Gilets Jaunes, de teugels worden steeds verder aangetrokken acte 36

Save as PDF 

Engelse ondertittels

Dit schreef dotcom radio mede presentator ‘Razende Ronnie” in zijn wekelijkse kolom:

Macron heeft natte dromen van ruimtewapens maar vergeet dat de Fransen nu al maandenlang de straat op gaan vanwege misstanden in Frankrijk. En we weten wat er gebeurt met zonnekoningen die niet willen luisteren naar de bevolking, uiteindelijk ga je toch onder de hakbijl.

pssst, … niet verder vertellen, … het woord démission wordt vanuit het Frans bij Google Translate vertaald in “démission = berusting“. Niet verder vertellen want er zijn nog zoveel mensen die Google vertrouwen. Beschadig dus geen tere zieltjes. Het zou wel eens ontslag kunnen betekenen of in straat taal, “rot op” Wel jammer dat er zoveel mensen nog de Google zoekmachine gebruiken en denken de goede resultaten te krijgen, je zou ze ook dom kunnen noemen, of althans mensen die niet slimmer worden dankzij Google, ….

Afgelopen week werd de binnenstad van Parijs streng gecontroleerd op gele hesjes tijdens de Parade van de zichzelf gekroonde ‘zonnekoning Macron’, gele ballonnen waren op opties vertoon van verzet maar verbaal waren de Fransen vele malen sterker en de gebruikelijke spreekkoren “Macron démission” waren niet van de lucht, … zie o.a. onderstaande video

20-07-2019 Acte 36

Wat gebeurde er afgelopen week? Twitter: Ian56@Ian56789·Jul 14 Globalist Rothschild Puppet for the Corporate Oligarchy Macron is loudly booed as he passes by on the Champs-Elysées parade.

Globaliz@GLOBALIZ_fr·Jul 14 Strange confrontation, in between thousands of tourists in Paris for national celebration, #YellowVests protesters shouting “Révolution” during the annual #BastilleDay#14Juillet#FeteNationale

OORZAKEN VAN DE FRANSE REVOLUTIE (bron)
Verlichtingsideeën maakten de geesten rijp voor verandering. De Verlichting stelde de rede tegenover de traditie en ging uit van vrijheid, gelijkheid, broederschap en de idee van de volkswil. Het absolutisme, waarbij een vorst regeerde op basis van het droit divin (goddelijk recht) verwierpen de meeste Verlichtingsdenkers als irrationeel. Belangrijk was dat er veel Franse Verlichtingsfilosofen actief waren (die vaak naar het buitenland gevlucht waren om daar te publiceren), onder wie Jean-Jacques Rousseau, Voltaire, Denis Diderot en Montesquieu.

De Franse Revolutie werd voorafgegaan door diverse politieke revoluties in andere landen, waarbij de gemeenschappelijke deler een breuk met de heersende autocratische vorst was. 

Maar dat waren de geletterden, het gewone vol voelde dit zo wel aan, …. zitten we momenteel in zo’n zelfde cyclus wereldwijd? Voor mij is dat geen vraag meer maar een vaststaand feit.

#BDS #EndTheFed #NoPresident2020 #GiletsJaunes@creamycecilyFollow#Boycott#Divest#Sanction movement. Replace government with a citizen’s referendum voting system and local unions  #FreeAssange#Bankexit#anarchosyndicalism

Na 36 week overuren raakt ‘oom’ agent een beetje moe, maar 5 agenten hebben wel een onderscheiding gekregen van Monsieur Marcon
Ook ACTief tijdens de Tour de France
Deze week waren er Gilets Noir protesten en zie voor jezelf
… wie er aanvangt met geweld ondanks het opvolgen van politie orders

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk