Internet automatisch gecensureerd, een race tegen de klok


Met de nieuwe wetgeving die elke website verantwoordelijk maakt voor de gepubliceerde inhoud wordt de wetgeving 180 graden op zijn kop gezet.

Niet de persoon die iets upload / deelt / commentaar geeft, maar de website eigenaar. Vandaar dat op deze website de mogelijkheid om commentaar te geven nog nooit is ingeschakeld. Daarmee moest ik dus de mening van lezers keihard censureren om niet zelf op termijn in de problemen te komen.

Grote websites gaan nu programma’s installeren, de zogenaamde upload filters die zo goed dicht gespijkerd zijn voor CopyRight dat ook legale aanbieders er niet meer doorheen komen. Men durft geen enkel risoco te lopen !!

Voorbeeld: Op YouTube zit een filter die automatisch muziek kan scannen. Mijn liedje Hope Comes In The Dark is officieel geregistreerd bij Buma Stemra maar toch moest ik in 2016 / 2017 al elke week aantonen via een klacht dat dit in mijn eigen video gebruikt mag worden. (dotcom.radio) Dat gaat na een jaar wel vervelen dus kun je onze podcast niet meer volgen via YouTube

De EU gaat de wetgeving weer heel gecompliceerd maken, daar is de politiek immers voor en heeft de 27 EU landen opdracht gegeven lokale wetgeving te maken. MAAR INTERNET IS EEN GRENS OVERSCHRIJDENDE TECHNOLOGIE ! In theorie ging het over de grote bedrijven als Google, YouTube, Facebook, Twitter, etc. Maar de meesten van hen hebben al stevige internet censuur filters die alleen nog maar programma B, C, … of strenger hoeven te activeren. Maar de kleine bedrijven zullen zo’n systeem niet kunnen betalen binnen hun verdien model. Facebook kreeg onlangs een boete van 5 miljard die men kan betalen zonder in problemen te komen. Voor startup’s is een boete van 1.000 euro al een aanslag op de bank.

gedachtenvoer 200
200 x 200 pixels

Zo kreeg ik persoonlijk een brief van Getty Images via een Nederlandse advocaat dat er ergens een plaatje was gebruikt van 120×100 pixels 10 jaar geleden met een eis tot betaling van 750 euro. Een afbeelding notabene van een gloeilamp, pfff die kan ik zelf wel maken of copyright vrij vinden op vele plaatsen. Ik heb het plaatje verwijderd en er niets meer van gehoord. Ik maak alle afbeeldingen zelf want ik vindt het leuk creatief zaken uit te beelden en er is genoeg copyright materiaal te verkrijgen. Al zal het weergeven van personen vrijwel onmogelijk worden in de nabije toekomst. En, als ik nu zo’n brief ga krijgen in de toekomst, wat moet ik dan doen met zo’n dreigbrief met een klein pensioentje.

Naar Europese websites plaats ik geen enkele link meer en met verschillende websites in de VS zoals NaturalNews, en enkele anderen heb ik persoonlijk toestemming gevraagd om hun artikelen te mogen vertalen.

… een Race tegen de Klok

Er is nog iemand die notie heeft genomen van deze ontwikkelingen. Een week geleden werden de alternatieve media uitgenodigd voor the White House’s social media summit. Trump heeft wel in de gaten dat de fake news leugen media er alle baat bij heeft de alternatieve kanalen te elimineren, YouTubers en websites die soms in hun eentje meer als een miljoen volgers hebben die allemaal rechtstreeks zonder tussenkomst te bereiken zijn.

(Vandaar ook de Mastodon actie die je vindt onderaan op elke pagina want hotmail, gMail etc worden al gecensureerd op keywoorden sinds een jaartje of acht, negen, en Google, Facebook en Twitter censureren er ook lustig op los. Ik kan mijn site wel vinden maar de artikelen daarop met keywords dan moet je soms voorbij de top 100 voor ik het tegenkom. Mastodon loopt nog niet hard van stapel met 35 volgers terwijl HoeZitHetNuEcht al over twee maanden gaat stoppen)

Let op want, …

Ik mag als blogger ook geen hate speech and disinformation brengen, begrippen die beiden zo rekbaar zijn. De vraag is dan ook, …. ?

Kan ik überhaupt nog wel van mijn recht op vrije meningsuiting gebruik maken op internet ?

Copyright is eerder een blokkade als een bescherming van nieuwe ideeën.

Ik vrees het antwoord al wel te kennen, als, … als er niets veranderd, ….

Dit betekent wel dat de gehele Q anon beweging en het werk bij de ontmanteling van de Deep State en draining the swamp ook gebonden zijn aan een tijdlimiet. Gezien de snelheid waarmee zaken zich nu ontwikkelen en zoals nu de installatie van Deep State puppet van de Leyen is snelheid geboden. Europese Unie: een enorme uitbreiding van hogere machten Aan de andere kant ook wel weer een positieve gedachte dat deze druk op de ketel ook onze kant uit kan vallen en de inmiddels 110.000 verzegelde aanklachten snel vrijgegeven zullen worden.

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk