Gele hesjes betoging week 40, “We zullen doorgaan”


Deze oude hit van Ramses Shaffy in Nederland uit 1972 vertelt in de titel het hele verhaal van de Franse Gilets Jaunes, de gele hesjes. Alweer hebben ze een mijlpaal met dit ronde getal van 40 weken aaneengesloten actie voeren!

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Terwijl de media de protesten in Hong Kong uitgebreid verslaan zijn ervan de aanhoudende protesten in Frankrijk geen beelden meer te zien in de media. De eerste weken in Frankrijk was er een duidelijke trend zichtbaar waarbij de politie geweld uitlokte die voor gewelddadige TV beelden moest zorgen. Daarna kwamen de Antifa orde verstoorders die geen strobreed in de weg gelegd werden door de ‘orde’ handhavers en mochten ongekende vernielingen aanrichten tot brandstichting van dure auto’s en winkels en bankgebouwen. Nu ook de protesteerders niet wijken voor puur geweld en intimidatie lijkt het rustiger aan het front.

Ook de politie lijken het geweld beu te zijn, of zouden ze de duizenden burgerjournalisten vrezen nu er al 300 + zaken van politiegeweld zijn aangespannen.

Niet alleen protesteren de Gilets Jaunes in vele andere steden als Parijs, de tolpoortjes langs de snelwegen worden ook regelmatig voor een uur gratis gemaakt door wat vuilniszakken en een rolletje ducktape. Natuurlijk kunnen de automobilisten met opgestoken duim deze acties waarderen. Een uur geen tol betalen levert al snel een verliespost op van 150.000 rekende een actievoerder voor.

Van alle snelheidsmeters door geheel Frankrijk zijn er een groot deel buiten werking gesteld, gewoon vernield dus niet eenvoudig te herstellen en daarna, … je kan maar moeilijk bij elke meter een agent zetten. Ook deze zaken kosten de staat vele euro’s.

De aanvankelijk vredige protesten worden al lang niet meer altijd vredig gevoerd. Geweld van de politie lokt nu eenmaal ook geweld op bij de bevolking, en als je denkt dat het wel meevalt met dat politiegeweld, kijk even de honderden uren terug dan zie je het zelf.

De meest ludieke actie vond ik de “cacatov” periode waarbij de politie bekogeld werden met strontbommetjes, de boodschap was duidelijk; “Jullie zijn stront voor ons”.

Vandaag gaan we hier weer een YouTube video vertonen en weer gaan we zien hoe de zaken verlopen want Macron geeft niet thuis op geen van de eisen, en eens, …. eens komen daar weer verkiezingen als het tenminste nog zo lang gaat duren ? Voor die tijd verwachten we al wereld veranderende evenementen [Q]

14.30 uur | Ik zie wat zwart geklede mensen lopen met sjaals, geen goed voorteken, je weet dat dit mogelijk Antifa aanhangers kunnen zijn. We zullen zien, … (Bron twitter video)

De prefectuur van Parijs neemt een decreet dat demonstraties verbiedt voor deze zaterdag 17 augustus 2019. De sectoren Champs-Élysées, Arc-de-Triomphe, National Assembly, Trocadéro en Eiffeltoren zijn daarom uitgesloten van demonstraties.

Gerard Filoche@gerardfiloche·Aug 16
Les violences contre les manifestants sont intolérables. Canons à eau (de fabrication française) passages à tabac, matraquages et refus de réponse aux revendications de la part des autorités chinoises sont aussi intolérables. Toute menace de répression miliaire l’est a fortiori.

Geweld tegen demonstranten is intolerant. Waterkanonnen (in Frankrijk gemaakt) slagen en weigering om te reageren op claims van de Chinese autoriteiten zijn ook ondraaglijk. Elke dreiging van militaire repressie is des te meer het geval.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk