Net toen je dacht dat Surveillance Tech geen extra Orwelliaans snufjes meer kon krijgen …


Bron artikel ‘the Organic Prepper’: Just When You Thought Surveillance Tech Couldn’t Get Any More Orwellian…
Door: Graywolf

smartphone spionage

Een van mijn favoriete tv-programma’s was Person of Interest. In die show werd een geniale programmeur ingehuurd door de overheid om een ​​kunstmatige intelligentie (AI) -computer te ontwikkelen om communicatiefeeds aan te boren en te analyseren en activiteiten te voorspellen die een bedreiging kunnen vormen. Helaas, zoals je je kunt voorstellen, liepen de zaken uit de hand; het systeem dat was ontworpen om de maatschappij ten goede te komen, was niet altijd gunstig voor de burgers.

Hoe amusant het is om escapistische fictie als deze te bekijken, het is niet zo leuk als je je realiseert dat het geen fictie meer is. China heeft al de infrastructuur ontwikkeld om hun burgers te omhullen in dit beschermende surveillance netwerk en is begonnen met die glibberige helling van het gebruik van AI om niet alleen activiteiten te vangen die door de overheid als ongewenst worden beschouwd – het begint actie te ondernemen tegen de geobserveerden.

In de stad Shenzhen (en waarschijnlijk ook anderen), wordt wanneer een dader via videobewaking wordt geobserveerd, zullen ze je publiekelijk vernederen door je gezicht te laten zien op schermen in de stad. Dat is al erg genoeg, maar ze gaan een stap verder. Degenen die geïdentificeerd worden, laten hun mobiele telefoon ‘pingen’ en krijgen een onmiddellijke boete.

Trouwens, Intellifusion, het bedrijf achter het AI-systeem, is in gesprek met WeChat en Seina Weibo (de equivalenten van Facebook en Twitter).

De bewakingsstaat breidt zich uit en zelfs kinderen zijn niet vrijgesteld.

Misschien denkt u dat er een soort check-and-balance-systeem moet zijn ingebouwd om ervoor te zorgen dat kinderen worden beschermd, zodat ze niet dezelfde gevolgen hebben als een volwassene. Je zou ongelijk hebben.

Zoals je je kunt voorstellen, heeft dit uitje van een kind op zo’n openbare manier woede gewekt. In plaats van terug te komen op hun standpunt, is de politie verdubbeld en heeft verklaard dat niemand boven de wet staat en zijn draconische reactie. Natuurlijk hebben ze dat. Ik weet dat als ik wilde beginnen met het wieden van verborgen onverlaten, ik precies dit scenario zou opzetten. Raad eens wat er gaat gebeuren met degenen die hun ontevredenheid uiten.

Je denkt misschien dat dit allemaal niet zo erg is, want het is gewoon toezicht op straat, waar mensen je toch kunnen zien, dus wat is het probleem? Nou, dit is nog maar het begin. Om hard te kunnen optreden tegen kinderen die op goksites op hun computer spelen, beginnen bedrijven nu gezichtsherkenning in te stellen met behulp van de webcam van de gebruiker. Natuurlijk mogen kinderen niet gokken, maar niet lang, totdat deze video-behoefte aan video zich uitbreidt naar normale, alledaagse websites zoals sociale media? Hoe lang duurt het voordat ze je overtuigen, het is veel handiger is om alleen camera’s te gebruiken die je bij je thuis hebt geïnstalleerd om kinderen te beschermen, om toegang te krijgen tot wat je nodig hebt en om je sociale krediet te verhogen door je goede daden te bekijken thuis op hetzelfde moment?

Surveillance systemen zijn verraderlijk en vinden hun weg naar onze huizen.

Als u een van die ‘zorgvuldige’ types bent die dergelijke onzin in uw huis niet zouden toestaan, zijn Huwawei en andere zeer grote fabrikanten van elektronica in China en over de hele wereld grote leveranciers geworden van de Chinese veiligheidsdiensten. Het enige dat ze hoeven te doen, is surveillance systemen te ontwikkelen die ons leven tegelijkertijd helpen verbeteren, dus wij betalen het privilege. Systemen zoals Ulo kijken niet alleen naar uw huis, maar ook naar uw familie. Kun je andere bewakingssystemen bedenken die we nu zeer genadig in onze huizen hebben uitgenodigd? (zelf)

Wat is begonnen is de ontmanteling van een eerlijk proces en de systematische uitbreiding van systemen die kunnen worden gebruikt voor het delven van onze gegevens. Niet alleen wordt elke actie geobserveerd, alles wat het programma beslist, is afwijkend of niet nuttig, kan nu worden gestraft zonder enige tussenkomst of wettelijke bescherming – en niemand is veilig.

Nu, hoogstwaarschijnlijk, lees je dit vanuit een land buiten China, dus waarom interesseert het je? De AI in het fictieve tv-programma in de VS, Person of Interest kan nooit een realiteit worden, toch? Systemen in de Verenigde Staten hebben nu een tijd lang automatisch kentekenplaten kunnen scannen en de politie kunnen waarschuwen voor gestolen voertuigen. Camera’s zijn nu vrijwel op elke kruising in elke stad in het land en langs de snelwegen. De infrastructuur om dit soort surveillance-status te starten is al aanwezig. Het enige dat nodig zou zijn, is om op de een of andere manier gebruik te maken van dit systeem met een AI om menselijk gedrag waar te nemen en misschien zelfs te oordelen en te jureren zoals wat er in China gebeurt. Helaas wordt dit ook een realiteit.

Sommige bewakingssystemen kunnen verborgen wapens detecteren en autoriteiten waarschuwen.

Een bedrijf genaamd ZeroEyes heeft een systeem ontwikkeld dat de aanwezigheid van zelfs verborgen wapens kan detecteren en alarmeren, wat resulteert in een visuele pat-down waarvoor alleen een camera in de kamer nodig is. Natuurlijk, als dit wordt gebruikt om een ​​faciliteit te beschermen die je laat weten dat deelname een stilzwijgende goedkeuring is, dan is dat één ding. ZeroEyes werkt al met schoolsystemen en werkt aan een deal met de Amerikaanse douane en grenspolitie.

Een ander bedrijf dat deelneemt aan het wapenidentificatiespel heet Athena, maar het heeft dit nog een stap verder gebracht. Hun AI detecteert niet alleen verborgen wapens, het detecteert en waarschuwt ook voor menselijk gedrag. Het leert hoe mensen bewegen en hun gezichtsuitdrukkingen en bepaalt vervolgens wanneer iemand zich vreemd gedraagt ​​en waarschuwt de autoriteiten.

Hoe lang duurt het voordat ze deze AI-systemen aansluiten op camera’s overal in de stad en zelfs in onze huizen? Hoe lang duurt het voordat deze systemen worden gebruikt op manieren waarvan we zeker waren dat ze niet zouden gebeuren? Hoe lang duurt het voordat diegenen met criminele of politieke bedoelingen AI en toezicht beginnen te gebruiken om gedrag af te dwingen en diegenen te straffen die zich niet aan de partijlijn houden?

Wat denk je?

Denk je dat we een punt bereiken waarop bewaking volledig onvermijdelijk is? Zijn er dingen die je doet om te voorkomen dat je bekeken wordt? Deel uw mening in de reacties. Engelstalige reacties

About Graywolf

Graywolf is a former Counterintelligence Agent and US Army combat veteran. His experience as an agent, soldier and government contractor on assignments around the world gives him a unique perspective on the world and how to deal with it. His website is Graywolf Survival.

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk