Voedingsoorzaken van kanker


Bron artikel Dr. Sircus: Nutritional Causes of Cancer

Het is nog steeds moeilijk voor velen van ons om te geloven dat ziekte en voeding nauw met elkaar verbonden zijn. Een belangrijke reden is dat onze voedselvoorziening besmet is geraakt met antibiotica, pesticiden, herbiciden, fungiciden, veel omgevingsvergiften en zware metalen, waaronder neurotoxisch kwik. Voedingsmiddelen zoals melk bevatten tegenwoordig radioactief jodium omdat Fukushima tijdens het opblazen een enorme hoeveelheid radioactief jodium heeft uitgeworpen, iets waar ze niet graag over praten, omdat het er nog een miljoen jaar zal zijn. Het kwam in het gras dat koeien eten, dus wanneer we onze melk drinken, komt het in onze schildklier terecht, vooral als we jodiumtekort hebben, wat de meeste mensen tegenwoordig hebben.

Ultra-verwerkte voedingsmiddelen zijn herhaaldelijk gekoppeld aan ongunstige gezondheidsresultaten. Twee nieuwe onderzoeken uit Frankrijk [1] en Spanje [2], beide gepubliceerd in het British Medical Journal, tonen aan dat het nuttigen van handige junkfood is gekoppeld aan een verhoogde hartaandoening en vroege dood. Junkfood zorgt voor voedingsstress, een belangrijke oorzaak van kanker.

Onderzoekers ontdekten dat degenen die meer dan vier porties per dag aan ultra bewerkt voedsel consumeerden, 62% meer risico hadden op vroege sterfte. Elke extra portie van ultra-verwerkt voedsel, na vier porties, verhoogde sterftecijfers met 18%. Dus hoe meer junkfood je eet, hoe groter de kans dat je kanker krijgt en eraan sterft.

Een slecht dieet is wereldwijd geassocieerd met 1 op 5 sterfgevallen, volgens een nieuwe, grote studie. Dat is gelijk aan 11 miljoen doden per jaar, waardoor ongezonde eetgewoonten verantwoordelijk zijn voor meer sterfgevallen dan tabak en hoge bloeddruk.

De sterkte van het aanpassingsvermogen van de cellen houdt rechtstreeks verband met nutritionele toereikendheid en juiste cellulaire ademhaling die toxines en afvalstoffen via de celwand verwijdert. Dr. Joel D. Wallach zegt: “Ons immuunsysteem vereist alle 90 voedingsstoffen (60 mineralen, 16 vitaminen, 12 essentiële aminozuren en twee essentiële vetzuren) om zichzelf te onderhouden en te herstellen om ons tegen infectieziekten te beschermen.”

Onderzoekers van Huntsman Cancer Institute in Utah waren een van de eersten die ontdekten dat suiker tumoren “voedt”. Volgens het onderzoek van het Credit Suisse Research Institute in 2013, ‘Sugar: Consumption at Crossroads’, gaat maar liefst 40 procent van de Amerikaanse gezondheidszorguitgaven naar ziekten die direct verband houden met overconsumptie van suiker. Het feit dat suiker en zwaarlijvigheid samenhangen met een verhoogd risico op kanker wordt nu algemeen erkend, maar oncologen praten nog steeds niet over een dieet voor hun patiënten.

Bijna tweederde van de aan obesitas gerelateerde kankers, waaronder colon-, rectum-, eierstok- en baarmoederkanker, komen voor in Noord-Amerika en Europa. Een meer recent Brits rapport schat dat obesitas kan resulteren in een extra 670.000 gevallen van kanker in het Verenigd Koninkrijk alleen al in de komende 20 jaar.

Volgens een rapport over de wereldwijde kankerbelasting, gepubliceerd in 2014, is obesitas verantwoordelijk voor naar schatting 500.000 gevallen van kanker wereldwijd elk jaar. Suiker veroorzaakt ontstekingen en kanker is een ontsteking. Suiker en ontsteking leiden tot zuurstofarme omstandigheden. Matige koolhydraatbeperking kan markers van chronische ontsteking verminderen.

Volgens onderzoekers van de universiteit van Californië, San Francisco, vormt suiker een gezondheidsrisico en draagt ​​het jaarlijks bij aan ongeveer 35 miljoen doden. De toxiciteit is zo hoog dat het nu als een potentieel giftige stof als alcohol en tabak moet worden beschouwd. Het verband met het begin van diabetes is zodanig dat punitieve voorschriften, zoals een belasting op alle voedingsmiddelen en dranken die “toegevoegde” suiker bevatten, nu gerechtvaardigd zijn door onderzoekers. Ze raden ook aan de verkoop in of nabij scholen te verbieden, evenals leeftijdsgrenzen te stellen aan de verkoop van dergelijke producten.

Suiker maakt van het lichaam een geschikte voedingsbodem voor virussen, bacteriën, schimmels en kanker. Suiker speelt een belangrijke rol in de zwaarlijvigheid crisis van de natie en iedereen weet dat obesitas de incidentie van kanker verhoogt. Hoe meer suiker we verbruiken om onze oxidatieve stress en ontsteking te vergroten.

We kunnen ziekten voorkomen door goed te eten en ziekten te behandelen met geconcentreerde voedingsstoffen, biologische voeding, ketogene diëten voor kankerpatiënten en zelfs door vasten. Dr. Dominic D’Agostino, een onderzoeker aan de University of South Florida Morsani College of Medicine, zei: “kanker is uitgehongerd” door het eten van een dieet dat beperkt is in koolhydraten maar hoog is in bepaalde vetten. Kanker houdt van suiker, dus geen suiker eten bij mensen met kanker.

Minerale tekorten

Mineralen zijn de bouwstenen van ons lichaam. Ze zijn nodig voor de lichaamsstructuur, vochtbalans, eiwitstructuren en om hormonen te produceren. Ze zijn een sleutel voor de gezondheid van elk lichaamssysteem en elke functie. Ze fungeren als co-factoren, katalysatoren of remmers van alle enzymen in het lichaam.

Mineralen helpen bij alledaagse lichaamsprocessen, verminderen het risico op bepaalde vormen van kanker, versterken spieren en weefsels en helpen organen en weefsels te ontwikkelen en voorkomen dat ze verslechteren. Zonder mineralen zouden we niet kunnen overleven.

Ernstige tekorten aan mineralen zijn direct geassocieerd met een hogere incidentie van kanker, dus het is logisch, ongeacht de behandeling van kanker, om geconcentreerde vormen van mineralen te gebruiken.

Witte suiker, evenals andere witte voedingsmiddelen zoals witte rijst, brood, zout en pasta creëren magnesiumtekorten, wat een chronische ontsteking in het lichaam veroorzaakt. Magnesium en andere tekortkomingen in mineralen verminderen de weerstand van het immuunsysteem, voorkomen dat cellen ontgiften – en helpen het lichaam langzaam in kanker te verdwijnen.

Het is bekend door de wetenschap dat slechts een klein beetje selenium per dag de dood van kanker weghoudt en jodium is essentieel als men niet wil vervallen aan schildklier-, borst-, eierstok- en prostaatkanker.

Selenium is de basis voor de behandeling van kanker

De wetenschap weet dat mensen die in gebieden met seleniumrijke of magnesiumrijke bodems wonen, veel minder kans hebben om kanker te krijgen. In de lage seleenclassificatie stierven drie keer zoveel mensen aan kanker als in de klasse van hoog-selenium. Een belangrijke studie vond de incidentie en mortaliteit van kanker 42% tot 52% lager (respectievelijk) wanneer selenium werd aangevuld. Mensen die selenium hadden gebruikt hadden 63% minder prostaatkankers, 58% minder colorectale kankers, 46% minder longkankers en in totaal 37% weinig soorten kankers. Selenium bleek het risico op longkanker in grotere mate te verminderen dan stoppen met roken.

Magnesium is de basis voor de behandeling van kanker

Verschillende studies hebben een verhoogde kankersnelheid aangetoond in regio’s met een laag magnesiumgehalte in de bodem en ook in het drinkwater. In Egypte was het kankercijfer slechts ongeveer 10% van dat in Europa en Amerika. In de landelijke fellah was het praktisch onbestaand. Het belangrijkste verschil was een extreem hoge magnesiuminname van 2,5-3 g in deze kankervrije populaties, tien keer meer dan in de meeste westerse landen.

Koffie

Een beoordeling in 2017 van 201 koffieonderzoeken en 17 klinische proeven, gepubliceerd in The BMJ, vond dat koffie werd geassocieerd met een lager risico op verschillende soorten kanker, waaronder prostaat-, endometrium-, huid- en leverkanker, evenals type 2 diabetes, galstenen en jicht. “Daarbovenop ontdekten de onderzoekers positieve effecten op de gezondheid van de hersenen: koffieconsumptie was gekoppeld aan een lager risico op de ziekte van Parkinson, depressie en de ziekte van Alzheimer.

Dit is echter een goed moment om te zeggen dat wat de studies ook zeggen over dit voedsel of dat het het risico op kanker verlaagt, de kankercijfers de afgelopen decennia explosief zijn gestegen, ongeacht hoeveel mensen koffie drinken. Nederigheid is niet te vinden in aantallen, medische wetenschap of medische praktijk. Daarom moeten we alles nemen en samenstellen om het beste beeld te ontwikkelen dat we kunnen hebben voor onze gezondheid en voor onze kinderen.

Alcohol

Volgens gegevens die in 2002 in het British Journal of Cancer zijn gepubliceerd, is 4% van alle borstkankers in het Verenigd Koninkrijk – ongeveer 44.000 gevallen per jaar – te wijten aan alcoholgebruik.

Super-voedingsmiddelen

Vele eeuwen geleden zei Hippocrates – Father of Western Medicine: “Laat je voedsel je medicijn zijn en laat je medicijnen je voedsel zijn.”

Geconcentreerde superfoods en geconcentreerde mineralen geven ons een manier om te oefenen wat Hippocrates zei. Spirulina, chlorella, tarwe en gerstegrassap, spruitjes, hennepzaad proteïnen of een van de vele combinatie superfoods zoals Rejuvenate leveren voldoende voeding om als een medicijn te worden beschouwd. Het geheim zit laag in de voedselketen.

De zon eten

Dr. Joan Lappe en haar collega’s keken prospectief naar meer dan 400 postmenopauzale vrouwen gedurende een periode van vier jaar. Vrouwen in de onderzoeksgroep kregen dagelijks 1100 IE vitamine D en 1000 mg calcium. De controlegroep heeft dit niet ontvangen. Resultaten: vrouwen die vitamine D namen en calcium slikten zagen hun kankerpercentage met 60% dalen. De auteurs stelden vast dat het relatieve risico op kanker met 35% afnam voor elke toename van het vitamine D-bloedpeil in de 10 ng / ml.

Wanneer er geen wolken zijn die de zonsopgang blokkeren, eet ik letterlijk elke ochtend de zon met het oude zonnestraaltje. Ongeveer vijf minuten staar ik recht in de zon en ontrafel mijn gedachten van alle gedachten.

Men moet niet bang zijn voor de zon, maar bang zijn voor dermatologen die iemand leren zichzelf te bedekken met giftige zonnebrandmiddelen.

Onlangs heeft de medische wetenschap aangetoond dat inderdaad de chemicaliën het bloed binnendringen. Wanneer we bij de tiende oorzaak van kanker komen, artsen, is ons eerste voorbeeld dat artsen ons vertellen om buiten de zon te blijven of wanneer we erop uit zijn om onze huid te bedekken en zo onze vitamine D-bloedwaarden te verlagen.

Conclusie

Het geheim van het herstel van alle ziekten wordt gevonden in genezing door het voldoen aan voedingswetgeving. Er is geen vergelijking tussen het gebruik van medicijnen met verwoestende bijwerkingen, zelfs bij een lage dosering, en geconcentreerde natuurlijke voedingsstoffen, die kunnen worden gebruikt bij uitzonderlijk hoge doseringen. Voeding is het dienen van het leven, terwijl geneesmiddelen mitochondriale vergiften zijn.

Dat gezegd hebbende, merk op dat hoewel voedsel medicinaal is, het buitengewoon moeilijk is om zichzelf uit kanker te eten (Gerson-methode) of helemaal kanker te voorkomen met het voedsel dat men eet, hoewel het natuurlijk mogelijk is.

Het juiste voedsel zal een lange weg gaan, maar in het licht van omgevingsvergiften en emotionele stress en trauma hebben we veel extra hulp nodig.

Vele malen heb ik perfecte eters ontmoet die niet perfect waren in hun bewustzijn en dus aan allerlei verschillende stoornissen leden. Voedsel helpt ons zo ver om kanker te helpen bestrijden of voorkomen. Wanneer we echter zuurstof als voedsel en waterstof als voedsel beschouwen, kunnen we zien hoe deze ‘geneesmiddelen’ die voedsel in gasvorm zijn, zeer nuttig kunnen zijn bij de behandeling van kanker. (Zie lage zuurstof als een oorzaak van kanker.)

[1] Ultra-processed food intake and risk of cardiovascular disease: prospective cohort study (NutriNet-Santé) BMJ 2019; 365 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.l1451(Published 29 May 2019)

[2] Association between consumption of ultra-processed foods and all cause mortality: SUN prospective cohort study. BMJ 2019; 365 doi: https://doi.org/10.1136/bmj.l1949 (Published 29 May 2019)


Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk