Gele hesjes acte 31 XXXI, opnieuw olie op het vuur?


Nieuwe olie op het vuur?

De Macron-regering onthult ‘Act II’ van hervormingen na de vernederende EU-verkiezingen en protesten van de Gilets Jaunes nu de 31 ste week ingaande. Vorige week hoorden we cijfers van ‘slechts’ 100.000 deelnemers van de aan de wekelijkse manifestatie. Daar ging men voorbij aan al die mensen die de rotondes bezetten in ploegendienst in regen wijd, koude en zonneschijn, hun private leven ‘even’ op een zijspoor gezet.

Het Frankrijk van Macron wil nu de werkloosheidsuitkeringen voor mensen met hoge inkomens verlagen en moedigt mensen aan om verder te werken dan de pensioengerechtigde leeftijd, twee belangrijke beloften van een nieuw leven ingeblazen hervormingsdrang van president Emmanuel Macron, die probeert de verloren legitimiteit te herstellen na maanden van schadelijke anti-regering-protesten.

Maar is dit herverdeling programma van Macron de sleutel tot het inbinden of stoppen van de protesten?

Wat denk jij?

Je wordt eerst vijf jaar niet erkent met je problemen, komt vervolgens massaal in actie iets wat geen enkele wereldburger is ontgaan. Je wordt getergd, beledigd, verwond, verminkt en soms zelfs gedood.

Daar staan alleen drastische maatregelen tegenover. De allereerste is dat Macron dient af te treden. De nederlaag erkennen, excuses aan bieden en de economie voor de kleine man herstellen. De tweedeling in de Franse bevolking opheffen.

Mijnheer Macron, zie je niet dat uw dagen zijn geteld

Monsieur Macron, vous ne voyez pas que vos jours sont numérotés

De Gilets Jaunes beweging is volgens de media inmiddels al behoorlijk ‘ingedut’, kijk zelf naar de live beelden want de media verzaken elke objectieve berichtgeving. Maar, … wie heeft de reguliere media nog nodig als je verder wilt kijken als je neus lang is, als je zelf — actief — het nieuws verzameld.

De hashtag #GiletsJaunes levert vooralsnog geen enkel bericht op. Van de betogers is klaarblijkelijk niemand geïnteresseerd om een berichtje op Twitter of niemand heeft zijn telefoon bij zich. Geloof jij het dat niemand berichten stuurt met deze hashtag ?

Twitter: XiuXes‏ @XiuXesJun 8More
French priest: ‘Macron, moron!’ “We’re coming to get you,” the crowd sang. “Even if Macron doesn’t want us, we’re here to fight for workers’ honor and for a better world.”

Verkeersbeperkingen in Parijs

Vorige week tijdens act 30 waren er weinig gele hesjes gemobiliseerd behalve in Montpellier, waar een nationale oproep tot mobilisatie was gelanceerd. Daar wendde de demonstratie zich tot de confrontatie tussen de politie en de demonstranten, waarbij ongeveer tien gewonden plaatsvonden tussen de demonstranten en politie. Zestien mensen waren er gearresteerd.

Meer dan 2000 mensen volgens de prefectuur, 5000 volgens de gele vesten, hadden elkaar ontmoet in Montpellier. In totaal waren er 10.300 betogers in heel Frankrijk opgenomen door het Ministerie van Binnenlandse Zaken (19.654 volgens de gele vesten), een lichte stijging ten opzichte van de vorige zaterdag (9.500 demonstranten volgens het interieur). Het politiebureau van Parijs heeft zaterdag opnieuw verkeersbeperkingen gepland, met name in de buurt van de Champs-Elysées.

In Nederland zijn de minieme protest al lang dood gebloeid, petje af voor de Fransen. Chapeau !!

Toulouse, zoals Montpellier?

Dit aangekondigde nieuwe evenement, niet uitgeroepen in de prefectuur, maakt zich ernstig zorgen over de openbare autoriteiten, die bang zijn voor de komst van branding en black-blocks, zoals de gespannen demonstratie die plaatsvond in Montpellier (Hérault), tijdens acte 30.

Noot: Net als in Montpellier zijn ze in `Toulouse bang voor de komst van de gewelddadige Antifa groepen. Wat is het probleem, arresteer dan eens wat van deze mensen inplaats van de Gele Hesjes. Maar de zwarte oproer kraaiers zijn diegene die voor de bruikbare TV beelden en het slechte imago zorgen. — HM

Niet iedereen draagt een geel hesje tijdens de betoging. Zou het zijn dat men met ongeregeldheden snel kan opgaan in het publiek, onherkenbaar voor de ‘orde’ handhavers. “Trots zich politieagent te kunnen noemen !! “

14.00 uur | De eerste politie troepen komen in beeld, een zielig klein groepje, zouden de centen om de vergoedingen van 500 euro per zaterdag per agent op raken, of is de ambitie om elke zaterdag te ‘werken’ op raken?

17.30 uur | De hashtag #GiletsJaunes geeft nog steeds geen enkel actueel bericht op.

17.45 uur | Enkele arrestatie, een gewonde die verzorgt wordt, …

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk

Live stream zo gauw we die gevonden hebben