Gilets Jaunes acte 38 tijdens de traditionele vakantiemaand in Frankrijk

Save as PDF 

Met name in Parijs zijn steeds minder mensen gekleed in gele hesjes vanwege de strenge controle van de politie, … bij een ieder wordt alles nagekeken of je geen hesje hebt verborgen !!
deel 2

France Slowly Sinking into Chaos

  • President Macron zegt nooit dat hij medelijden heeft met degenen die een oog of een hand hebben verloren … door extreme wreedheid door de politie. In plaats daarvan vroeg hij het Franse parlement om een ​​wet aan te nemen die het recht om te protesteren en het vermoeden van onschuld bijna volledig afschaft en waarmee iedereen overal, zelfs zonder reden, kan worden gearresteerd. De wet is aangenomen.
  • In juni keurde het Franse parlement een andere wet goed, waarbij iedereen die iets zegt of schrijft dat “hate speech” kan bevatten, zwaar wordt bestraft. De wet is zo vaag dat een Amerikaanse rechtsgeleerde, Jonathan Turley, zich gedwongen voelde te reageren. “Frankrijk”, schreef hij, “is nu een van de grootste internationale bedreigingen voor de vrijheid van meningsuiting geworden”.
  • De belangrijkste zorg van Macron en de Franse regering lijkt niet het risico te zijn van rellen, de onvrede van het publiek, het verdwijnen van het christendom, de rampzalige economische situatie of de islamisering en de gevolgen daarvan. In plaats daarvan is het klimaatverandering.
  • “Het Westen weet niet meer wat het is, omdat het niet weet en niet wil weten wat het vormde, wat het was en wat het is. (…) Deze zelfverstikking leidt natuurlijk tot een decadentie dat de weg opent naar nieuwe barbaarse beschavingen. ” – Kardinaal Robert Sarah, in Le soir approche et déjà le jour baisse (“The Evening Comes, and now the Light Darkens”). read on

Afgelopen week zagen we overal beelden van de Tour de France met op de weg de uitingen van protest van de Gele Hesjes, de #GiletsJaunes

Slechte beelden maar je ziet weer een stukje intimidatie, …
Ook hier weer de politie bewaking in de voor en achtergrond
2 weken eerder in Brussel

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk