Gilets jaunes acte 39 , elke week protesteren ze nu reeds driekwart jaar


Live beelden uit Parijs

13.08 uur | De opkomst in Parijs kan niet meer bogen op de opkomt in het eerste half jaar, vergeet echter niet dat er nu meerdere steden actief zijn en de politie bezetting tot het uiterste op de proef gesteld wordt, … hoe lang duurt het nog voordat er bij de politiemacht de klad in komt is de vraag?

12.55 uur | Nadat ik de stream had gestart op mijn desktop computer wilde ik hem starten op mijn laptop maar kon hem niet vinden met “Gilets Jaunes Acte 39 Ruptly”, …. pas nadat ik de exacte titel “Yellow Vests protest hits Paris”, intikte kreeg ik de livestream gevonden na verschillende zoekwoord combinaties te hebben gebruikt. Nu weet ik dus waarom ik de stream een paar weken niet kon vinden, … !!

Twitter: De nieuwste berichten op twitter met de hashtag #GiletsJaunes dateren van 3 augustus, … censuur, … nee hoor ben je gek !!

Fifthcycler # JC4PM #GTTO # ACTE39
@Fifthcycler De misvatting van ‘blijven en hervormen’ wordt getoond in Frankrijk. Macron werd gekozen om de relatie van Frankrijk met de EU te ‘hervormen’; dat heeft geleid tot zijn oplegging van onderdrukkend beleid voor de 99% door de 1%.

Niemands Knegt@NiemandsKnegt #GiletsJaunes Acte 38 – Parijs
In Parijs gaat de 38ste Mars van la Place de Clichy naar la Place de la République. De opkomst is indrukwekkend, wat de @NOS en @RTLnieuws ook zeggen… of juist niet zeggen…

Vanaf ongeveer december 2018 proberen de @NOS@RTLnieuws c.s. er in te pompen dat de opkomst tegenvalt en dat de beweging zijn momentum aan het verliezen is…
Nou, lieve @NOS@RTLnieuws c.s., dit is vandaag. In Parijs.

Niemands Knegt@NiemandsKnegt
Als onderstaande beelden van een oprukkend politiekordon uit Hong Kong of uit Moskou hadden gekomen waren ze groots opgepikt door de reguliere media… maar nu komen ze slechts uit Nantes… en betreffen ze slechts de #GiletsJaunes

* In de media: De Franse instantie die politiegeweld onderzoekt, heeft sinds het begin van de onrust bijna 300 onderzoeken ingesteld naar vermeend buitensporig gebruik door oproerpolitie tijdens gele vest protesten. Het hoofd van de algemene inspectie van de nationale politie-waakhond, Brigitte Jullien, vertelde de Libération van Frankrijk op maandag 288 onderzoeken naar het vermeende ongerechtvaardigde gebruik van geweld tegen anti-regeringsdemonstranten sinds november 2018.

* Facebook Haat toespraak (Hate Speach)
Frankrijk is het eerste en tot nu toe enige land dat een dergelijke overeenkomst met Facebook heeft gesloten. De nieuwe overeenkomst zou het feitelijke einde van de vrijheid van meningsuiting op Facebook voor Franse burgers kunnen betekenen. Zelfcensuur in Europa is al wijdverbreid: een recent onderzoek in Duitsland heeft aangetoond dat tweederde van de Duitsers “heel voorzichtig” is over welke onderwerpen ze in het openbaar bespreken – de islam en migranten zijn het meest taboe. Als je weet dat alleen een Facebook-bericht je voor een rechter in de rechtbank zou kunnen brengen, is het zeer waarschijnlijk dat dit een beslissende domper is voor iemands wens om vrijuit te spreken.
Bron ZeroHedge: Killing Free Speech In France, Germany, And On The Internet


Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

De Franse politie voelt zich als politiek wapen tegen de Gele hesjes beweging die de kooltjes uit het vuur dienen te halen voor Monsieur Macron. Terwijl de ene politie agent komt bovendrijven als een ‘geweldenaar’ die zich als een vis in het water voelt en er lustig op los mept, waar de aard van de persoon zich manifesteert getuige de vele gewelddadige video’s en soms misdadige filmopnames.

Deze zaken worden zeker thuis aan de keukentafel, in de lokale horeca besproken, op de hoek van de straat, met en over agenten die zelf ook geen wereldsalaris hebben en omgekocht worden met de wekelijks premies, omkoop vergoedingen. Maar hoeveel agenten zijn wellicht sympathisanten van de Gilets Jaunes beweging en komen in gewetensnood … ?

Werk weigeren kan tot ontslag leiden en met zelfmoord gaan de inkomsten van het gezin tenminste door, ….

YouTube ondertittels in elke taal [tutorial]
zet de Nederlandse ondertittels aan
Frankrijk weet goed wat er gaande is, … Bilderberg, CFR, …