Gilets Jaunes Acte 37 zaterdag en zondag aankomst Tour de France


Acte 37 live
Ondertittels, ga naar instellingen en kies vertalen naar, …

DEZE POLITIE PROVOCEERD CASTANER IN EEN DUEL – ALEXANDRE LANGLOIS

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Vele politie agenten in Frankrijk zijn niet blij met de rol die ze moeten vervullen tegen hun eigen landgenoten getuige de vele zelfmoorden. Hoe zit dat met de militairen die te hulp moeten gaan schieten als de politie de taak niet meer aan zou kunnen in de (nabije ?) toekomst?

ZeroHedge: French Military Flocking To Le Pen’s RN Party – Franse militaire massaal naar de RN-partij van Le Pen

Een Franse studie over het verkiezingsgedrag van soldaten en gendarmes waarin de stemmen in verschillende gemeenten werden onderzocht waar hun aanwezigheid aanzienlijk is, constateerde dat de National Rally groeit op de kiezers van de Republikeinse partij.

Fourquet zei dat de cijfers erg hoog waren. Als de neiging van de RN-kiezers “varieert afhankelijk van het nieuws, is het gemiddelde nog steeds erg hoog”, vertelde hij de Fransen dagelijks.

Deze stemverschillen tussen het leger en de rest van de bevolking kunnen met name worden verklaard doordat hun “dagelijkse leven ver verwijderd is van dat van een” gemiddelde “kiezer”. Bovendien is het de LREM-partij van president Macron niet gelukt zichzelf op te leggen als de “partij van de orde”.

“In het proces van politieke hercompositie op het werk, waar we de verzameling van het recht rond Macron observeren, zijn de kazernes nog steeds ondoordringbaar,” legde het hoofd van Ifop uit.


Gele vesten: een open gerechtelijk onderzoek naar politiegeweld in Toulon

De politiecommandant Didier Andrieux werd gefilmd op 5 januari in Toulon, aan de zijlijn van handeling VIII van de gele vesten. AFP-bron

Een politiecommandant werd gefilmd in januari en sloeg een man aan de zijlijn van een demonstratie van Yellow Vests in Toulon: zes maanden later werd een strafrechtelijk onderzoek geopend Bron Le Point


Demonstratie in Parijs van gele vesten zondag bij de aankomst van de Tour de France

Talrijke oproepen circuleren voor de aanwezigheid van gele vesten bij de aankomst van de Tour de France op de Champs Élysées.

Voorlopig hebben we nog geen specifieke afspraak gezien (datum, tijd), maar deze zal zich waarschijnlijk mengen met de menigte

Ook in deze Franstalige Q anon video komen de gele hesjes in beeld

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk