Project Angst Zaaien: Harde Brexit, EU banen verlies voorspelling of … einde moderne slavenhandel?


Bron artikel ZeroHedge: Project Fear Panic: Predicted Hard-Brexit Job Losses Across Europe
Door: Tyler Durden | 12-08-2019

Als een no-deal wordt de harde Brexit steeds waarschijnlijker, de angst voor het bedrijfsleven is op ’11’ gezet omdat het lijkt alsof ze weinig tot geen controle hebben over het proces – ongeacht wat ze denken – nu Johnson (en zijn kabinet) de leiding hebben.

En op de hielen van een verrassende inkrimping van het BBP in het VK, merkt Niall McCarthy van Statista de nieuwste projecties op over hoe het einde van de wereld gaat worden, een harde Brexit zal zijn … Een studie door de Universiteit van Leuven in België heeft voorspeld dat 1,2 miljoen banen verloren zal gaan in heel Europa in het geval van een harde Brexit.

You will find more infographics at Statista

Het is dan ook niet verwonderlijk dat uit het onderzoek naar verwachting Engeland het land zal zijn dat het meest zal lijden met meer dan 500.000 banen die verloren gaan. Duitsland zou ook aanzienlijk worden getroffen met iets minder dan 292.000 ontslagen, terwijl Frankrijk en Italië respectievelijk 141.320 en 139.140 banen zouden verliezen.

Bron Ben Garrison

Mike Donkers Fa(c)tsforum – co host dotcom.radio

14-07-2016: ‘Project Fear’ heet dit in de alternatieve media. Het absolute dieptepunt is nog wel de opmerking van Donald Tusk dat een Brexit ‘het einde van de westerse politieke beschaving’ in zal luiden, …

25-07-2019: Trump laat Boris Johnson op geheel eigen wijze weten dat hij en Farage hem zullen houden aan zijn Brexit-belofte.

24-07-2019: Ben benieuwd hoe het nu verder moet. Met het huidige parlement zal het heel moeilijk worden voor Johnson om Brexit te leveren op 31 oktober. Durft hij nieuwe verkiezingen uit te schrijven, zodat hij samen Farage’s Brexit Party een coalitie aan kan gaan? We zullen zien.

22-07-2019: De Europese Unie zet miljarden opzij om Ierland te steunen mocht dat nodig zijn. Brussel houdt namelijk steeds meer rekening met een No Deal Brexit — een Brexit waarbij er geen afspraken worden gemaakt tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk, en de handelsregels van de WHO dus gelden. RTL voegt daar aan toe dat de EU bereid zou zijn om uit te geven “wat nodig” is. Er is dus geen limiet wat de EU betreft.

Op dit moment bewijst Rutte alleen nog maar lippendienst aan dit linkse standpunt. Stellen dat multinationals zullen worden ‘aangepakt’ is een brug te ver.

Links heeft altijd gezegd dat het ‘grootkapitaal’ de arbeidersklasse uitbuit, o.a. met lage lonen en erbarmelijke arbeidsomstandigheden. Je hoort hen echter nooit over verplaatsing van productie naar lage lonen landen waar kinderarbeid plaatsvindt of andere vormen van uitbuiting en arbeidsomstandigheden die ronduit onvoorstelbaar zijn hier in het westen.

Links staat de import van goedkope arbeidskrachten uit bijv. Oost-Europa voor. Zo maken ze van westerse landen lagelonenlanden. Als je nl. mensen importeert die een lagere levensstandaard gewend zijn, dan kun je ze veel minder betalen dan wat hier gangbaar is. Vervolgens kun je aanvoeren dat deze gastarbeiders ‘noodzakelijk’ zijn, want ‘Nederlanders willen dit werk niet doen’. Voor dat loon niet, nee! Op deze wijze drukt men de lonen en zullen alsmaar meer gastarbeiders worden aangetrokken voor alsmaar meer banen die ook door Nederlanders vervuld hadden kunnen worden tegen een fatsoenlijk loon.

Kijk wat Trump doet in Amerika. Illegalen worden opgespoord en uitgezet, vanaf volgende week MILJOENEN. Dit dwingt bedrijven om inheemse werkers aan te nemen en dus de lonen omhoog te gooien. Daarnaast verlaagt hij de belastingdruk, waardoor de Amerikanen meer koopkracht krijgen. Dit levert meer economische welvaart op. Maar economisch nationalisme is heel eng hoor, Hitler Hitler!

Engeland zal dezelfde koers gaan varen en na de Brexit ongekende welvaart gaan kennen. En wij mogen niet zien dat dit werkt, want dan willen wij dit ook. Daarom geeft Rutte het begrotingsoverschot niet uit, dalen onze koopkracht, lonen en pensioenen, stijgen de belastingdruk en voedselprijzen en worden boeren en vissers kapotgereguleerd. Maar juist diegenen die banen mogelijk maken voor onze burgers, de werkgevers, die hebben het gedaan. Yeah right.

– Mike

05-07-2019: Zodra het VK de EU verlaat en het beter doet, volgen andere EU-landen ook. Dit wordt een belangrijke verschuiving, waarbij de door de Rothschild gecontroleerde EU haar greep over het volk verliest. Het volk krijgt de controle. Als er eenmaal genoeg leiders opduiken die de wil van het volk volgen en zich verenigen, gaan ze achter het EU-establishment aan en vegen alle niet-gekozen clowns van het toneel.

02-06-2019 Twitter: Trump steunt No-deal Brexit. Onder Boris Johnson kan GB dus geweldige handelsdeals met de VS gaan afsluiten, wat voor de logge EU met haar uiteenlopende landsbelangen een stuk moeilijker wordt.

24-05-2019: Nigel Farage heeft met zijn Brexit partij misschien wel de meest succesvolle politieke partijbasis aller tijden neergezet. Met betrekking tot de EU-verkiezingen leidt de partij, die pas dit jaar is opgericht, alle peilingen in Groot-Brittannië. Volgens een online onderzoek van 8 tot 10 mei kwam de Brexitpartij zelfs op 34 procent en was daarmee sterker dan Labour und Tories tezamen, die slechts op respectievelijk 21 en 11 procent kwamen. De Brexitpartij staat ook net achter Labour in peilingen over de Britse parlementsverkiezingen. Nu gaat Farage ten aanval, zoals de Deutschland-Kurier bericht, en eist hij opheldering over de invloed van George Soros op de EU-verkiezingen.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk