Wie beschermde Epstein al tientallen jaren en waarom?


Ben je het nieuws over Epstein al beu? Maak je veiligheidsriemen maar stevig vast, hij blijft nog wel even in het nieuws met wat er boven water gaat komen over jouw helden in de politiek, het witte doek en de hitparade. Je zou op het puntje van je stoel moeten zitten als je een beetje inlevingsvermogen hebt en je voor kunt stellen hoe het zou voelen een kind van de ene op de andere dag, van de ene op de andere minuut kwijt te raken en er nooit meer iets van vernemen, …

– HM
Afbeelding Unsplash

Bron artikel the Washingtonsblog: Who Protected Epstein for Decades, and Why?
Door: Charles Hugh Smith |15-08-2019

Laten we beginnen met te stellen dat het verhaal van Jeffrey Epstein zo smerig en bizar is dat het lijkt op een film gemaakt voor tv over de kwaadaardige eigenaar van een nachtmerrieachtige enclave van private perversie en seksuele uitbuiting, Lolita Island.

Voor de slachtoffers van Epstein was de nachtmerrie maar al te echt.

Laten we vervolgens bepalen dat in een natie met een functionerend rechtssysteem elke persoon die op de hoogte was van het opgerichte rijk van Epstein en niets deed om het te stoppen, naar een federale gevangeniscel moest worden gebracht om hun zonden te overwegen tegen de uitgebuite meisjes en tegen de natie.

Ja, zoals in verraad, zoals in “gooi ze in de gevangenis en laat ze rotten” verraad. Zoals ik heb uitgelegd, ondermijnen corruptie en losbandigheid de legitimiteit van de staat en doen zo niets terwijl Epstein et al. voldeed aan de verlangens van de rijken en machtigen voor ontaarde losbandigheid was verraad: de Amerikaanse staat zal niet instorten door een militair conflict maar door moreel verval, en elke persoon die dat morele verval mogelijk maakte (of er gebruik van maakte) is schuldig aan verraad.

Dat brengt ons bij de basisvragen van de zaak: wie beschermde Epstein tientallen jaren en waarom? Er zijn verschillende verklaringen die rondzweven over het waarom: machthebbers genoten van hun duivelse uitbuitende bezoeken aan het eiland Lolita en wilden hun criminele dankbaarheid voortzetten.

De tweede verklaring is dat Epstein een spion was voor een ‘vriendelijke’ buitenlandse inlichtingendienst en daarom niet toegankelijk was. (‘Vriendelijk’ staat tussen aanhalingstekens, want als het op intelligentie aankomt, kunnen ‘vrienden’ meer schade aanrichten dan de ergste vijanden.)

Laten we zeggen dat dit waar is. Zouden de NSA, de CIA en de FBI niet op de hoogte zijn van de activiteiten en verbindingen van Epstein met een buitenlandse inlichtingendienst? Natuurlijk zouden ze dat zijn. Dus we kunnen op zijn minst concluderen dat de NSA, CIA en FBI de operatie van Epstein hebben voortgezet om enig voordeel te behalen, misschien met betrekking tot “honingpot” chantage en controle over “activa”, niet bereid of bereid zijnde.

Dit verhaal is de “verklaring” voor Epstein’s lichte gevangenisstraf een decennium geleden: hij was zogenaamd een “aanwinst” van Amerikaanse inlichtingendienst.

Dus uitbuiting van kwetsbare meisjes diende de ‘nationale belangen‘ en daarom is het allemaal goed. Als we verondersteld worden te geloven dat dit de kern van de zaak is, hoe verschilt Amerika (noot: en de gehele wereld) dan van een corrupte kleptocratie in de ontwikkelingslanden die is georganiseerd om een ​​handvol oligarchen en hun trawanten tevreden te stellen?

Of misschien is de ‘hij was een inlichtingen troef’ slechts een dunne laag voor een veel destructievere realiteit: degenen aan de top van de Amerikaanse staat hebben helemaal geen moreel kompas. Dat honingpotten en chantage chantage / afpersing zijn standaard gereedschappen van de spionnen die zich richten op personen en de werknemers in andere landen is een gegeven, maar vermoedelijk rekruteert de CIA geen 14-jarige meisjes als lokaas (hoewel niets ons op dit moment je zou moeten verbazen).

Maar het eiland Lolita (oftewel Orgy Island) was geen spionage gereedschap; het was een particulier geëxploiteerde groothandelsuitbuiting van minderjarige meisjes voor de voldoening van de mannelijke elites in de westerse wereld. Dat een of ander ondernemend bureau Jeffrey Epstein heeft aangesteld (of gechanteerd) was voorspelbaar, omdat de schat aan compromitterende video’s allerlei nuttige hefboomwerking kon opleveren voor hooggeplaatste personen.

Velen van ons voelen dat een existentiële crisis nabij is, en de VS is slecht voorbereid op een dergelijke crisis. Mogelijkheden die anderen aansnijden zijn onder meer een wereldwijde oorlog, een uiteenvallen van de VS in regionale staten of een soort burgeroorlog.

Mijn inzet is op een morele en financiële crisis waarin de heersende elites en de federale staat hun legitimiteit verliezen, d.w.z. de toestemming van de bevolking. Terwijl hun “geld” van de Federal Reserve waarde verliest en de corruptie van de heersende elites en de regering die zij beheersen, tot het uiterste reikt, zal de burgerlijke bevolking niet langer acht slaan op hun corrupte, zichzelf dienende “leiders”.

Als de heersende elites van Amerika geen rechtspraak laten heersen, dan staan ze garant voor een opstand tegen zichzelf die een zeer grimmig pad zou kunnen volgen als dat de enige optie is die openstaat voor de burgers.

Ik keer nogmaals naar The Second Coming van William Butler Yeats voor een poëtische evocatie van de komende crisis:

Turning and turning in the widening gyre
The falcon cannot hear the falconer;
Things fall apart; the centre cannot hold;
Mere anarchy is loosed upon the world,
The blood-dimmed tide is loosed, and everywhere
The ceremony of innocence is drowned;
The best lack all conviction, while the worst
Are full of passionate intensity.

Pathfinding our Destiny: Preventing the Final Fall of Our Democratic Republic ($6.95 ebook, $12 print, $13.08 audiobook): Read the first section for free in PDF format.

My new mystery The Adventures of the Consulting Philosopher: The Disappearance of Drake is a ridiculously affordable $1.29 (Kindle) or $8.95 (print); read the first chapters for free (PDF)

My book Money and Work Unchained is now $6.95 for the Kindle ebook and $15 for the print edition. Read the first section for free in PDF format. 

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk