Kijk naar deze kaart – het toont verwoestende oogst verliezen letterlijk overal ter wereld


Bron artikel the Activist Post: Look At This Map – It Shows Devastating Crop Losses Are Literally Happening All Over The Globe
Door: Michael Snyder

Laat me je van tevoren waarschuwen – de informatie in dit artikel kan je misschien ernstig in de war brengen. Als wat sommige experts ons vertellen waar is, lijkt een wereldwijde voedselcrisis onvermijdelijk. Zelfs tijdens goede jaren hebben we het heel moeilijk om iedereen op aarde te voeden, en nu lijkt er een grote klimaatverandering te gebeuren.

gedachtenvoer 200

Onze zon is buitengewoon inactief geworden, en veel deskundigen geloven dat dit een teken is dat er nu een zonneminimum plaatsvindt. Natuurlijk hebben we in het verleden vrij regelmatig zonneminima gezien, en als dit slechts een normaal minimum voor de zon is, zouden de omstandigheden na een paar jaar weer normaal beginnen te worden. Helaas wordt het bewijs geleverd dat we ons in een zogenaamd “groot zonneminimum” bevinden. Professor Valentina Zharkova zegt zelfs dat we te maken hebben met een ‘super grand solar minimum’, en als dat waar is, zullen we geconfronteerd worden met klimaatchaos zoals we nog nooit eerder hebben gezien in onze moderne tijd. Tijdens vorige “grote zonne-minima” werd de aarde gegrepen door verwoestende hongersnoden en stierven er veel mensen. Zou een vergelijkbaar scenario mogelijk in onze toekomst kunnen zijn?

Noot: Niet als er op tijd grootschalige oplossingen worden gecreëerd. Zoals voeding kweken op grote schaal onder led licht 24/7 condities. Maar dan moet er wel eerst de omslag gemaakt worden dat we niet met opwarming maar met een mini ijstijd te maken hebben. Ik zie het niet een, twee, drie gebeuren.

– HM

“Ice Age Farmer” heeft een “Grote Zonneminimum Oogst Verlies Map” samengesteld die u hier kunt bekijken en ik waardeer onze vrienden bij ANP voor het aan ons kenbaar maken. De kaart van Ice Age Farmer laat zien dat er momenteel letterlijk tientallen locaties over de hele wereld zijn die belangrijke oogstverliezen melden, en dit is echt anders dan alles wat we ooit hebben gezien. Sommige delen van onze planeet hebben te maken met gruwelijke droogte, maar in het midden van de Verenigde Staten stopt het gewoon niet met regenen. In sommige delen van de wereld is het te koud, terwijl anderen recordwarmte ervaren. Overal waar we kijken, zien we uitersten en het gedrag van onze zon is de voornaamste reden dat dit gebeurt.

Vorig jaar november waarschuwde ik dat we in de moderne tijd tegen een van de koudste winters konden aankijken, en dat is precies wat er gebeurde. Toen waarschuwden topwetenschappers ons dat er een minimum aan zonne-energie was aangekomen en sindsdien is het gedrag van de zon die hypothese blijven bevestigen …

Het oppervlak van de zon is normaal gesproken een kolossaal, oververhit hel landschap.

Maar NASA-afbeeldingen hebben onthuld dat het gezicht van onze ster op dit moment onheilspellend rustig lijkt te zijn, wat beweert dat het een stadium van zijn cyclus heeft bereikt, het minimum van de zon.

Tijdens het minimum zijn er aanzienlijk minder zonnevlekken en verslechtert het magnetisch veld, waardoor kosmische straling van buiten ons zonnestelsel op aarde kan regenen.

Dit minimum aan zonne-energie kwam vroeg, en dat is precies wat we zouden verwachten als we een “groots zonneminimum” zouden betreden. Misschien was het bekendste ‘grote zonneminimum’ in onze geschiedenis het Maunder-minimum dat zich uitstrekte van 1645 tot 1715 …

De laatste keer dat een groot zonneminimum van kracht was, was het minimum van Maunder, dat zeven decennia van vries koud weer had, het begon in 1645 en duurde tot 1715, en gebeurde toen zonnevlekken buitengewoon zeldzaam waren.

Tijdens deze periode daalden de temperaturen globaal met 1,3 graden Celsius, wat leidde tot kortere seizoenen en uiteindelijk voedseltekorten.

De voedseltekorten tijdens het minimum van Maunder waren behoorlijk ernstig en het aantal doden wereldwijd was enorm.

Kunnen we dit keer een vergelijkbaar scenario tegenkomen?

Eigenlijk lijkt econoom Martin Armstrong te geloven dat het nog erger kan zijn …

Het minimum van Maunder zorgde voor zo’n diepe kou in Europa en extreme weersomstandigheden elders dat wat zich ontvouwt een reeks droogte, overstromingen en mislukte oogsten is. Historisch gezien leidt dit tot massale migraties, oorlogen en revoluties. De dodelijke synergie tussen menselijke en natuurrampen heeft misschien een derde van de menselijke bevolking tijdens het laatste evenement uitgeroeid en deze keer vallen we sneller dan ooit. Daarom kunnen we meer dan een bevolkingsvermindering van een derde overschrijden en de niveaus van de 14e eeuw bereiken van 50%, wat ook werd gecombineerd met de Zwarte Pest.

Noot: Doemdenken is niemand vreemd, … Het zou zomaar kunnen zijn dat onze ‘vrienden’ van de Deep State de zaken verergeren met hun speelgoed Chemtrails en HAARP.

Ongetwijfeld gedraagt onze planeet zich nu heel vreemd en er komen regelmatig meldingen van mislukte oogsten van over de hele wereld.

Die laag van stress op de agrarische industrie wordt alleen maar groter wanneer je uitzoomt naar het internationale niveau, waar boeren over de hele wereld verschillende moeilijke situaties tegemoet gaan. Zoals een landbouwer uit de North Dakota en een Twitter-gebruiker, Jordan Gackle, in een recent verband opmerkten: Droogte blijft de tarwegewassen in Australië verstoren en dwingt het land om wat van zijn tarwe uit Canada te importeren. Sommige boeren in Canada rapporteren nu lange stukken zonder regen onder de hashtag # drought19. Ga naar China en je zult zien dat een legioen van regenwormen zich snel verspreidt en belangrijke graangewassen verslindt.

Het wordt duidelijk dat de voedselprijzen aanzienlijk gaan stijgen en dat de wereld veel minder voedsel gaat produceren dan normaal dit jaar.

En zoals ik eerder heb opgemerkt, hebben we het moeilijk om iedereen op de planeet te voeden, zelfs in ideale omstandigheden. Helaas omvat dit zelfs de Verenigde Staten …

Dus hoe zullen de dingen eruit zien als de wereldwijde voedselproductie met 10 procent, 20 procent of zelfs meer daalt?

In de moderne tijd hebben we nog nooit zoiets te maken gehad, en intussen is de wereldbevolking gegroeid van 1,6 miljard in 1900 tot 7,5 miljard vandaag.

We zijn de tijd van ‘de perfecte storm’ ingegaan en we gaan getuige zijn van dingen die gebeuren en veel mensen als ondenkbaar beschouwen.

Ik hoop echt dat de dingen niet zo slecht zullen zijn als sommige experts suggereren. Maar wat betreft mislukte oogsten, we hoeven niet te speculeren. Ze zijn nu overal ter wereld aan het gebeuren, en dat betekent dat de wereldwijde voedselvoorraden de komende maanden strakker en strakker zullen worden.

Over de auteur: Michael Snyder is een nationaal-syndicated schrijver, media-persoonlijkheid en politiek activist. Hij is de auteur van vier boeken, waaronder Get Prepared Now, The Beginning Of The End en Living A Life That Really Matters. Zijn artikelen zijn oorspronkelijk gepubliceerd op The Economic Collapse Blog, End Of The American Dream en The Most Important News. Van daaruit worden zijn artikelen opnieuw gepubliceerd op tientallen andere prominente websites. Als u zijn artikelen opnieuw wilt publiceren, kunt u dit gerust doen. Hoe meer mensen deze informatie zien, hoe beter, en we moeten meer mensen wakker maken terwijl er nog tijd over is.

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk