Emotionele stress veroorzaakt kanker en leidt tot eerdere sterfgevallen


Bron artikel Dr. Mark Sircus: Emotional Stress Causes Cancer and Leads to Earlier Deaths
Door Dr. Mark Sircus: 21-06-2019

Er zijn nogal wat onderzoekers en artsen die vinden dat kanker begint met stress en emotionele schokken. Voor cellen maakt het niet uit waar de stress vandaan komt. Intensieve traumatische gebeurtenissen kunnen het immuunsysteem gemakkelijk verzwakken, waardoor het vatbaarder wordt voor infecties en zelfs kanker. In veel gevallen van ernstige ziekte is een kernprobleem verbergen of is er een onopgelost conflict dat zich steeds weer herhaalt in het leven van een persoon. (Cellulaire stress is het gevolg van toxines, bestraling en voedingstekorten.)

Dr. Nalini Chilkov schrijft: “Het risico op kanker neemt toe wanneer het immuunsysteem wordt aangetast door stress, verlies van slaap, depressie, onvermogen om te eten en slechte voeding. Wanneer een vrouw wordt getraumatiseerd door seksueel geweld en seksuele mishandeling, vooral als het werd gepleegd door iemand die zij vertrouwde, zoals haar partner of een familielid, zal haar immuunsysteem worden aangetast en zal haar risico op vele ziekten, waaronder kanker, toenemen. “

Ziekte wordt vaak veroorzaakt door een shockervaring zoals verkrachting, oorlogstrauma of de plotselinge dood van een geliefde. Dergelijke schokken treden niet alleen op in de psyche, maar gelijktijdig in de hersenen en op het orgaan niveau. Lichamelijke symptomen worden beïnvloed door psychologische factoren. Psychosomatische geneeskunde gaat over stress en emotioneel trauma, net als psychologen. Stress is een maat voor storingen tussen verschillende niveaus van ons wezen. Emoties en mentale stoornissen beïnvloeden verschillende delen van de hersenen, die gecommuniceerd worden met overeenkomstige organen in het lichaam.

Wanneer het lichaam onder stress is, geeft het hormonen vrij – zoals adrenaline en cortisol die de onderdrukking van ons immuunsysteem veroorzaken. Stress veroorzaakt grootschalige schade aan onze fysiologie en komt zelfs neer op het afdwingen van activering van bepaalde genen en deactivering van andere, wat leidt tot veranderingen die de groei van kanker beïnvloeden. Het stresshormoon cortisol kan de genetica van het lichaam veranderen en het vermogen van tumor onderdrukkende genen om hun werk te doen verstoren. Stress voedt het vuur van ontstekingen, tumorgroei en metastasen.

Het is dus geen verrassing om een studie in de Journal of Psychosocial Oncology-rapporten te lezen dat vrouwen die hulp krijgen bij pijn en emotionele problemen minder last hebben van angst, vermoeidheid en depressie. Een studie gepubliceerd in het Journal of Personality laat zien dat vrouwen met borstkanker die hun woede, angst, verdriet en affectie in een groepssituatie uiten langer leven dan vrouwen die deze emoties onderdrukken.

Emoties zijn van belang in de geneeskunde. Een grootschalige studie onder ongeveer 2.000 mannelijke medewerkers van middelbare leeftijd van de Western Electric Company meldde dat degenen die depressiever waren 2,3 keer zoveel kans hadden om te sterven aan kanker in de volgende 17 jaar dan hun niet-depressieve tegenhangers.

Zo horen we Lothar Hirneise, een onorodoxe genezer die kankerpatiënten vertelt: “Dan vertel ik hen dat er een van twee dingen zal gebeuren: of je gaat binnenkort sterven of je zult in leven blijven. Als je binnenkort doodgaat, ben je nu beter af met veel plezier, toch? Als je niet gaat sterven, kun je nu ook nog meer lol hebben, want er is niets beters voor je immuunsysteem. Het klinkt gek, maar ik heb veel plezier met mensen die naar me toekomen. “En in de stresswereld van vandaag is dit logisch.

“Een goede nachtrust krijgen is vrij eenvoudig, als je jezelf toestaat om het te doen. Het grote probleem voor kankerpatiënten is dat ze te veel op zichzelf nemen en niet genoeg tijd geven om hun lichaam te helpen omgaan met de ziekte. Bezorgd over het belasten van hun families en het vervullen van hun gebruikelijke verplichtingen “, zegt Dr. David Spiegle.

Een eenvoudige manier om je autonome zenuwstelsel te ontspannen en te resetten, is door meerdere keren per dag bewust te ademen. De manier waarop je ademt – snel of langzaam, ondiep of diep – stuurt berichten naar je lichaam die van invloed zijn op je humeur, stressniveau, bloeddruk, immuunfunctie, het zal zelfs veranderen hoe je hart klopt. Een goede techniek om de basisparameters van uw lichaam te verbeteren, is de Buteyko ademhalingsmethode om stress en angst te verlichten. Dat is om in te ademen voor de telling van 4, de adem in te houden voor de telling van 7 en uit te ademen door de mond voor een telling van 8. Doe dat nu voordat je verder gaat voor de volgende alinea communiceert de brute toestand veel te veel mensen worden geconfronteerd in het moderne leven.

Micheal Snyder schrijft over de huidige stand van zaken en zegt: “Volgens een schokkend nieuw rapport van het Commonwealth Fund is het zelfmoordcijfer in de Verenigde Staten het hoogste dat ooit eerder is geweest. Helaas kan hetzelfde worden gezegd over de sterftecijfers als gevolg van overdoses en alcohol. Alle drie de sterftecijfers liggen op een recordniveau ooit, en toch is onze samenleving op dit moment nog redelijk stabiel. Dus als we nu zoveel “dood uit wanhoop” zien, hoe ziet het er dan in de toekomst uit dat onze samenleving echt begint af te brokkelen?

Tegenwoordig hebben Amerikanen letterlijk duizenden verschillende manieren om zichzelf te vermaken, en toch zijn we nooit ongelukkiger geweest. Een op de zes Amerikanen neemt psychiatrische medicijnen, we hebben momenteel te maken met ‘de ergste drugscrisis in de Amerikaanse geschiedenis’ en mensen doden zichzelf in recordaantallen. Niemand houdt ervan om te horen dat het een mislukking is, maar het lijkt er zeker op dat onze natie al heel lang op een extreem zelfvernietigend pad is. “

De gevoelens van het hart

Voordat je doorgaat met lezen, probeer je hart te openen om te voelen wat Snyder beschrijft. Open je hart totdat er enkele tranen beginnen te stromen als je in contact komt met je kwetsbaarheid die al de kwetsbaarheden van deze mensen kan raken. Niets maakt ons kwetsbaarder dan kanker, maar zoals Dr. Brené Brown hieronder deelt, kan iemand die kwetsbaarheid veranderen in een troef die kan helpen bij onze kankerbehandelingen.

In meer dan een decennium van onderzoek heeft schrijver Dr. Brown vastgesteld dat kwetsbaarheid geen zwakte is – sterker nog, het kan onze grootste kracht zijn. Maar in plaats van onszelf kwetsbaar te laten voelen, zegt Brown dat veel mensen emotionele schilden opzetten om zichzelf te beschermen. Kwetsbaarheid geeft ons toegang tot onze ware kracht, maar dat verandert niets aan het paradigma waar de meeste mensen in leven, wat de grote angst is die mensen hebben over kwetsbaar zijn. De angst voor kwetsbaarheid is aantoonbaar een van de meest voorkomende angsten voor iedereen. De meeste mensen zijn bang om sterk te zijn, bang om kwetsbaar te zijn, en regeringen, psychopaten en oncologen houden hiervan.

Onlangs sprak ik in een online consult met een kankerpatiënt. Hij had testische kanker en onlangs een operatie ondergaan. Ik had het gevoel tijdens zijn eerste consult dat ik in de tweede medicatie zou vergeten en naar hem zou luisteren zoals een psycholoog dat zou doen. Dus ik ben zowel een kleuren- als communicatiepsycholoog en vele jaren geleden deed ik online therapie. Ik stelde veel vragen om zijn levensverhaal te krijgen en aan het einde vroeg ik hem of hij ooit had gehuild. Hij zei nee. Zijn hart was gesloten en daarom beveel ik mijn HeartHeath-cursus aan, die bemiddeling biedt met als doel het hart te openen. Ik definieer het hart toevallig als de kwetsbaarheid van het zijn. (De online cursus HeartHealth is gratis.) Speciale opmerking: ik schrijf dit boek over kanker op een andere manier dan mijn vorige boeken. Het is de bedoeling dat het ook fungeert als een doorlopend overleg, niet alleen een tekst vol informatie.

Chronische stress komt vaker voor dan de meeste mensen beseffen, wat betekent dat het een van de dominante redenen is waarom veel mensen kanker krijgen. Bijna iedereen vandaag in de moderne samenleving denkt te veel en voelt te weinig en dit is een grote stress op zichzelf. Het openen van het hart, openstaan ​​voor iemands kwetsbaarheid en de tranen van het smeltende hart is een van de sterkste medicijnen die we kunnen toepassen in ons kankerprotocol.

In het hoofd zitten leidt tot chronische emotionele stress, die het lichaam van vitale energie berooft, de immuunfunctie onderdrukt en hormonale systemen verstoort. Het cumulatieve resultaat kan verwoestend zijn: verhoogde bloeddruk, verhoogde bloedstolling, gecompromitteerde spijsverteringsfunctie, verhoogde bloedsuikerspiegel, chronische slaapstoornissen, gewichtstoename en vooral onderdrukte immuunfunctie zijn allemaal bepalend voor kanker en andere ziekten.

Vrouwen met vergevorderde borstkanker die abnormale dagspiegels van cortisol hebben, een hormoon dat vrijkomt als reactie op stress, lopen significant eerder dood dan patiënten met normale niveaus van het hormoon, meldden Stanford University in 2000. De onderzoekers vonden ook dat vrouwen met deze abnormale cortisolspiegels hadden minder immuunsysteemcellen die bekend staan ​​als natural killer-cellen, en deze verminderde immuniteit was geassocieerd met hogere mortaliteit. Dr. David Spiegel, MD, Stanford hoogleraar psychiatrie en gedragswetenschappen zei: “We hebben geconstateerd dat patiënten met abnormale cortisol patronen aanzienlijk eerder zijn overleden.”

Dr. Spiegel zegt dat slaapproblemen de balans beïnvloeden van twee belangrijke hormonen die kankercellen beïnvloeden. Een ervan is cortisol, dat helpt bij het reguleren van de activiteit van het immuunsysteem – inclusief de vrijlating van bepaalde “natural killer” -cellen die het lichaam helpen kanker te bestrijden. Het andere hormoon dat door slaap wordt beïnvloed, is melatonine. Geproduceerd door de hersenen tijdens de slaap, kan melatonine antioxiderende eigenschappen hebben die helpen schade aan cellen te voorkomen.

Spiegel vervolgt: “Ik denk dat een van de problemen die deze kankerpatiënten kunnen hebben, is dat hun immuunsysteem overgereguleerd is. Cortisol onderdrukt de immuunfunctie en kan het vermogen van het immuunsysteem om de verspreiding van kanker tegen te gaan belemmeren. “

We zijn ons normaal gesproken niet bewust van hoeveel stress we hebben

De overgrote meerderheid van de mensen leeft constant in een staat van permanente stress zonder na te denken, zonder het zelfs direct te voelen, dus ze hebben geen idee welke gevaren hun stress bedreigt. We zijn ons meestal niet bewust van onze stress, maar zeker, die pijnen die we voelen verstoren ons bewustzijn. Vaak achtervolgen onze pijnen ons zelfs in onze slaap, ongeacht hoeveel supplementen of artsenpillen we nemen, maar het laatste wat we gewoonlijk doen, is onze lichamelijke pijn rechtstreeks relateren aan de stress die we ondervinden.

Een van de redenen waarom mensen doodgaan of aan hartaanvallen en beroertes lijden, is de moeilijkheid die mensen hebben om zich bewust te zijn van hun eigen interne stressniveaus. Het is de reden waarom een ​​beroerte en hartaanvallen zo plotseling en onverwacht gebeuren. Het is ook waarom hypertensie onzichtbaar is.

De meest voorkomende oorzaak van PTSS bij vrouwen is seksueel trauma. Rapporten schatten dat 15% -38% van de vrouwen seksueel misbruik in de kindertijd ervaart, 13% tot 20% ervaring heeft met verkrachting door volwassenen en ten minste 20% ondervindt mishandeling. Seksueel en lichamelijk misbruik bij vrouwen, zowel bij kinderen als bij volwassenen, kan leiden tot posttraumatische stressstoornis PTSS en andere psychologische en psychiatrische stoornissen.

Mensen met veel stress hebben minder natuurlijke killercellen, immuunsysteemcellen die spontaan abnormale cellen in hun omgeving doden, waaronder tumorcellen en geïnfecteerde cellen. We weten ook dat de killer cellen van mensen onder stress ook minder actief zijn. Studies hebben aangetoond dat de afwezigheid van natuurlijke killer cellen gerelateerd is aan de progressie van borstkanker.

Diagnose en behandeling van stress

Hartslagvariatie geeft de tijdsverschillen weer tussen opeenvolgende hartslagen (ook bekend als het beat-to-beat-interval). Metingen hiervan geven ons een wetenschappelijke meting van onze stress. De VedaPulse is misschien de beste machine voor dit doel, maar nu geven sommige horloges en de Oura-ring uitlezingen over hoe harten kloppen. Metingen van de hartslag zijn sterk gecorreleerd, niet alleen aan stress, maar ook aan morbiditeit door verschillende ziekten.

De lijst met dingen die ik gebruik en aanraad voor stress is lang, maar bovenaan de lijst staat de ademhalingscursus, het gebruik van magnesiumolie speciaal voor massage en warm baden, yoga en de BioMat (noot infrarood), die niet alleen fantastisch aanvoelt, vooral als je onder stress staat. Maar vanwege de diepere penetratie van FIR-energie zullen mensen een vermindering van cortisolgehaltes tot 78% zien. Het is belangrijk om te weten dat studies aantonen dat magnesium in combinatie met B6 een daling van 44,9% van de waargenomen stress rapporteerde en dat de groep met alleen magnesium een ​​afname van 42,4% met een meer significante impact vertoonde met ernstige en / of extreem ernstige stress.

Ga in een warm magnesiumbad en voel de spanningen wegtrekken van je lichaam en ziel. Krijg een magnesiummassage die het eenvoudigweg helpt om het hoofd te bieden aan stress. Vertraag je ademhaling en je leven ook als dat mogelijk is. Natuurlijk zijn yoga en meditatie gemakkelijk aan te bevelen, net als ondersteunende groepen of individuele therapie met iemand die is afgestemd op de uitdagingen waarmee kankerpatiënten worden geconfronteerd. Medische marihuana helpt ook veel mensen omgaan met hun stress en veroorzaakt geen kanker zoals alcohol.

[1]              J Psychosoc Oncol. 2005;23(2-3):137-57. Examining the influence of coping with pain on depression, anxiety, and fatigue among women with breast cancer.

[2]          http://news.stanford.edu/news/2000/june28/breast-628.html


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk