Wat zijn de 10 basisoorzaken van kanker?


Bron artikel Dr Sircus: What are the 10 Basic Causes of Cancers?
Door: Dr. Sircus | June 17, 2019

De waarheid is dat er geen enkele oorzaak van kanker is. Er is een veelheid aan oorzaken die tegelijkertijd door de jaren heen werken en die leidt tot de kanker van elke persoon. Dat betekent dat er geen enkele demon is waar we onze kanker de schuld van kunnen geven. Als je door de onderstaande lijst met oorzaken gaat, probeer dan te kiezen wat volgens jou het principe in je geval veroorzaakt.

In plaats van te vragen welke chemotherapeut moet worden gebruikt, is het verstandig om te achterhalen waarom iemands kanker is opgetreden. Er zijn veel vormen van kanker, meer dan honderd tellen uiteindelijk maar slechts 10 basisoorzaken. In plaats van geobsedeerd te zijn met het soort kanker dat we hebben en wat reguliere oncologen denken dat we moeten doen, onderzoeken we de basisoorzaken. Dit boek suggereert dat het antwoord het best te vinden is door terug te keren naar de grondbeginselen, terug te keren naar de basisoorzaken en kanker op dat niveau te behandelen. Behandelen op het niveau van oorzaak geeft ons de beste kans om onze kanker te elimineren.

Voordat we goed kijken naar de belangrijkste oorzaken, vertelt een overzicht ons dat kanker gepaard gaat met ontstekingen, zure pH, lage zuurstofcondities gepaard met lage CO2-niveaus, lagere kerntemperatuur van het lichaam, evenals voedingstekorten en hoge niveaus van weefsel- en cellulaire toxiciteit met zware metalen en Chemicaliën. Al deze factoren hebben natuurlijk effect op het nucleaire niveau dat de DNA-code aantast waardoor de cellen normaal blijven functioneren.

Zelden is het dat een ‘perfect’ normaal lichaam in een kankergezwel valt vanwege een storing in het DNA. Dat alleen kan ons hoop geven, omdat de uiterlijke omstandigheden kunnen worden veranderd, tenzij men zijn toevlucht neemt tot straling die diep in de harten van onze cellen dringt. Het bestralen van de kern van onze cellen veroorzaakt genetische defecten en dus kanker. Vandaag de dag, met kosmische straling die dramatisch toeneemt, kunnen zelfs degenen die vaak op grote hoogten vliegen worden aangetast, dus het is tijd om het bewustzijn te vergroten, zodat we defensieve maatregelen kunnen nemen.

Gegeven voldoende tijd zal kanker zich ontwikkelen wanneer er een proliferatie van beschadigde cellen is. Wanneer cellen worden beschadigd, wanneer hun celwand permeabiliteit verandert, wanneer toxines en vrije radicalen zich opbouwen, wanneer de mitochondriën functionaliteit verliezen in termen van energie-ATP-productie, wanneer de pH sterk verschuift naar het zure, en wanneer essentiële voedingsstoffen ontbreken, zullen cellen uiteindelijk, of soms vrij snel, verdwijnen in een kankergezwel.

We kunnen zien dat wanneer een persoon kanker heeft ze letterlijk van binnen wegrotten en sterven aan het verlies van functie, het verzamelen van besmettelijke krachten en het verliezen van kracht van ondervoeding als de kankercellen ons ‘huis waarin we leven’ van binnen uit opeten.

Volgens de Mayo Clinic verwijst kanker naar een van een groot aantal ziekten die worden gekenmerkt door de ontwikkeling van abnormale cellen die oncontroleerbaar zijn en het vermogen hebben om normaal lichaamsweefsel te infiltreren en te vernietigen. Het is belangrijk om te weten dat gisten en schimmels ook abnormale cellen zijn die zich ongecontroleerd delen en het vermogen hebben om normaal lichaamsweefsel te infiltreren en te vernietigen.

Speciale opmerking: In de volgende twee weken zal ik elke dag een van de belangrijkste oorzaken van kanker publiceren. Deze materialen zullen worden samengebracht in een van de eerste hoofdstukken van mijn aanstaande boek Conquering Cancer. Hoewel de titel een agressieve benadering van kankerbehandeling suggereert, onthoud dan dat we ook met liefde kunnen overwinnen, wat zeker nodig is bij het aanpakken van stress en emotionele oorzaken van kanker.

  1. Voedingsstress (tekorten)
  2. Stress en emotionele oorzaken van kanker
  3. Toxinen
  4. Fysieke stress en gebrek aan lichaamsbeweging
  5. Vrije radicalen, oxidatieve stress
  6. Ontsteking
  7. Lage zuurstof- en mitochondriale disfunctie
  8. Straling
  9. Infecties
  10. Iatrogene (door medisch ingrijpen) veroorzaken van kanker

Dr. Mark Sircus AC., OMD, DM (P)

Director International Medical Veritas Association
Doctor of Oriental and Pastoral Medicine