Gele Hesjes (fr) is er dan nog iets dat op democratie lijkt? Acte 41


Gele Hesjes acte / week 41 Parijs

Macron heeft tot nu toe nog geen enkele handreiking gedaan die enigzinds tegemoet komt aan de grieven van de bevolking

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

We schrijven 24 augustus 2019, nog slechts 11 weken te gaan en er wordt elke zaterdag aaneengesloten een geheel jaar lang geprotesteerd. ONGEKEND. Wat een inzet, wat een geëtaleerde ingehouden woede. En wat een minachting van het ‘gezag’ ten aanzien van de allerarmsten in de bevolking die al jaren aangeven de eindjes niet meer aan elkaar te kunnen knopen.

Maar gaat het in ons kleine landje dan zoveel beter, hebben wij juist niet vernomen deze week dat Nederland ook bijna 40.000 daklozen kent, … waar vluchtelingen de trend zijn en op alle mogelijke manieren geholpen worden. Tweederangs burgers in eigen land, … ?

In Frankrijk rekent de politiek zich wellicht rijk nu de opkomst in augustus, de traditionele vakantiemaand duidelijk minder is, maar wat als de opkomst weer in alle hevigheid los barst volgende maand, het land is inmiddels een kruitvat. Een verkeerde opmerking van monsieur Macron is reeds voldoende en wat dat betreft is Le President een onbehouwen boer!

Op de nationale website van de #GiletsJaunes lezen we al sinds 29 Mei: Stop de site, verlaat groepen, stop Facebook .. Twitter .. etc … De site blijft momenteel online, maar wordt niet bijgewerkt. Noot: Met andere woorden, verlaat de spionage websites, ze kunnen tegen je gebruikt worden bij een arrestatie. Ook krijgen mensen bij arrestatie het advies te zwijgen voordat er een advocaat is gearriveerd, daar heb je recht op, gebruik dat recht !!

Deze week bezocht Vladimir Poetin president Macron

Wat zei Poetin over de gele vesten die de Franse media hadden weggelaten?

Poetin zei; “dat hij “zo’n situatie niet wil” in de demonstraties in Moskou, verwijzend naar de gele vesten. Hij sprak met name over het aantal doden en gewonden die de rally’s in Frankrijk markeerden. 11 mensen gedood en 2500 gewonden, (waaronder 2000 politie agenten )”.

De enige aanwezige tolk vertaalde dit voor de Franse media, die dat keurig over namen; tot het kort bondige; “Maar jullie weten allemaal dat er tijdens de demonstraties van het Gele Vest enkele tientallen mensen gewond raakten, dat er politieagenten waren die gewond waren geraakt, en we willen helemaal niet dat dergelijke gebeurtenissen plaatsvinden.” , … zie video

Maar voor hen die de vele demonstraties volgden weten wel wie het geweld uitlokten en Poetin speelde hier een diplomatieke rol en weet volgens mij maar al te duidelijk hoe de vork in de steel steekt. (opinie)


Als een journalist niet onder de indruk is van gendarmes, dan wordt dat wel geforceerd. De eerste minuten proberen de agenten er alles aan te doen om de journalist tot geweld te verleiden. Helaas werkte dit niet in dit geval.

Gilets Jaunes : Un journaliste tient tête à des gendarmes

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk