President Trump bereidt een uitvoerend bevel voor dat censuur verbied op sociale media door conservatieven


censuur sociale media

Bron artikel The Economic Collapse: President Trump Is Preparing An Executive Order That Will Crack Down Hard On Social Media Censorship Of Conservatives
Door: Michael Snyder 08-08-2019

Het lijkt erop dat president Trump zich opmaakt om de hamer op de grote sociale mediabedrijven neer te halen. Volgens Politico is de Trump-regering bezig een uitvoeringsbevel [executive order] op te stellen dat “de vermeende anti-conservatieve vooringenomenheid van Silicon Valley zal aanpakken”. En het is heel erg in het eigen belang van president Trump om dit te doen. Sociale media speelden een belangrijke rol om hem te helpen winnen in 2016, maar sinds die tijd hebben we een ongekende golf van censuur gezien op de belangrijkste sociale mediaplatforms, en de meeste van die censuur was gericht op conservatieve stemmen. Als president Trump niets doet, is het moeilijk in te zien hoe hij zal winnen in 2020, en dat is natuurlijk precies wat de linkse leidinggevenden bij de grote sociale mediabedrijven willen.

Uiteindelijk zou er een congresdaad nodig zijn om alles te doen wat gedaan moet worden, maar president Trump moet worden geprezen omdat hij probeert te doen wat hij zelf kan. Blijkbaar was Politico in staat om met drie afzonderlijke bronnen te spreken die bekend zijn met het opstellen van deze nieuwe uitvoerende orde, en na met hen allemaal te hebben gesproken kwam Politico tot de conclusie dat de regering Trump zeer serieus is over “de macht van de federale overheid tegen Silicon Vallei“…

Het Witte Huis circuleert ontwerpen van een voorgestelde uitvoeringsbevel dat beschuldigingen van anti-conservatieve vooringenomenheid door sociale mediabedrijven zou aanpakken, volgens een ambtenaar van het Witte Huis en twee andere mensen die bekend zijn met de kwestie – een maand nadat president Donald Trump beloofde dit te onderzoeken “ alle wettelijke en wetgevende oplossingen ”over dit onderwerp.

Geen van de drie zou de inhoud van de bestelling beschrijven, die door één persoon is gewaarschuwd, al veel verschillende vormen heeft aangenomen en nog steeds in beweging is. Maar het bestaan ervan en de beraadslagingen eromheen zijn het bewijs dat de regering serieus kijkt naar het uitoefenen van de macht van de federale overheid tegen Silicon Valley.

Het is niet duidelijk of een dergelijk executief bevel in de rechtbank zou standhouden, en ongetwijfeld zullen er meteen juridische uitdagingen zijn. Natuurlijk zullen die juridische uitdagingen lang duren om uit te spelen, omdat we allemaal weten hoe snel ons juridische systeem beweegt.

Maar voor de korte termijn is het echt van belang welk effect dit zal hebben op het gedrag van de grote sociale mediabedrijven. Het doel zou moeten zijn om hen bang te maken om het juiste te doen, en hopelijk zal de formulering van deze uitvoerende orde zo krachtig mogelijk zijn.

Aangezien sommige van deze grote technologiebedrijven contracten hebben met de federale overheid, zou Trump in zijn uitvoerende orde kunnen proberen federale contractanten te verbieden klanten te discrimineren op basis van hun politieke opvattingen. Een vergelijkbare aanpak is al een paar keer geprobeerd voordat …

Een mogelijke benadering zou kunnen zijn het gebruik van de invloed van de overheid op federale aannemers, een tactiek die de Obama-regering gebruikte om LGBT-rechten te bevorderen. Een uitvoeringsbesluit van 2014 verbood federale aannemers werknemers te discrimineren op basis van seksuele geaardheid of geslachtsidentiteit.

Trump tekende eerder dit jaar een uitvoeringsbesluit bedoeld om de vrijheid van meningsuiting op universiteitscampussen te bevorderen door van scholen te eisen dat zij instemmen met het bevorderen van gratis onderzoek om federale onderzoeksfinanciering te ontvangen – iets dat de scholen al hadden moeten doen.

We zullen zien wat er gebeurt, maar hopelijk kan Trump deze executieve opdracht snel krijgen, omdat het verkiezingsseizoen 2020 al is begonnen.

Natuurlijk zijn liberalen van streek over deze potentiële uitvoerende orde, en velen van hen blijven volhouden dat conservatieven niet specifiek door sociale media worden aangevallen. … lees verder

10-08-2019

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk