Federale overheid VS voert de doodstraf opnieuw in


Federale overheid brengt executies terug, beginnend met 5 kindermoordenaars

Bron artikel ZeroHedge: Federal Government Brings Back Executions, Starting With 5 Child Murderers
Door: Tyler Durden 25-07-2019

Free Images: Kyle Melton

Op donderdag heeft het ministerie van Justitie aangekondigd dat het voor het eerst in bijna twee decennia de doodstraf zal hervatten, met procureur-generaal William Barr die aankondigt dat het proces voor de executie van vijf criminelen wachtend in de dodencel zijn gepland. Het zal de eerste federale executies sinds 2003 zijn.

“Het Congres heeft uitdrukkelijk de doodstraf goedgekeurd door wetgeving aangenomen door de volksvertegenwoordigers in beide huizen van het Congres en ondertekend door de president”, zei Barr in een schriftelijke verklaring van de DOJ.

De eerste van de vijf aangekondigde nieuwe executies is Daniel Lewis Lee, in 1999 veroordeeld voor het vermoorden van drie gezinnen in Arkansas, inclusief kinderen. Met name alle vijf ter dood veroordeelde gevangenen die nu zijn gepland voor executie zijn kindermoordenaars.

“Het ministerie van Justitie handhaaft de rechtsstaat – en we zijn het aan de slachtoffers en hun families verplicht om de door ons gerechtelijk apparaat opgelegde straf voort te zetten,” zei Barr verder in zijn verklaring.

De DOJ-release gaf aan dat het federale bureau van gevangenissen een enkel medicijn, pentobarbital, zou gebruiken voor alle federale executies, die momenteel door een aantal staten worden gebruikt voor dodelijke injecties.

“Onder administraties van beide partijen heeft het ministerie van Justitie de doodstraf geëist tegen de ergste criminelen, waaronder deze vijf moordenaars, die elk werden veroordeeld door een jury van zijn collega’s na een volledige en eerlijke procedure,” vervolgde de verklaring van Barr.

De vijf gevangenen zijn gepland voor executies in een federale gevangenis in Terre Haute, Indiana, naar verluidt in december en begin januari.

Voordat hij de federale executie zaken in 2003 stopte, was Timothy McVeigh in 2001 misschien wel de beruchtste crimineel die werd gedood voor het doden van 168 mensen bij de bomaanslag in Oklahoma City, en verdere recente dodencel zaken in afwachting van executie omvatten Dzhokhar Tsarnaev in 2015 voor de Marathonbombardementen in Boston en witte supremacist Dylann Roof in 2017 voor het fotograferen van de kerk in Charleston.


Noot: Een donkerbruin vermoeden dat juist nu de doodstraf opnieuw is ingesteld? Keywords: Pedofilie, satanische moorden, Jeffery Epstein en ‘vrienden’, militaire tribunalen, … iemand dezelfde gedachten als ik?

– HM

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk