Veel millennials geven de voorkeur aan natuurlijke geneeskunde: “De meest angstige generatie” krijgt verlichting van CBD-olie

Save as PDF 

Bron artikel NaturalNews: Many millennials prefer natural medicine: “The most anxious generation” is getting anxiety relief from CBD oil
Door: Tracey Watson

Wellicht ten onrechte dragen Millennials vele labels, waaronder ‘de meest nutteloze generatie aller tijden’. Recent onderzoek kan echter verklaren waarom sommige millennials moeite lijken te doen om dingen te doen die eerdere generaties op hun pad namen: opgroeien, uit huis gaan, een carrière nastreven, trouwen, een huis kopen, enz.

Een recent onderzoek onder volwassen babyboomers (54-72-jarigen), Generation Xers (mensen tussen 38 en 53 jaar) en millennials (mensen in de leeftijd tussen 20 en 37 jaar), uitgevoerd door de American Psychiatric Association (APA), vond Millennials als de meest angstige generatie van allemaal.

Geconfronteerd met stijgende werkloosheidscijfers, grotere studieleningen en een lagere kans op het bezitten van hun eigen huis, worstelen veel millennials met angst en depressie. Uit het onderzoek bleek dat jonge Amerikanen ongelooflijk gestresst zijn over gezondheid, veiligheid en het vermogen om hun rekeningen te betalen.

Conventionele behandelingen voor angst en depressie omvatten antidepressiva zoals selectieve serotonine-heropnameremmers (SSRI’s) en benzodiazepinen zoals valium, maar deze medicijnen hebben ernstige bijwerkingen en het risico op verslaving op de lange termijn. Gelukkig zijn steeds meer millennials op zoek naar een veel veiligere bron van angstverlichting: CBD-olie.

Waarom millennials zo angstig zijn

De publicatie QZ voerde onlangs een opiniepeiling uit, waaruit bleek dat de mate van angst onder Millennials twee keer zo hoog is als onder oudere generaties.

Ten eerste zorgt het uitlokken van studentenschuld voor veel ongerustheid, vooral in combinatie met escalerende werkloosheidscijfers. Een ander voorbeeld is dat uit onderzoek blijkt dat veel millennials ‘helikopter’-ouders hadden die hen deden geloven dat alleen zijn niet genoeg is; iets bereiken is het enige dat telt.

lezers promoten je website
Bedankt voor het promoten van de website

Een ander enorm probleem voor Millennials is de nep-online wereld waarin ze zijn opgegroeid. QZ genoteerd:

[M]illennials zijn de eerste generatie die opgroeit zijn met geavanceerde mobiele technologie en een felle gewoonte van sociale media. Ze zijn daarom minder gevoed, om zo te zeggen, door face-to-face interacties, die enkele van de symptomen van stress en depressie kunnen verlichten, suggereert psychologisch onderzoek. Ondertussen laat alle selfie-posting millennial psyches weken in nederige opschepperijen, de schijn ophouden en bedrieglijke afbeeldingen van de perfecte levens van andere mensen.

De link tussen CBD-olie en angstverlichting

Een toenemend aantal gestresste millennials wenden zich tot CBD-olie om hun groeiende angst het hoofd te bieden.

Zoals gemeld door Healthline, is CBD een type cannabinoïde dat voorkomt in marihuana en hennep. Terwijl tetrahydrocannabinol (THC) – een andere cannabinoïde die in deze planten wordt aangetroffen – bekend staat om het produceren van een gevoel van bedwelming, biedt CBD verbazingwekkende voordelen zonder de beruchte ‘high’.

Healthline legt uit: Van CBD-olie wordt gedacht dat het werkt met een hersenreceptor genaamd CB1. Receptoren zijn kleine eiwitten die aan uw cellen zijn gehecht en die chemische signalen van verschillende stimuli ontvangen en uw cellen helpen te reageren.

De exacte manier waarop CBD CB1 beïnvloedt, wordt niet volledig begrepen. Er wordt echter gedacht dat dit de serotoninesignalen verandert. Serotonine is een van de chemische stoffen in uw lichaam en speelt een rol in uw geestelijke gezondheid. Lage serotoninespiegels komen vaak voor bij depressie. Het niet hebben van voldoende serotonine kan bij sommige mensen ook angst veroorzaken.

Zoals eerder gerapporteerd door Natural News, merkte Dr. Sarah Brewer, directeur van het bedrijf Healthspan, op dat CBD-olie angst vermindert terwijl het ontspanning en een goede nachtrust bevordert.

Na een aantal onderzoeken te hebben uitgevoerd, vond het National Institute on Drug Abuse dat CBD-olie de stressniveaus bij dieren verlaagt, waardoor gedragssignalen van angst verminderen.

Bovendien ontdekte een in het Journal of Psychopharmacology gepubliceerde studie dat een dosis van 400 milligram CBD effectief de angstsymptomen verminderde bij patiënten met Seasonal Affective Disorder (SAD).

Talloze andere onderzoeken zijn tot dezelfde conclusie gekomen: als het op angst aankomt, werkt CBD-olie – naarmate meer en meer millennials ontdekken.

Nu je toch hier bent …
… Wil ik een kleine gunst aan je vragen. Regering denktanks werken samen met Facebook, Google, YouTube, Twitter en anderen om onafhankelijk denken en kritiek op overheden en grote bedrijven te censureren, en het resultaat is catastrofaal voor de onafhankelijke media. In 2019 zijn de teugels weer dramatisch verder aangehaald. ‘JIJ“, … bent dus nog de enige die websites als deze onder de aandacht kan brengen van nieuwe lezers.

– Henk