Tips en trucs voor gezond eten met een beperkt budget


Bron artikel NaturalNews: Tips and tricks for eating healthy on a budget
Door: Zoey Sky

gezond eten hoeft niet duur te zijn

Het volgen van een gezond dieet hoeft niet duur of tijdrovend te zijn. Als u gezond wilt eten met een beperkt budget, probeer dan een maaltijd en koop producten van de boerenmarkten.

De onderstaande tips kunnen u helpen om uw dieet op een gezonde manier te veranderen met een kleine portemonnee.

Maak een plan en houd je eraan.

Goed eten kan u helpen geld te besparen, maar een beetje hard werken is vereist voordat u de vruchten kunt plukken van maaltijdbereiding. Eerst moet u een wekelijks maaltijdplan maken. Je moet ook een boodschappenlijstje ontwikkelen voordat je op zoek gaat naar de items die je nodig hebt. In het ideale geval moet je maaltijden een aantal dagen vooruit koken, zodat je alleen voedsel hoeft op te warmen.

Maaltijd voorbereiden helpt je ook om geld te besparen op kosten, omdat je niet meerdere reizen naar de supermarkt hoeft te maken als je een gedetailleerd weekplan hebt. Omdat je thuis al gezonde snacks hebt klaargemaakt, zul je niet in de verleiding komen om junkfood te kopen terwijl je in de winkel bent.

Eet meer hele planten en minder vlees en junkfood.

Sterk bewerkte voedingsmiddelen en verschillende vleesproducten kunnen duur zijn. Maar overschakelen naar een plantaardig dieet kan uw supermarktrekening / weekmarkt verlagen.

De tijd die het kost om je eigen eten klaar te maken, is een kleine opgave om te maken, vooral omdat het je elke dag toegang geeft tot verse, voedzame maaltijden.

Koop gezond en betaalbaar voedsel.

Verspil uw zuurverdiende geld niet aan junkfood. Koop in plaats daarvan goedkope, voedselrijke alternatieven.

Hier zijn enkele van de goedkoopste en meest voedzame voedingsmiddelen die u kunt opnemen in uw maaltijd voorbereiding:

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website
 • Appels
 • bananen
 • Broccoli
 • bruine rijst
 • Pompoen
 • Kool
 • Wortels
 • lijnzaad
 • linzen
 • Haver
 • uien
 • sinaasappels
 • Organische tofu
 • quinoa
 • Roodbruine aardappelen
 • Split erwten
 • Zonnebloemzaden
 • Zoete aardappelen
 • Courgette

Koop vers in bulk of diepvriesproducten.

Koop gedroogde goederen zoals linzen, gierst en haver uit in bulk. Meestal is in bulk kopen goedkoper dan in voorverpakte porties. Als u niet zeker weet of het eten in bulk goedkoper is, vergelijkt u de prijzen per ons of pond met de verpakte prijs per ons of pond.

Als u geen toegang heeft tot verse groenten en fruit, kunt u het beste diepvriesproducten kopen. Bevroren diepvriesproducten worden onmiddellijk na het oogsten ingevroren, waardoor het bederf proces wordt gestopt en de voedingsstoffen worden behouden. Het enige nadeel van diepvriesgroenten is een verminderde textuur, wat niet slecht is als je op de lange termijn een beetje geld bespaart.

Koop lokaal en in het seizoen wanneer je maar kunt.

Het is goedkoper om verse producten lokaal te kopen als het in het seizoen is, omdat fruit en groenten buiten het seizoen meer moeten kosten voor het verzenden. Nadat u in het seizoen verse producten hebt gekocht, vriest u of bewaart u overtollig voedsel voor later. (wekken / fermenteren)

Je kunt lokaal eten kopen bij jou in de buurt door te winkelen op de volgende locaties:

 • Boerenmarkten – Eten op boerenmarkten kost meestal minder dan in supermarkten en supermarkten.
 • Boerderij winkels – Vraag of lokale voedselproducenten en producenten in uw buurt rechtstreeks bij hen kan kopen.
 • Zoek online – Je kunt online zoeken naar zelfkwekerijen in de buurt van jouw regio.
 • Gezamenlijk inkopen – Is er een biologische markt wat verder weg? Organiseer een groepje die voor allen tezamen wekelijks inkoopt.

Verwarm je restjes.

Thuis koken, elimineert verpakkingsafval en hoge overhead- en servicekosten in restaurants. Thuis koken laat je het meeste maken van je restjes. Je kunt je restjes in de koelkast bewaren of invriezen en ze gewoon opwarmen voor een heerlijke en voedzame maaltijd.

Kweek je eigen producten en leer hoe je het kunt bewaren.

Tuinieren is een andere geweldige manier om uw maandelijkse voedselrekeningen te verlagen. Planten als snijbiet, collards en boerenkool zijn gemakkelijk te kweken. Als u in een appartement woont, kunt u nog steeds kruiden of groenten in emmers en containers laten groeien op een balkon of voor het raam en in de tuin tegen de muur.

Eenvoudige voedsel-behoud-methoden zoals wekken of fermenteren kunnen u ook helpen geld te besparen.

Probeer maaltijd planning of cultiveer uw eigen moestuin om uw voedselrekeningen te verminderen en wat geld te besparen voor noodgevallen.


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk