klimaatfanaten blijven beweren.

“Dus we veroorzaken meer opwarming met windenergie door te proberen de opwarming met windenergie te verminderen”, schreef een Twitter-gebruiker in reactie op het nieuws.

“En we zijn slimme mensen?”

For more news stories like this, be sure to check out ClimateScienceNews.com.

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk