Duizenden botten van tientallen mensen ontdekt in Vaticaan op zoek naar vermiste tiener


Bron artikel the Mind Unleashed: Thousands of Bones From Dozens of Humans Discovered at Vatican in Search for Missing Teen
Door: ELIAS MARAT

Forensische experts hebben duizenden menselijke botten gevonden in een mysterieuze ondergrondse ruimte in het Vaticaan.

gedachtenvoer 200

Een grotachtige ondergrondse ruimte gelegen nabij een begraafplaats in het Vaticaan werd zaterdag onthuld om duizenden botten te bevatten die behoren tot tientallen zowel volwassen als niet-volwassen individuen.

De overblijfselen werden ontdekt te midden van een lopend onderzoek naar aanwijzingen over de verdwijning van de 15-jarige Emanuela Orlandi meer dan drie decennia geleden. Het meisje was de dochter van een hoge Vaticaanse medewerker die binnen de muren van de heilige stad woonde. Ze verdween tijdens een reis naar huis van een muziekles in Rome.

Forensische werkers ontgraven nu de botten uit de grafkamers voordat ze worden onderworpen aan DNA-tests in een poging om hun identiteit vast te stellen, een proces dat volgens Vaticaanse functionarissen een onbepaalde tijd kan duren om te analyseren.

De verdwijning van het tienermeisje is van groot belang geweest voor de bevolking van Italië sinds het gebeurde, met veel speculaties dat haar verdwijning mogelijk het gevolg was van samenzweringen waarbij iedereen betrokken was van de maffia tot de hoogste niveaus van het rooms-katholieke officiële hoofdkantoor aan de pauselijke enclave.

Eén theorie beweert zelfs dat ze het slachtoffer was van een mislukte ontvoeringsoperatie waarbij ze losgeld moest krijgen om de vrijheid van de ultra-nationalistische Turkse schutter te waarborgen die paus Johannes Paulus II in 1981 op het Sint-Pietersplein beschoot en verwondde.

De belangstelling voor het mysterie van de verdwijning van Orlandi is afgelopen zomer opnieuw aangewakkerd toen haar familie een anonieme tip ontving met de mededeling dat de overblijfselen van Emanuela mogelijk waren gelegen in de graven van prinses Sophie von Hohenlohe en prinses Charlotte Federica van Mecklenburg op de Duitse begraafplaats, volgens CNN.

De familie ontving een afbeelding van een sculptuur met het briefje “kijk waar de engel wijst” – een hint die hen uiteindelijk leidde naar de Duitse begraafplaats naast de Sint-Pietersbasiliek.

Hoewel het Vaticaan eerder deze maand ermee instemde de graven te openen, werden er geen menselijke resten of sporen van doodskisten gevonden. Vaticaanse functionarissen beweren dat de overblijfselen van de prinsessen zijn verwijderd tijdens de jaren 1960 en 70 tijdens renovatiewerkzaamheden.

Tijdens het onderzoek werden echter twee ossuaria’s gevonden die de botten van de doden opslaan.

Genetica-expert Giorgio Portera, die namens de Orlandi-familie heeft gewerkt, vertelde de Associated Press dat de verzameling botten “in een holte gegooid” onder het Teutonic College een “enorm aantal” bedroeg, en de vondst was onverwacht. Hij merkte ook op dat veel van de botten in fragmenten werden gevonden, wat hun werk bemoeilijkt.

De broer van Emanuela, de 60-jarige Pietro Orlandi, merkte op dat de ontdekking en het daaropvolgende onderzoek van de ossuaria voor zijn familie een “grote voldoening” was. Hij zei tegen CNN:

“In de ossuaria zouden er geen recente botten moeten zijn, dus als er, zelfs als het geen Emanuela Orlandi is, er een probleem voor het Vaticaan zal zijn.

Er zijn honderden, duizenden botten en nu classificeert het Vaticaan ze naar leeftijd en zal de recentere onderzoeken.

Als je zou denken dat als ze al die jaren begraven lag in het ossuarium, op slechts 200 meter van ons huis, het verwoestend zou zijn.

Verder merkte hij op dat de onafhankelijkheid van de forensische onderzoekers van cruciaal belang is om ervoor te zorgen dat objectiviteit compromisloos blijft. Hij zei:

“Het Vaticaan wil dit niet en wil niet op deze manier gezien worden, maar uiteindelijk heb ik het gevoel dat ze een stap achteruit hebben gezet en we een stap vooruit hebben gezet.”

Het Vaticaan heeft zaterdag een verklaring afgelegd waarin het “openheid jegens de Orlandi-familie” benadrukte door in te stemmen met het onderzoek, ook al was het alleen op basis van een “anoniem rapport”, terwijl het geen melding maakte van de enorme hoeveelheid overblijfselen die zijn ontdekt onder de Duitse begraafplaats.

By Elias Marat | Creative Commons | TheMindUnleashed.com

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk