Gilets Jaunes Acte 35 Parijs en vele andere Franse steden


Manifestation à Paris des Gilets jaunes – Acte 35

Rendez-vous à 9h Place Stalingrad, départ vers 11h30, en direction de Pl. Mazas

Trajet détaillé: Stalingrad > Rue La Fayette > Pl. de Valenciennes > Bd de Magenta > Pl. de la République (pause) > Av. de la République > Pl. Métvier > Bd. de Ménilmontant > Bd. Philippe Auguste > Pl. de la Nation (pause) > Bd Diderot > Quai de la Rapée > Pl. Mazas

On ne lâche rien !!! Tant que Macron n’accepte pas de nous recevoir et discuter nous gardons notre CAP ! | We verliezen niets !!! Zolang Macron het niet accepteert om ons te ontvangen en te bespreken houden we ons CAP!

Het afvuren van LBD is bedoeld om te reageren op aanvallen” geleden door de politie

Dat meldt een Franse krant: Ongeveer 550 leden van de Nationale Gendarmerie zijn gewond geraakt sinds het begin van de protestacties tegen het Gele Vest in Frankrijk.Voor haar directeur-generaal is de protestbeweging “vanaf het begin” gewelddadig geweest.

Tijdens de Yellow Vest-demonstraties leden 550 gendarmes verwondingen op in verschillende mate in heel Frankrijk, zei National Gendarmerie Chief Executive Richard Lizurey.

“We hebben 550 gendarmes gewond, in verschillende mate. Het toont het geweld dat het leger en de politieagenten hebben geleden, dit geweld is vanaf het begin constant geweest en het was duidelijk noodzakelijk dat mensen zichzelf konden verdedigen “, zei de generaal op de RTL-antenne.

Gilets Jaunes is de revolutie begonnen

Vanaf vrijwel het begin heb ik elke week de video rapportages via YouTube gevolgd en vanaf Acte nummer 9 elke week een verslag op op gedachtenvoer.nl. Vooral de eerste protesten waren zeer heftig qua geweld, en nooit, geen enkele keer heb ik de Gele Hesjes protesters er op kunnen betrappen het geweld uit te lokken, wel andersom. Politie troepen die gewelddadig optraden zonder enige aanleiding. Opgemerkt hierbij moet worden dat de Antifa voor veel onrust, rellen, vernielingen, brandstichting etc zorgen. Deze geweldplegers konden echter schijnbaar ongemoeid hun geweld uitoefenen als ware ze welkom om de boel op te schudden. Mijn conclusie na meer als 100 uur video materiaal bekijken. De Media liegen met dik gedrukte letters en de politie lijkt een geweldsmandaat gekregen te hebben van mijnheer de President. Over tot de ‘orde’ van vandaag de 35ste editie, …

11.30 uur | Les #GiletsJaunes sont en route! De 35ste dag is begonnen, we wachten nog op de live beelden, …

Het lijkt erop, voorlopig althans, dat de opkomst in Parijs een stuk lager is dan ik tot op heden heb waargenomen. Daar staat tegenover de er steeds meer grote manifestaties in andere Franse steden plaatsvinden.

David Vance‏Verified account @DVATW2h2 hours agoMore
BBC rush to tell us about #BlackVests protests which are in favour of illegal immigration. Meanwhile BBC remains mute on #GiletsJaunes protests which challenge Macron. Be under no illusion – the BBC is activist and partisan. https://www.bbc.co.uk/news/world-europe-48969438 …

12.40 uur | En ja hoor, er is weer politie ten tonele verschenen, trammelant, een arrestatie, …

13.00 uur | De opkomst is toch nog behoorlijk toegenomen