Nigel Farage eist ontslag van UK’s ambassadeur na “onbekwaam, incompetent” Trump laster


Bron artikel ZeroHedge: Farage Demands UK’s US Ambassador Be Fired After “Inept, Incompetent” Trump Slur
Door: Tyler Durden

De Britse ambassadeur in de Verenigde Staten, Sir Kim Darroch, is blootgesteld na kritiek op de Amerikaanse regering van Donald Trump in een reeks gelekte e-mails. Sir Kim heeft de administratie beschreven als ‘onbekwaam’, ‘onzeker’ en ‘incompetent’.

De gelekte memo’s, geschreven op 22 juni om 12.39 uur Engelse tijd, zijn door de Mail op zondag gezien en bevatten een beschreven wanorde en verwarring over Washington terwijl Trump de aanval onverwachts afsloot.

De administratie zei enkele uren niets, in afwachting van de leiding van het Witte Huis, “schreef hij.

“Zelfs onze beste contacten waren niet bereid om onze oproepen te beantwoorden.”

Sir Kim zei dat de de afkeer van Trump voor nieuwe militaire avonturen de situatie illustreerde.

Maar verbazingwekkend genoeg maakte hij het in Londen duidelijk dat hij de verklaring van de president niet geloofde waarom hij de aanval had geannuleerd.

Zijn bewering echter dat hij van gedachten veranderde vanwege 150 voorspelde slachtoffers, kan geen stand houden; hij zou dit cijfer zeker hebben gehoord in zijn eerste briefing.

Het is waarschijnlijker dat hij nooit volledig aan boord was en dat hij zich zorgen maakte over hoe deze schijnbare omkering van zijn beloften in de 2016 campagne er uit zou zien komen te zien in 2020 [bij de volgende verkiezingen]. “

De ambassadeur vraagt zich zelfs af of Trumps administratie “ooit competent zal lijken”.

“We geloven niet echt dat deze Administration wezenlijk normaal zal worden; minder disfunctioneel; minder onvoorspelbaar; minder gespleten politiek; minder diplomatiek onhandig en onbekwaam. ‘

Het is niet de eerste anti-Trump-retoriek van Darroch.

In 2017 verklaarde hij dat hij gelooft dat “Trump-onervarenheid door het VK kan worden uitgebuit.”

Niet wijs voor Groot-Brittannië om daar een diplomaat te hebben die zo denkt?

Nigel Farage, de leider van de Brexit-partij en een vocale supporter van de heer Trump, denkt van niet; en eist dat de ambassadeur wordt ontslagen vanwege zijn opmerkingen: “Kim Darroch is totaal ongeschikt voor de baan en hoe sneller hij weg is, hoe beter.”

Farage was niet degene die commentaar leverde, aangezien de openhartige redacteur van China’s Global Times het gebruikte als een excuus om het op te nemen tegen de administratie van Trump:

Geen commentaar van Trump, via tweet, maar … maar we vermoeden dat het niet lang zal duren.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk